stomen


Matthijs Meerkerk
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

10-02-2006 14:04

Ik begin de voordelen van stomen in te zien, vooral omdat de vochtige bestanddelen beter bewaard blijven. Weet iemand hoe je boilies stoomt? Ik ben hierin een echte leek namelijk. Met een waterkoker? of gewoon boven een pan kokend water?? En hoe lang stomen jullie ze dan? En wat voor bestanddelen gebruik je dan voornamelijk voor je mix?alvast bedankt
niels bennink
Berichten: 384
Lid geworden op: 13-03-2005 08:38

10-02-2006 14:14

in de beet stond een keer een artikel van iemand die zijn boilies in luchtdichte zakken in de magnetron stoomde.
zelf geen ervaring mee

mvg,
Jop Boot
Berichten: 471
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

10-02-2006 14:19

Loop even naar de Blokker, schiet een juf aan en vraag naar een stoommandje. Zo'n mandje kan je in de pan zetten. Laagje water in de pan, mandje boiles in de pan zetten, zorg uitetaard dat de boilies het water niet raken, deksel erop en stomen maar. Mandje er pas in zetten als het water kookt.

Mijn 14mm megablaassuperboilies stoom ik 4 minuten. Maar dit kan weer per mix vershillen. Gewoon even uit proberen.
Chris Gabriele

11-02-2006 20:34

Bob,

Ik denk nu bijna 18 jaar geleden alweer...het stomen.
Over genomen van jou en net als het obstakel vissen....op slip.

Tijd gaat te hard.


gr Chris.
Matthijs Meerkerk
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

11-02-2006 20:55

bedankt voor de reacties! Ik ga denk ik maar eens langs de blokker of langs de toko! Hebben jullie zelf ook verschil gemerkt in de vangsten? en stomen jullie dan al je boilies of alleen bijvoorbeeld je haakaas
Chris Gabriele

11-02-2006 21:31

Niet koken...dat is het snelste.
Alles kan ;-)

Stomen is lastiger dan koken en dat blijft denk ik.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-02-2006 21:41

is zelfs stukken beter.... :D
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-02-2006 21:55

deeg.....denk ik.... :wink:
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

11-02-2006 22:16

ja mee eens, ik laat vaak wel een paar boilies ongekookt/ongestoomd en gooi die dan in de vriezer, ontdooi ik dan dag van tevoren en kneed een balletje deeg om de (kleine) boilie.

maar heeft het stomen t.o.v. koken voordelen?
het lijkt mij opzich niet lastiger maar heeft het voordelen, dan zou ik het kunnen proberen, als niemand daarover iets weet houdt ik het bij koken denk ik...

mvg,

Jeroen
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-02-2006 22:21

gewoon lekker blijven koken mannen...dan hebbie minder last van brasem......
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

11-02-2006 22:34

ja mitsz, is dat zo?
worden de boilies minder hard met stomen?
dan heeft dat inderdaad ook nadelen, maar ook voordelen.
maar als je de kooktijd verkort dan worden ze ook minder hard.

mvg,

Jeroen
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-02-2006 22:44

boilies worden niet minder hard van stomen......
Gebruikersavatar
roy van zwieten
Berichten: 173
Lid geworden op: 23-02-2004 22:04
Locatie: Aalsmeer

11-02-2006 22:48

Boillies worden even hard gekookt of gestoomt.
Dat niet koken dat levert veel brasem op tenzij je deze troef goed weet in te zetten...
Gebruikersavatar
roy van zwieten
Berichten: 173
Lid geworden op: 23-02-2004 22:04
Locatie: Aalsmeer

11-02-2006 22:48

Je was me voor mitsz 8)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-02-2006 22:49

zoals wel vaker Roy :D
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

12-02-2006 00:40

Stomen/garen in een combi steamer....hoe doen we dit?

Uit gaande van een 24 mm bol

Volle stoom 80-90- of 100 graden ?..x aantal minuten?
hete lucht op 80 of 90 graden/...x aantal minuten?
of combi, hete lucht plus stoom op 80 of 90 graden?...x aantal minuten?

