Wat zou jullie favoriete maaltijd aan het water zijn??
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Wat zouden jullie het liefste eten aan het water??
Voor mij moeilijk, omdat ik nogal een veel vraat ben....!
Kies maar uit het meergangen menu!
groetjes Benny
Voor mij moeilijk, omdat ik nogal een veel vraat ben....!
Kies maar uit het meergangen menu!
groetjes Benny
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Benny,
Geloof me als ik zeg dat ik het liefst ALLES zou aanvinken
Maar "helaas" ben ik sinds kort een beetje met afvallen begonnen,dus het zijn de salades(rauwkost) geworden.
Dennis
Geloof me als ik zeg dat ik het liefst ALLES zou aanvinken
Maar "helaas" ben ik sinds kort een beetje met afvallen begonnen,dus het zijn de salades(rauwkost) geworden.
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
-
- Berichten: 422
- Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
- Locatie: Capelle a/d IJssel (Zuid-Holland)
- Contacteer:
Benny,
ik moet toegeven dat het eten aan de waterkant bij mij in het verleden een beetje doorgeslagen is.....Op een gegeven moment moest ik per se vlees hebben om te bakken (shoarma, hamburgers, slavinkjes etcetera) en dan nam ik de saus ervoor mee, wat kruiden en voorgesneden ui en champignon etcetera...dure grap!!!....
Ik heb dit een paar jaar volgehouden totdat ik het spuugzat was om altijd maar de hele zooi mee te nemen, pannetjes, bestek, al het verse vlees, de kosten liepen omhoog en ik had mega veel vaat na iedere sessie.
Nu neem ik meestal gewoon weer een goed pakket zlefbelegde boterhammen mee, en hooguit een blik soep of knaks......immers...aan de waterkant smaakt alles beter......!!!
Wel neem ik altijd veel tussendoortjes mee om de tijd te doden....banaantje, paar koeken, zoutjes etcetera....
Maar van het uitegbreide culinaire ben ik inmiddels af, af en toe neem ik nog wel eens een koekepannetje mee om wat te bakken (eitje ofzo) maar met lekker beleg smaken 12 boterhammen me inmiddels ook weer goed......het scheelt ruimte, geld en vistijd.....
Desalniettemin zal ik zeker zomers nog wel eens een culinair hoogstandje bereiden....
En als mijn eten op is, kan ik altijd nog aan de tijgernootjes
ik moet toegeven dat het eten aan de waterkant bij mij in het verleden een beetje doorgeslagen is.....Op een gegeven moment moest ik per se vlees hebben om te bakken (shoarma, hamburgers, slavinkjes etcetera) en dan nam ik de saus ervoor mee, wat kruiden en voorgesneden ui en champignon etcetera...dure grap!!!....
Ik heb dit een paar jaar volgehouden totdat ik het spuugzat was om altijd maar de hele zooi mee te nemen, pannetjes, bestek, al het verse vlees, de kosten liepen omhoog en ik had mega veel vaat na iedere sessie.
Nu neem ik meestal gewoon weer een goed pakket zlefbelegde boterhammen mee, en hooguit een blik soep of knaks......immers...aan de waterkant smaakt alles beter......!!!
Wel neem ik altijd veel tussendoortjes mee om de tijd te doden....banaantje, paar koeken, zoutjes etcetera....
Maar van het uitegbreide culinaire ben ik inmiddels af, af en toe neem ik nog wel eens een koekepannetje mee om wat te bakken (eitje ofzo) maar met lekker beleg smaken 12 boterhammen me inmiddels ook weer goed......het scheelt ruimte, geld en vistijd.....
Desalniettemin zal ik zeker zomers nog wel eens een culinair hoogstandje bereiden....
En als mijn eten op is, kan ik altijd nog aan de tijgernootjes
Met vriendelijke groet,
Robert.
Robert.
