Hier wil ik even een hartig woordje over spreken...
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8213
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Ja Kees hij vist er al 7 maanden mee, hoe haal jij het in je hoofd om hem zo onheus te behandelen.

Vissen is een hobby, geen religie!
- Kees Verheij
- Berichten: 2866
- Lid geworden op: 09-12-2005 20:49
Beste Peter,
Ik vis al 30 jaar zonder zout en dat bevalt me ook prima. Een domme oneliner kan ik ook wel verzinnen heur!
Dag knul!
Ik vis al 30 jaar zonder zout en dat bevalt me ook prima. Een domme oneliner kan ik ook wel verzinnen heur!
Dag knul!
The human spirit needs places where nature has not been rearanged by the hand of man.
http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
-
jens breugelmans
- Berichten: 615
- Lid geworden op: 30-09-2009 16:33
Zo, weer een nieuwkomer lekker welkom geheten hier.
En maar raar vinden dat carpboard zo'n negatieve naam heeft....
Hij maakte niet eens ergens reclame voor.
En maar raar vinden dat carpboard zo'n negatieve naam heeft....
Hij maakte niet eens ergens reclame voor.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8213
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
In zijn tweede reactie laat hij zien hier prima thuis te zijn.
Die jongen komt er wel.
Die jongen komt er wel.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Kees Verheij
- Berichten: 2866
- Lid geworden op: 09-12-2005 20:49
Welkom geheten Jens? Ik zie hem zich nergens voorstellen hoor, hij komt onze "digitale woonkamer binnen zonder kloppen" en gooit er meteen wat onzin uit. Dan krijg je dit! Ik houd niet zo van gelul in de ruimte, en ook niet van diplomatie trouwens.
The human spirit needs places where nature has not been rearanged by the hand of man.
http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
http://www.canadiancarpsafari.com : rivieravontuur in het groot!
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Ik was het niet...
Maar het werkt wel in je voerboot. Waarom dan? Verjaagt het de vissen? Trekt het de vissen aan? Zet het aan tot azen? Je bent vrij summier..
Ook hallo
Maar het werkt wel in je voerboot. Waarom dan? Verjaagt het de vissen? Trekt het de vissen aan? Zet het aan tot azen? Je bent vrij summier..
Ook hallo
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- sebastian Stephenson
- Berichten: 91
- Lid geworden op: 24-04-2011 18:31
Die had je zelf ook wel kunnen invullen Sven...
Werkt het in een voerboot? Leg mij eens uit waarom het niet zou werken...
Verjaagt het de vissen... Denk het wel
Trekt het vissen aan... Neuuhh
Zet het tot azen... Na het ruiken van het zout zijn ze al weg
Ik ben het wel met Jens eens. Peter probeert een kleine bijdrage te leveren en ipv hem te vragen waarom het naar zijn idee goed werkt of in welk jaargetij het meest succes heeft gehad word hij door een nog meer ongefundeerde reactie de grond in geboord.
Werkt het in een voerboot? Leg mij eens uit waarom het niet zou werken...
Verjaagt het de vissen... Denk het wel
Trekt het vissen aan... Neuuhh
Zet het tot azen... Na het ruiken van het zout zijn ze al weg
Ik ben het wel met Jens eens. Peter probeert een kleine bijdrage te leveren en ipv hem te vragen waarom het naar zijn idee goed werkt of in welk jaargetij het meest succes heeft gehad word hij door een nog meer ongefundeerde reactie de grond in geboord.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Als je een bijdrage levert, en je positieve ervaringen wilt delen, is het dan niet meer dan logisch dat je deze ook onderbouwt met wat praktijkvoorbeelden?
Dat kun je zelf ook wel bedenken lijkt me..
Dat kun je zelf ook wel bedenken lijkt me..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- sebastian Stephenson
- Berichten: 91
- Lid geworden op: 24-04-2011 18:31
Ik begrijp wat je bedoelt Sven en het zou ideaal zijn als iedereen dat doet. Geen vervuiling van het board meer en alleen maar nuttige topics.
Maar dit is niet het geval en zal ook nooit het geval worden. Is het nodig om daar iemand voor af te branden? Een groot deel van de ervaringen die hier worden geplaatst zijn niet of nauwelijks (goed) onderbouwd. Gaan we al die mensen in hun hemd zetten?
Dus bij deze. Peter wat waren de verschillen in vangsten en aanbeten van voor en na je met zout voerde?
Maar dit is niet het geval en zal ook nooit het geval worden. Is het nodig om daar iemand voor af te branden? Een groot deel van de ervaringen die hier worden geplaatst zijn niet of nauwelijks (goed) onderbouwd. Gaan we al die mensen in hun hemd zetten?
Dus bij deze. Peter wat waren de verschillen in vangsten en aanbeten van voor en na je met zout voerde?
-
Klaas vd Herik
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
Lieve mede-boarders,
Toevallig, hoewel, ben ik eens gaan zoeken en doen over zout.
Heel toevallig een documentaire over de eerste zoutwinkel in Nederland.
Ik denk deze:
http://www.salsamentum.nl/
Ergens had ik vermeld, dat ik vond, dat zout zout was, gewoon NaCl.
Niet dus, bij lange na niet. Helemaal geraffineerd wel misschien met zo uit de groeve? Nee dus. Zo zie je maar: nooit te oud om te leren.
Toevallig, hoewel, ben ik eens gaan zoeken en doen over zout.
Heel toevallig een documentaire over de eerste zoutwinkel in Nederland.
