Wat zou jullie favoriete maaltijd aan het water zijn??

Wat is jullie favoriete maaltijd aan het water?

Peiling eindigde op 09-04-2005 12:29

Pasta (maceroni, spaghetti enz.)
12
15%
Broodje hamburger spec.
20
25%
Broodje gebakken ei + spek + uien +chamignons
8
10%
Aardappellen + groente
5
6%
Bami of nasi
12
15%
frikandellen
14
18%
Vlees (biefstuk, gehaktbal enz.)
5
6%
salades
1
1%
fruit
0
Geen stemmen
toetjes (pudding, vla, yogurt enz.)
2
3%
 
Totaal aantal stemmen: 79
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

09-04-2004 12:29

Wat zouden jullie het liefste eten aan het water??
Voor mij moeilijk, omdat ik nogal een veel vraat ben....! :D
Kies maar uit het meergangen menu! :)

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

09-04-2004 12:48

Benny,
Geloof me als ik zeg dat ik het liefst ALLES zou aanvinken :D
Maar "helaas" ben ik sinds kort een beetje met afvallen begonnen,dus het zijn de salades(rauwkost) geworden.
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Robert de Wilt
Berichten: 422
Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
Locatie: Capelle a/d IJssel (Zuid-Holland)
Contacteer:

09-04-2004 13:10

Benny,
ik moet toegeven dat het eten aan de waterkant bij mij in het verleden een beetje doorgeslagen is.....Op een gegeven moment moest ik per se vlees hebben om te bakken (shoarma, hamburgers, slavinkjes etcetera) en dan nam ik de saus ervoor mee, wat kruiden en voorgesneden ui en champignon etcetera...dure grap!!!....
Ik heb dit een paar jaar volgehouden totdat ik het spuugzat was om altijd maar de hele zooi mee te nemen, pannetjes, bestek, al het verse vlees, de kosten liepen omhoog en ik had mega veel vaat na iedere sessie.
Nu neem ik meestal gewoon weer een goed pakket zlefbelegde boterhammen mee, en hooguit een blik soep of knaks......immers...aan de waterkant smaakt alles beter......!!!
Wel neem ik altijd veel tussendoortjes mee om de tijd te doden....banaantje, paar koeken, zoutjes etcetera....

Maar van het uitegbreide culinaire ben ik inmiddels af, af en toe neem ik nog wel eens een koekepannetje mee om wat te bakken (eitje ofzo) maar met lekker beleg smaken 12 boterhammen me inmiddels ook weer goed......het scheelt ruimte, geld en vistijd.....
Desalniettemin zal ik zeker zomers nog wel eens een culinair hoogstandje bereiden....

En als mijn eten op is, kan ik altijd nog aan de tijgernootjes :roll:
Met vriendelijke groet,
Robert.
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

09-04-2004 13:11

Ik vond het ook moeilijk kiezen :lol: Heb op frikadellen gestemd omdat ik die wat betreft aantal denk ik het meest gegeten heb. Meestal ziet het menu er zo uit: 's ochtends broodje gebakken ei met spek (of 2 of 3) overdag broodjes hamburger of broodje frikadel. soms een snitzel of een ander stuk vlees. Soep ook vaak, braadworsten of knakworsten ook nog wel eens. Ik kom dus niks te kort aan t water :P

Eet smakelijk

Groeten uut Wehl
Lexus Cuyten
Berichten: 3083
Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
Locatie: Barendrecht - Carnisselande

09-04-2004 13:13

Chinees!

Bami en nasi dus voor mij...
Als je er maar vertrouwen in hebt.
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

09-04-2004 13:37

Ah, de keuzes komen me bekend voor,


In de afgelopen paar jaar hebben diverse zaken mijn maag en die van mijn medevissers bezig gehouden.

bv:

frikandellen (uit de pan en van de BBQue) (incl saus/uitjes en brood)
koolvisfilets (uit de pan) op de Que is dit geen succes, omdat ze door het roostertje vallen
vissticks natuurlijk in de "jongere jaren"
karbonades (schouder en vanaf de streng)
andere varken-afsnijsels (casselerrib dingen van de K&K uit Dld zijn erg lekker)
bananen
knaksnarsjes (-tig blikken per jaar)
soep (die extra gevulde vd unox!!!)
brood
sate-stokkies!!
slaatje
spagettie (gekookt in een thermosfles (onmeunig al-dente), en de saus in een braadpannetje gemaakt... jummy!!)
braadworstjes
afgehaalde Doner Kebab (soort shoarma) van de "Doner-turk" uit Echternach, echt een aanrader!!
friet
berehappen pinda ( :wink: )

maar het meest lekkere was toch wel de (echte Twentsche) bakleverworst uit het pannetje met curry en uitjes die we aten tijdens het nachtvissen tussen kerst en oud en nieuw, ook de kruidenbitter smaakte er fijn bij!

oohh, ik ga even wat snarsen, ik krijg er honger van!!