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Ik vond het ook moeilijk kiezen Heb op frikadellen gestemd omdat ik die wat betreft aantal denk ik het meest gegeten heb. Meestal ziet het menu er zo uit: 's ochtends broodje gebakken ei met spek (of 2 of 3) overdag broodjes hamburger of broodje frikadel. soms een snitzel of een ander stuk vlees. Soep ook vaak, braadworsten of knakworsten ook nog wel eens. Ik kom dus niks te kort aan t water
Eet smakelijk
Groeten uut Wehl
Eet smakelijk
Groeten uut Wehl
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
Chinees!
Bami en nasi dus voor mij...
Bami en nasi dus voor mij...
Als je er maar vertrouwen in hebt.
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Ah, de keuzes komen me bekend voor,
In de afgelopen paar jaar hebben diverse zaken mijn maag en die van mijn medevissers bezig gehouden.
bv:
frikandellen (uit de pan en van de BBQue) (incl saus/uitjes en brood)
koolvisfilets (uit de pan) op de Que is dit geen succes, omdat ze door het roostertje vallen
vissticks natuurlijk in de "jongere jaren"
karbonades (schouder en vanaf de streng)
andere varken-afsnijsels (casselerrib dingen van de K&K uit Dld zijn erg lekker)
bananen
knaksnarsjes (-tig blikken per jaar)
soep (die extra gevulde vd unox!!!)
brood
sate-stokkies!!
slaatje
spagettie (gekookt in een thermosfles (onmeunig al-dente), en de saus in een braadpannetje gemaakt... jummy!!)
braadworstjes
afgehaalde Doner Kebab (soort shoarma) van de "Doner-turk" uit Echternach, echt een aanrader!!
friet
berehappen pinda ( )
maar het meest lekkere was toch wel de (echte Twentsche) bakleverworst uit het pannetje met curry en uitjes die we aten tijdens het nachtvissen tussen kerst en oud en nieuw, ook de kruidenbitter smaakte er fijn bij!
oohh, ik ga even wat snarsen, ik krijg er honger van!!
Met lekker happen gaande groet;
WouteR StegginK
In de afgelopen paar jaar hebben diverse zaken mijn maag en die van mijn medevissers bezig gehouden.
bv:
frikandellen (uit de pan en van de BBQue) (incl saus/uitjes en brood)
koolvisfilets (uit de pan) op de Que is dit geen succes, omdat ze door het roostertje vallen
vissticks natuurlijk in de "jongere jaren"
karbonades (schouder en vanaf de streng)
andere varken-afsnijsels (casselerrib dingen van de K&K uit Dld zijn erg lekker)
bananen
knaksnarsjes (-tig blikken per jaar)
soep (die extra gevulde vd unox!!!)
brood
sate-stokkies!!
slaatje
spagettie (gekookt in een thermosfles (onmeunig al-dente), en de saus in een braadpannetje gemaakt... jummy!!)
braadworstjes
afgehaalde Doner Kebab (soort shoarma) van de "Doner-turk" uit Echternach, echt een aanrader!!
friet
berehappen pinda ( )
maar het meest lekkere was toch wel de (echte Twentsche) bakleverworst uit het pannetje met curry en uitjes die we aten tijdens het nachtvissen tussen kerst en oud en nieuw, ook de kruidenbitter smaakte er fijn bij!
oohh, ik ga even wat snarsen, ik krijg er honger van!!
Met lekker happen gaande groet;
WouteR StegginK
- Bart Janssen
- Berichten: 1354
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Tussen de Rivieren
- Contacteer:
Voor 100% frikandellen, hmmmm.
Liefs elke dag en dan als ontbijt, middageten en avondeten!
Liefs elke dag en dan als ontbijt, middageten en avondeten!
-
- Berichten: 445
- Lid geworden op: 14-08-2002 02:00
Ik heb ook op frikandellen gestemd, omdat ik meestal een heel klein barbeque'tje meeneem naar het water, waar ik zo'n 2 stukjes vlees op kan leggen. Meestal gaan daar toch wel frikandelletjes op, omdat het zo snel gaar is. Dan eet ik broodjes frikandel.
Ook neem ik soms een gasbrandertje mee met een pannentje waar ik meestal soep ofzo in warm maak. Lekker als ontbijt. Ook wil ik weleens salade meenemen, omdat het zo makkelijk is. Echt uitgebreid eet ik nooit aan het water, omdat het alleen maar extra bagage is.