Wie heeft er ervaring mee?...ben van plan om dit "stiekem" als de baas vrij is 8) op het werk toe te passen.

Als ze denken aan visvoer op m'n werk, denken ze allemaal aan maden, wormen...en de HACCP :-?

Met een busje dennegeur erbij moet het wel lukken om die stinkzooi te stomen :D
Gebruikersavatar
Daniel Legrand
Berichten: 459
Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

12-02-2006 08:17

wij maken zelf gebruik van 2 Rational Cm 202 Steamers.
Ideaal is het inderdaad.

voor een 25 mm bol doen we 90 graden Fullsteaming voor 4 minuten.
20 mm bol doen we 80 graden Fullsteaming voor 3 minuten


Resultaat een mooie keiharde boilie na even drogen


:D:D
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Mark Groter
Berichten: 38
Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
Locatie: Woudenberg

12-02-2006 10:04

Even gegoogled. Inderdaad mooi apparaat zo'n rational cm 202.

Kon zo gauw even geen prijslijst vinden, maar ik ben bang dat het voor de meeste huis, tuin en keuken draaiers geen optie word.

gr. Mark
Gebruikersavatar
Daniel Legrand
Berichten: 459
Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

12-02-2006 12:17

Mark inderdaad..

Ik heb dan ook het geluk gehad dat mijn vader zijn hele leven in de hoge gastronomie heeft gezeten als chefkok zijnde voor onderandere het koningklijk familie, en op dat niveau worden spullen nou eenmaal snel vernieuwd, en heb ze toen ook voor een heel acceptabele prijs over kunnen nemen.

Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

12-02-2006 23:55

Daniel bedankt voor de tip.
Er staan maar liefst 6 combisteamers op het werk..zonde om ze ongebruikt te laten toch 8)
jammaers bart
Berichten: 5
Lid geworden op: 07-09-2005 10:00
Locatie: heers
Contacteer:

13-02-2006 15:08

hallo collega's,

ik heb mij de DVD van Coessens en Van Onacker besteld gehad en daar is goed in te zien hoe caroline en patrick hun bollies in stoomden, ze hebben een grote unox bak laten maken van ongeveer een 40 cm hoogte schat ik en een unox mandje van een 10 cm hoogte, ze laten dat water koken en hangen dan de bollen in dat mandje erboven en sluiten het deksel van die bak en laten ze 5 minuten ongeveer stomen, daarna laten ze de bollen ongeveer 24 uren drogen.

Volgens mij is dit een goedkopere manier van stomen als die duurdere machienes die ze op de markt hebben.

Als jullie dit zelf willen zien moeten jullie die DVD maar bestellen en het is defilm " Conquest of paradise "

groetjes bart
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

14-02-2006 14:07

Hans Brinkel schreef:Daniel bedankt voor de tip.
Er staan maar liefst 6 combisteamers op het werk..zonde om ze ongebruikt te laten toch 8)


Maar hoe zit het dan met de HACCP op je werk Hans? Als jij daar niet food grade producten mee naar binnen draagt dan kan de kwaliteitsmanager zeggen dat dit niet helemaal juist is volgens het protocol van HACCP. Een besmettingsbron van bacterien is het ongestoomde materiaal dan wel. Pas er wel mee op want het gaat binnen het bedrijf wel om voedselveiligheid....
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

14-02-2006 17:24

Ronnie.....lekker puh :lol:
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

14-02-2006 20:38

:oops: Maar goed dat je baas dit niet leest........Haha
Gebruikersavatar
marc boudewijn
Berichten: 42
Lid geworden op: 30-11-2005 15:58
Locatie: ijmuiden

12-03-2006 12:05

kan het niet met een frituurpan? (daar kook ik ze nu in)
laagje water erin, mandje erboven, deksel dicht, en stomen maar!
Iemand enig idee hoelang er gestoomd moet worden voor 18 mm bollen?