Met lekker happen gaande groet;

WouteR StegginK
Gebruikersavatar
Bart Janssen
Berichten: 1354
Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
Locatie: Tussen de Rivieren
Contacteer:

09-04-2004 14:56

Voor 100% frikandellen, hmmmm.

Liefs elke dag en dan als ontbijt, middageten en avondeten!
Rick Nijland
Berichten: 445
Lid geworden op: 14-08-2002 02:00

09-04-2004 15:03

Ik heb ook op frikandellen gestemd, omdat ik meestal een heel klein barbeque'tje meeneem naar het water, waar ik zo'n 2 stukjes vlees op kan leggen. Meestal gaan daar toch wel frikandelletjes op, omdat het zo snel gaar is. Dan eet ik broodjes frikandel.

Ook neem ik soms een gasbrandertje mee met een pannentje waar ik meestal soep ofzo in warm maak. Lekker als ontbijt. Ook wil ik weleens salade meenemen, omdat het zo makkelijk is. Echt uitgebreid eet ik nooit aan het water, omdat het alleen maar extra bagage is.

Groeten Rick.
Gebruikersavatar
Henk de Jonge
Berichten: 805
Lid geworden op: 12-08-2002 02:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

09-04-2004 15:21

Ah, heerlijke poll :D
Alleen mijn keus staat er niet bij, dus niet gestemd.

Op vissessie in Frankrijk natuurlijk die heerlijke baquettes van Chez René 8)
Hier volsta ik meestal met witte bammen belegd met korstloze en oude kaas ( héél) dik belegd en een thermosfles ossenstaartsoep met port, jammie jammie. :P
Ik vis dan ook alleen één nacht, maar blijf dan wel wakker. Als ik echt een aantal dagen ga, tja dan ziet het er voor mij ook anders uit, ik denk dat ik dan in de buurt van een Mac ga zitten.

Toch dan maar gestemd op die hamburger :)
Wier in het water, blaadjes vallen traag, de karper stijgt gewichtloos.... <: )(((>>>< KSN
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

09-04-2004 15:35

Haha ik ga voor de nasi, omdat ik me een nogal hilarische poging herinner om de nasi weer warm te krijgen zonder pan, ik had alleen een ketel......... dus stomen maar! Na een half uur nog lauwwarm en een kramp in m'n vingers........ :roll: :P
Kortom altijd komisch eten aan het water!

met smaakvolle groeten, daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
Gebruikersavatar
Bart-Jaap Koorn
Berichten: 1639
Lid geworden op: 22-11-2003 01:00

09-04-2004 16:52

Heb op hamburger gestemd omdat dit makkelijk te bereiden is en weinig voor hoef mee te nemen 1 pan 1 pakje hamburgers zakje bolletje en een beetje saus
Zelfed geld voor hotdogs eet ik ook graag aan het water naast Cup á Soup natuurlijk :wink:
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-04-2004 17:02

Nasi met Baby pangang..
Ook errug lekker en wanneer je toch buiten zit..
Een oventje bouwen van losse stenen is zo gebeurd :o :o :o hahahaaaaaaaa

Ingredienten
*1-2 fazanten
*2 appelen
*4 el. calvados
*100 gr. rookspek in lange reepjes
*1 1/2 dl. rode wijn
*3 el. slagroom of koffieroom
*75 gr. boter of margarine
*wildkruiden
*zout en peper
*keukendraad of cocktailprikkers


Tip:
Voeg bij het bedruipen citroensap toe. Calvados is appelbrandewijn met een alchoholpercentage van 40%.
Fazant met appel en calvados

--------------------------------------------------------------------------------

Meng de kleingesneden appelen met de calvados en vul hiermee de fazant. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met het keukendraad of cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 175 graden gedurende ca. 70 minuten. Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en peper.

Serveertip: Gebraden fazant met appel en calvados, gekookte bietjes en gekookte aardappelen.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

09-04-2004 17:12

Wat ik altijd aan de waterkant eet staat er niet bij.

Een overheerlijke gebakken of gegrilde karper :o met een lekker tutti-frutti sausje afgegarneerd met overheerlijke spice boilies in verschillende diameters.

Smullen maar :D

Helaas vang ik nooit niks dus houd ik het bij de tutti-frutti saus en de spice boilies in verschillende diameters

Of ik eet gewoon een boterhammetje met een mok kofie erbij.