Ik denk deze:
http://www.salsamentum.nl/
Ergens had ik vermeld, dat ik vond, dat zout zout was, gewoon NaCl.
Niet dus, bij lange na niet. Helemaal geraffineerd wel misschien met zo uit de groeve? Nee dus. Zo zie je maar: nooit te oud om te leren.
It's okay 2 pay
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11593
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Dat zout gewoon NaCl is en er geen sprake is van een essentieel verschil kwam ook uit een televisie rapportage voor kritische consumenten. Dus, wie moet je nu geloven. Begrijp dat er afhankelijk van de oorsprong sporen van bepaalde stoffen bij kunnen zitten die afhankelijk van raffinage in mindere mate aanwezig kunnen zijn. Weiger echter te geloven in de homeopathische werking daarvan bij het lokken van karpers.
Onbeslist dan maar?
Net zoals het gebruik van sommige geurmiddeltjes?
Groet, Kees
Onbeslist dan maar?
Net zoals het gebruik van sommige geurmiddeltjes?
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
Klaas vd Herik
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
proeven Kees, alle 2. Zeker het zout.
En ja mijn smaak van of voor flavour is anders dan van een vis, denk ik. Maar bitter moet niemand, bitter is gevaar.
En ja mijn smaak van of voor flavour is anders dan van een vis, denk ik. Maar bitter moet niemand, bitter is gevaar.
It's okay 2 pay
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Hihi
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
In principe is alle zout zeezout. Er zit echter een verschilletje in.
Gezien magnesium een waterminnend element is, zul je er in dar grijze, natte zeezout meer van aantreffen dan in een pak NaCL uit de supermarkt. Of dat een voordeel is, laat ik aan jullie over.
groetjes Mitsz
Gezien magnesium een waterminnend element is, zul je er in dar grijze, natte zeezout meer van aantreffen dan in een pak NaCL uit de supermarkt. Of dat een voordeel is, laat ik aan jullie over.
groetjes Mitsz
- Henk ter Maat
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
TNO inovation for life..
Via onze voeding krijgen wij meer zout binnen dan goed voor ons is. Te veel zout verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Minderen dus. Maar hoe? Kennis van de technologische functie van het natrium bij de bereiding is daarvoor noodzakelijk.
Omwille van de gezondheid van de consument is een reductie van natrium belangrijk, omdat het huidige inname niveau de kans op een te hoge bloeddruk vergroot. Daarnaast wordt deze verhoogde bloeddruk in verband gebracht met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en nierziekten. Diverse organisaties, zoals EFSA, WHO/FAO en de Gezondheidsraad, pleiten voor het fors terugdringen van de hoeveelheid ingenomen keukenzout, zeker tot 40%.
Mocht de zoutreductie een overschot bewerkstelligen, kunnen we het altijd nog aan onze 'geliefde karper' voeren.

Via onze voeding krijgen wij meer zout binnen dan goed voor ons is. Te veel zout verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Minderen dus. Maar hoe? Kennis van de technologische functie van het natrium bij de bereiding is daarvoor noodzakelijk.
Omwille van de gezondheid van de consument is een reductie van natrium belangrijk, omdat het huidige inname niveau de kans op een te hoge bloeddruk vergroot. Daarnaast wordt deze verhoogde bloeddruk in verband gebracht met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en nierziekten. Diverse organisaties, zoals EFSA, WHO/FAO en de Gezondheidsraad, pleiten voor het fors terugdringen van de hoeveelheid ingenomen keukenzout, zeker tot 40%.
Mocht de zoutreductie een overschot bewerkstelligen, kunnen we het altijd nog aan onze 'geliefde karper' voeren.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11593
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Klaas vd Herik schreef:Maar bitter moet niemand, bitter is gevaar.
Maar bitter is het oplosmiddel dat vervliegt. Gaat om wat er over blijft en dat proef je nu net niet.
Net als bij het zout gaat het kennelijk om mineralen en niet om het zout. Lijkt mij dan beter met de mineralen te voeren en het zout achterwege te laten.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
Martijn Nederpel
- Berichten: 4861
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Henk ter Maat schreef:TNO inovation for life..
Via onze voeding krijgen wij meer zout binnen dan goed voor ons is. Te veel zout verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Minderen dus. Maar hoe? Kennis van de technologische functie van het natrium bij de bereiding is daarvoor noodzakelijk.
Omwille van de gezondheid van de consument is een reductie van natrium belangrijk, omdat het huidige inname niveau de kans op een te hoge bloeddruk vergroot. Daarnaast wordt deze verhoogde bloeddruk in verband gebracht met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en nierziekten. Diverse organisaties, zoals EFSA, WHO/FAO en de Gezondheidsraad, pleiten voor het fors terugdringen van de hoeveelheid ingenomen keukenzout, zeker tot 40%.
Mocht de zoutreductie een overschot bewerkstelligen, kunnen we het altijd nog aan onze 'geliefde karper' voeren.![]()
Gelukkig zijn er zoetwatervissen die prima in brak water gedijen
-
Klaas vd Herik
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
beter kees... hoewel eerlijk is eeurlijk iets van een duppie voor eur 8 verkopen is knap
It's okay 2 pay
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11593
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Haha. Ja klaas, ik zat eerlijk gezegd te bedenken hoe ik de mineraalrijke afvalstromen van de zout raffinage kon benutten. Maar bedacht dat iemand me wel eens voor geweest kan zijn.
Groet, Kees
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======













