Eiwitpercentages berekenen


Plaats reactie
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

20-12-2006 10:14

Ja alweer, de titel zegt genoeg. Hoe begin je daaraan...

stel je hebt de volgende mix:

40% aarshaar (eiwitpercentage 30%) (voor de nodige crunchfactor)
30% piemelkaas (eiwitpercentage 98%)
20% schaamluizen (eiwitpercentage 54%)
5% teenschimmel (eiwitpercentage 25%)
5% gesproeidroogd kutvocht (eiwitpercentage 6%)

Wat is het eiwitpercentage van deze natuurlijke boilie :lol: :lol:

Neenee serieus (voor alle maffe kerels hier, dit is FICTIEF), maar hoe zou je dit nu berekenen aan de hand van dit voorbeeld?

Bedankt
Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

20-12-2006 10:23

http://www.karperstek.be en dan de boilievalidator.

of karpervoer van EA.

Gr. Remko
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

20-12-2006 11:11

Lijkt me toch een serieuse mix,meuren naar vis zal ie zeker doen.
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

20-12-2006 11:19

Remco, daar staan belange niet alle ingrediënten op

Ruben, de vliegen komen er op af als stront
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

20-12-2006 11:26

Percentage wordt berekend op basis van het door eiwitten geleverde energieaandeel.

Is ergens een voorbeeldberekening op het board terug te vinden van ons aller Henk.

Groet, Kees
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

20-12-2006 11:37

ik weet wat je bedoeld (die topic)
Maar dat was het berekenen van de volledige voedingswaarde....
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

20-12-2006 11:54

Ja, dat was de netto energiebenutting, % NEB (of zoiets).

Maar ik hoef je toch niet te vertellen hoe je gewichtsprocenten van iets berekend?

Groet, Kees
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

20-12-2006 13:04

dan reken je alles uit in functie van energiebenutting(zoals EA)

en karpervoer.be zal enkel bereken naar het aantal eiwit per kg

Dit zijn volgens mij 2 verschillende berekening.

Maar welke wil joeri nu gebruiken, of met welke kan je het best de verhouding zien.
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

20-12-2006 14:28

ik ben enkel geïneteresseerd in de eiwitpercentages

En hoe mooi Henk het ook neerschrijft in zijn topic, ik versta er geen snars van.....kzal er mij vanavond eens blind op staren.
Eerst effe blindstaren op financial accounting 8) nu blijkt dat ik op mijn examens een quotering krijg :lol:
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

20-12-2006 14:38

53,75 %w eiwit = 40*30/100+30*98/100+20*54/100+5*25/100+5*6/100

Die piemelkaas hakt er in.

Trouwens, ik dacht dat economisten heel vaak in procenten rekenden?
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

20-12-2006 22:49

ja daar heb je me........heb mij dit jaar op unief gewaagd, namelijk TEW , heb nog één examen en heb er al drie achter de rug, waarvan er 2 rotslecht waren. Is het de aanpassing van middelbaar naar unief? of kan ik er geen zak van? wie weet, al zitten we er 8 jaar, maar afmaken zal ik het 8)
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Hans-Peter van Ee
Berichten: 607
Lid geworden op: 28-08-2006 22:19
Locatie: Ede

23-12-2006 12:06

Joeri

Jij wil het eiwit-percentage berekenen van jouw mix in droge vorm.
Je moet op een gegeven moment wel het deeg koken/stomen.
Jouw eiwitpercentage zal niet hetzelfde blijven.

Ook heb ik vernomen dat de éné teenschimmel niet de andere is.
Er schijnt nogal verschil te zitten tussen teenschimmel veroorzaakt door kanaalwater en teenschimmel veroorzaakt door leidingwater.

En als gij kutvocht laat sproeidrogen, dan gaat het aminozuren-patroon eraan.
Vriesdrogen is een betere optie, doen ze bij Zaad-bank ook.

met aan-gevroren groet

HPE
It ain't no fun, to be the hunted one!!!
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

23-12-2006 12:21

:lol:

wat gebeurt er dan met de eiwitpercentages?
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Plaats reactie