Groeten Rick.
Ook neem ik soms een gasbrandertje mee met een pannentje waar ik meestal soep ofzo in warm maak. Lekker als ontbijt. Ook wil ik weleens salade meenemen, omdat het zo makkelijk is. Echt uitgebreid eet ik nooit aan het water, omdat het alleen maar extra bagage is.
Groeten Rick.
- Henk de Jonge
- Berichten: 805
- Lid geworden op: 12-08-2002 02:00
- Locatie: Amsterdam
- Contacteer:
Ah, heerlijke poll
Alleen mijn keus staat er niet bij, dus niet gestemd.
Op vissessie in Frankrijk natuurlijk die heerlijke baquettes van Chez René
Hier volsta ik meestal met witte bammen belegd met korstloze en oude kaas ( héél) dik belegd en een thermosfles ossenstaartsoep met port, jammie jammie.
Ik vis dan ook alleen één nacht, maar blijf dan wel wakker. Als ik echt een aantal dagen ga, tja dan ziet het er voor mij ook anders uit, ik denk dat ik dan in de buurt van een Mac ga zitten.
Toch dan maar gestemd op die hamburger
Alleen mijn keus staat er niet bij, dus niet gestemd.
Op vissessie in Frankrijk natuurlijk die heerlijke baquettes van Chez René
Hier volsta ik meestal met witte bammen belegd met korstloze en oude kaas ( héél) dik belegd en een thermosfles ossenstaartsoep met port, jammie jammie.
Ik vis dan ook alleen één nacht, maar blijf dan wel wakker. Als ik echt een aantal dagen ga, tja dan ziet het er voor mij ook anders uit, ik denk dat ik dan in de buurt van een Mac ga zitten.
Toch dan maar gestemd op die hamburger
Wier in het water, blaadjes vallen traag, de karper stijgt gewichtloos.... <: )(((>>>< KSN
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Haha ik ga voor de nasi, omdat ik me een nogal hilarische poging herinner om de nasi weer warm te krijgen zonder pan, ik had alleen een ketel......... dus stomen maar! Na een half uur nog lauwwarm en een kramp in m'n vingers........
Kortom altijd komisch eten aan het water!
met smaakvolle groeten, daniel
Kortom altijd komisch eten aan het water!
met smaakvolle groeten, daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Heb op hamburger gestemd omdat dit makkelijk te bereiden is en weinig voor hoef mee te nemen 1 pan 1 pakje hamburgers zakje bolletje en een beetje saus
Zelfed geld voor hotdogs eet ik ook graag aan het water naast Cup á Soup natuurlijk
Zelfed geld voor hotdogs eet ik ook graag aan het water naast Cup á Soup natuurlijk
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nasi met Baby pangang..
Ook errug lekker en wanneer je toch buiten zit..
Een oventje bouwen van losse stenen is zo gebeurd hahahaaaaaaaa
Ingredienten
*1-2 fazanten
*2 appelen
*4 el. calvados
*100 gr. rookspek in lange reepjes
*1 1/2 dl. rode wijn
*3 el. slagroom of koffieroom
*75 gr. boter of margarine
*wildkruiden
*zout en peper
*keukendraad of cocktailprikkers
Tip:
Voeg bij het bedruipen citroensap toe. Calvados is appelbrandewijn met een alchoholpercentage van 40%.
Fazant met appel en calvados
--------------------------------------------------------------------------------
Meng de kleingesneden appelen met de calvados en vul hiermee de fazant. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met het keukendraad of cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 175 graden gedurende ca. 70 minuten. Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en peper.
Serveertip: Gebraden fazant met appel en calvados, gekookte bietjes en gekookte aardappelen.
Ook errug lekker en wanneer je toch buiten zit..