Wil.
Gebruikersavatar
Michel Hollaar
† in memoriam †
Berichten: 2326
Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
Locatie: Hellevoetsluis

09-04-2004 21:52

geen van deze mogelijkheden.

24 uurs sessie, halfie grof volkoren, kaas en ham als beleg
48 uurs sessie , heel grof volkoren ,kaas ,ham ,cervelaat, boterhamworst
72 uurs sessie , 1,5 grof enz.

Al dat overbodige gesleep ben ik inmiddels wel afgeleerd, trouwens open vuur in mijn zodiacje ....??????

Tegenwoordig maak ik in met ingang van half mei t/m eind oktober vrijwel uitsluitend 24 uurs sessies, slaap dan een nachtje thuis eet een lekker warm prakkie en ben weer voor 24 uur vertrokken indien werkgever en vrouwlief het toestaan.
Gebruikersavatar
Martin Nederlof
Berichten: 544
Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
Contacteer:

09-04-2004 23:19

Die Aardappelpuree van honig is super goed te doen ! even wat water koken !zakje erbij en klaar is kees ! nog gezond ook ! stukkie vlees erbij ! lekker een beker melk ! daarna een sigaretje opsteken ! en als alles mee zit nog een run ook :)
Just another carp fisher.......
Remco Caris
Berichten: 206
Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
Locatie: spaubeek
Contacteer:

10-04-2004 00:38

Geef mij maar een Cup a soup aan het water, maar let op dat je het goed bereid:
-zorg dat het water net niet kookt maar wel heel erg warm is
-zorg ervoor dat als je het water bij de gemalen soep gooit dat je goed roert>>> Niet te grof en niet te fijn!!

Heerlijk!!!
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

10-04-2004 01:02

biefstuk en daarbij patat en dan een mix van groente (bv: mais doperwten en snijboontjes)

en dat met 2 pannetjes en 1 gasbrander, is primatief als je ziet wat ik normaal op me werk te beschiking heb :lol: .


en als afsluiting een heerlijke fruitcocktail
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Lexus Cuyten
Berichten: 3083
Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
Locatie: Barendrecht - Carnisselande

10-04-2004 07:55

lars zoek jij nog een vismaat?! :D
Als je er maar vertrouwen in hebt.
dickie tuinbroek

10-04-2004 09:05

lees van sommige mensen dat ze moeten zeulen met kookgerei ;tip;het spiretus kookset van trangia staat veel stabiler dan gasbrander is goedkoper met de brandstof.
waait nooit uit .2 pannen, koekepan,waterketel en mijn favoriete maaltijd is in no time warm .
Franse vleesschotel van iglo met ipv water opgewarmd in Palmbier
Gebruikersavatar
Pascal Rijzinga
Berichten: 661
Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

10-04-2004 17:56

Ik mis de Struikmaaltijden!! :D

Pascal
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

10-04-2004 18:39

Creatie genoeg, zie ik! :)
Ik hoorde ook ergens het woordje "Doner Kebap" vallen! Inderdaad erg
lekker, met knoflook saus of tomaat-uien saus.
Zelf houd ik wel van een warme hap aan het water. Wanneer je niet goed
eet aan het water, verslapt de scherpheid.....! :) Doe zoals ik; begin maar
s'morgens met een warme hap om 8.00 uur.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
luuk schenkelaars
Berichten: 1643
Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
Locatie: Raamsdonk

11-04-2004 17:03

FRICANDELLEN!

Je kunt er nooit genoeg meenemen.
Ook de eieden doen het goed bij mij. zowel in de gekookte als gebakken vorm.

Groeten,

Luuk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

11-04-2004 17:27

Luuk,

Ook erg lekker, is een broodje met hard gekookt ei + wat mayo en peper
en zout. :wink: :D

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

11-04-2004 17:39

Ik heb ook wel eens de pizza boer laten komen ! :D

Lekkah lekkah :P

Groetjes Kevin
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

11-04-2004 18:40

Qua eten doe ik echt niet moeilijk.

Brood, af en toe een blik tomatensoep.
Verder geen speciale dingen. Die voorverpakte hamburgers zijn net readymade boilies.
Verder wil ik nog wel eens een bak nassi oid uit de vriezer pakken van wat we overhadden bij mams thuis in de keuken.
Maar heb zelden zin om die gasbrander en de bijbehorende troep mee te nemen, veelste zwaar.

de weekjes dat ik in Frankrijk zat, ging het eten wel wat uitgebreider.. anders is t ook zo eentonig.

Benny, lekker voor de stoelgang die hardgekookte eitjes :)

Groet,
Frank