Een oventje bouwen van losse stenen is zo gebeurd hahahaaaaaaaa
Ingredienten
*1-2 fazanten
*2 appelen
*4 el. calvados
*100 gr. rookspek in lange reepjes
*1 1/2 dl. rode wijn
*3 el. slagroom of koffieroom
*75 gr. boter of margarine
*wildkruiden
*zout en peper
*keukendraad of cocktailprikkers
Tip:
Voeg bij het bedruipen citroensap toe. Calvados is appelbrandewijn met een alchoholpercentage van 40%.
Fazant met appel en calvados
--------------------------------------------------------------------------------
Meng de kleingesneden appelen met de calvados en vul hiermee de fazant. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met het keukendraad of cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 175 graden gedurende ca. 70 minuten. Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en peper.
Serveertip: Gebraden fazant met appel en calvados, gekookte bietjes en gekookte aardappelen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Wat ik altijd aan de waterkant eet staat er niet bij.
Een overheerlijke gebakken of gegrilde karper met een lekker tutti-frutti sausje afgegarneerd met overheerlijke spice boilies in verschillende diameters.
Smullen maar
Helaas vang ik nooit niks dus houd ik het bij de tutti-frutti saus en de spice boilies in verschillende diameters
Of ik eet gewoon een boterhammetje met een mok kofie erbij.
Wil.
Een overheerlijke gebakken of gegrilde karper met een lekker tutti-frutti sausje afgegarneerd met overheerlijke spice boilies in verschillende diameters.
Smullen maar
Helaas vang ik nooit niks dus houd ik het bij de tutti-frutti saus en de spice boilies in verschillende diameters
Of ik eet gewoon een boterhammetje met een mok kofie erbij.
Wil.
- Michel Hollaar
- † in memoriam †
- Berichten: 2326
- Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
- Locatie: Hellevoetsluis
geen van deze mogelijkheden.
24 uurs sessie, halfie grof volkoren, kaas en ham als beleg
48 uurs sessie , heel grof volkoren ,kaas ,ham ,cervelaat, boterhamworst
72 uurs sessie , 1,5 grof enz.
Al dat overbodige gesleep ben ik inmiddels wel afgeleerd, trouwens open vuur in mijn zodiacje ....??????
Tegenwoordig maak ik in met ingang van half mei t/m eind oktober vrijwel uitsluitend 24 uurs sessies, slaap dan een nachtje thuis eet een lekker warm prakkie en ben weer voor 24 uur vertrokken indien werkgever en vrouwlief het toestaan.
24 uurs sessie, halfie grof volkoren, kaas en ham als beleg
48 uurs sessie , heel grof volkoren ,kaas ,ham ,cervelaat, boterhamworst
72 uurs sessie , 1,5 grof enz.
Al dat overbodige gesleep ben ik inmiddels wel afgeleerd, trouwens open vuur in mijn zodiacje ....??????
Tegenwoordig maak ik in met ingang van half mei t/m eind oktober vrijwel uitsluitend 24 uurs sessies, slaap dan een nachtje thuis eet een lekker warm prakkie en ben weer voor 24 uur vertrokken indien werkgever en vrouwlief het toestaan.
- Martin Nederlof
- Berichten: 544
- Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
- Contacteer:
Die Aardappelpuree van honig is super goed te doen ! even wat water koken !zakje erbij en klaar is kees ! nog gezond ook ! stukkie vlees erbij ! lekker een beker melk ! daarna een sigaretje opsteken ! en als alles mee zit nog een run ook
Just another carp fisher.......
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
- Locatie: spaubeek
- Contacteer:
Geef mij maar een Cup a soup aan het water, maar let op dat je het goed bereid:
-zorg dat het water net niet kookt maar wel heel erg warm is
-zorg ervoor dat als je het water bij de gemalen soep gooit dat je goed roert>>> Niet te grof en niet te fijn!!
Heerlijk!!!
-zorg dat het water net niet kookt maar wel heel erg warm is
-zorg ervoor dat als je het water bij de gemalen soep gooit dat je goed roert>>> Niet te grof en niet te fijn!!
Heerlijk!!!
biefstuk en daarbij patat en dan een mix van groente (bv: mais doperwten en snijboontjes)
en dat met 2 pannetjes en 1 gasbrander, is primatief als je ziet wat ik normaal op me werk te beschiking heb :lol: .
en als afsluiting een heerlijke fruitcocktail
en dat met 2 pannetjes en 1 gasbrander, is primatief als je ziet wat ik normaal op me werk te beschiking heb :lol: .
en als afsluiting een heerlijke fruitcocktail
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
lars zoek jij nog een vismaat?!
Als je er maar vertrouwen in hebt.
lees van sommige mensen dat ze moeten zeulen met kookgerei ;tip;het spiretus kookset van trangia staat veel stabiler dan gasbrander is goedkoper met de brandstof.
waait nooit uit .2 pannen, koekepan,waterketel en mijn favoriete maaltijd is in no time warm .
Franse vleesschotel van iglo met ipv water opgewarmd in Palmbier
waait nooit uit .2 pannen, koekepan,waterketel en mijn favoriete maaltijd is in no time warm .
Franse vleesschotel van iglo met ipv water opgewarmd in Palmbier
- Pascal Rijzinga
- Berichten: 661
- Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
- Locatie: Groningen
- Contacteer:
Ik mis de Struikmaaltijden!!
Pascal
Pascal
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Creatie genoeg, zie ik!
Ik hoorde ook ergens het woordje "Doner Kebap" vallen! Inderdaad erg
lekker, met knoflook saus of tomaat-uien saus.
Zelf houd ik wel van een warme hap aan het water. Wanneer je niet goed
eet aan het water, verslapt de scherpheid.....! Doe zoals ik; begin maar
s'morgens met een warme hap om 8.00 uur.
groetjes Benny
Ik hoorde ook ergens het woordje "Doner Kebap" vallen! Inderdaad erg
lekker, met knoflook saus of tomaat-uien saus.
Zelf houd ik wel van een warme hap aan het water. Wanneer je niet goed
eet aan het water, verslapt de scherpheid.....! Doe zoals ik; begin maar
s'morgens met een warme hap om 8.00 uur.
groetjes Benny
- luuk schenkelaars
- Berichten: 1643
- Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
- Locatie: Raamsdonk
FRICANDELLEN!
Je kunt er nooit genoeg meenemen.
Ook de eieden doen het goed bij mij. zowel in de gekookte als gebakken vorm.
Groeten,
Luuk
Je kunt er nooit genoeg meenemen.
Ook de eieden doen het goed bij mij. zowel in de gekookte als gebakken vorm.
Groeten,
Luuk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Luuk,
Ook erg lekker, is een broodje met hard gekookt ei + wat mayo en peper
en zout.
groetjes Benny
Ook erg lekker, is een broodje met hard gekookt ei + wat mayo en peper
en zout.
groetjes Benny
- Kevin van Etten
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
- Locatie: Eindhoven
Ik heb ook wel eens de pizza boer laten komen !
Lekkah lekkah
Groetjes Kevin
Lekkah lekkah
Groetjes Kevin
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Qua eten doe ik echt niet moeilijk.
Brood, af en toe een blik tomatensoep.
Verder geen speciale dingen. Die voorverpakte hamburgers zijn net readymade boilies.
Verder wil ik nog wel eens een bak nassi oid uit de vriezer pakken van wat we overhadden bij mams thuis in de keuken.
Maar heb zelden zin om die gasbrander en de bijbehorende troep mee te nemen, veelste zwaar.
de weekjes dat ik in Frankrijk zat, ging het eten wel wat uitgebreider.. anders is t ook zo eentonig.
Benny, lekker voor de stoelgang die hardgekookte eitjes
Groet,
Frank
Brood, af en toe een blik tomatensoep.
Verder geen speciale dingen. Die voorverpakte hamburgers zijn net readymade boilies.
Verder wil ik nog wel eens een bak nassi oid uit de vriezer pakken van wat we overhadden bij mams thuis in de keuken.
Maar heb zelden zin om die gasbrander en de bijbehorende troep mee te nemen, veelste zwaar.
de weekjes dat ik in Frankrijk zat, ging het eten wel wat uitgebreider.. anders is t ook zo eentonig.
Benny, lekker voor de stoelgang die hardgekookte eitjes
Groet,
Frank