hoeveel honing op 2 kg ucp mix


Plaats reactie
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

09-09-2003 07:10

ja wil hem iets zoeter maken met natuurlijk spul en lekkerder maken met vanille en hem laten ruiken met flavour :smile:
Gebruikersavatar
Stephan van den Boom
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-05-2003 02:00
Locatie: The Middle of Nowhere

09-09-2003 07:54

Of je voegt suiker toe, heeft hetzelfde effect als sweetner en is veel goedkoper. En je kan net zo goed zout toevoegen ipv smaakversterker, heeft eveneens hetzelfde effect. Sweetner en smaakversterker kook je er zo uit, of het lost op in het water, dit is bij suiker en zout niet het geval.
Heb je al eens zoutloos brood gegeten? Dan besef je pas de functie van zout als smaakversterker!
En zout en suiker zijn natuurproducten, da's beter dan die rotzooi waarvan je niet eens wilt weten wat er allemaal in zit...

Mvrgr,
Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

09-09-2003 14:45

Bart,

Ik zou tussen de 20 a 100ml honing op 10
eieren gebruiken (1kg). De hoeveelheid houd
ik afhanklijk van of er ook nog andere zoete
ingredienten worden gebruikt, hoe meer zoete
ingredienten hoe minder honing, en hoe minder
zoete ingredienten hoe meer honing! Honing is
ook handig als soak.........................!
Suiker kan ook maar bij te grote hoeveelheden
door je mix word je mix heel slecht draaibaar
dus hooguit zo'n 10% op je mix!

groetjes Benny
Willem Barnas

09-09-2003 16:26

Oh ja,

En waarom dan, omdat iedereen dat schrijft?

WB :wink:
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

09-09-2003 16:31

Neeeeeeeej :wink:

omdat het lekker zoet en vooral GOEDKOOP is,en het is gewoon een goed product.

_________________
Nieuw aas,is nieuwe vissen :wink:

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ferenc van de vorstenbosch op 2003-09-09 16:31 ]</font>
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

09-09-2003 18:11

Ferenc,

Melasse is ook zeer goed, maar onderschat,
honing niet..............................!

groetjes Benny
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

09-09-2003 18:29

heb op 1kg 1 flesje boukje vanille gedaan
1 pakje saroma aardbei en een beetje flavour strabery ice cream wat vinden jullie van deze combo?
Gebruikersavatar
Stephan van den Boom
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-05-2003 02:00
Locatie: The Middle of Nowhere

09-09-2003 18:32

Gebruik eens Strawberry Vandenende, is tenminste een natuurproduct. :roll:

Vrgr,
Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

09-09-2003 18:42

Gooi dr gewoon wat aarbeien van de groenteboer door. Dat is pas een Natuurproduct :razz:

Of Jam?

MVG Frank
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-09-2003 20:22

De vraag was dus;
» hoeveel honing op 2 kg ucp mix?

Eigenlijk zou je dan eerst de samenstelling van de mix moeten weten, hoeveel bindkracht en hoeveel zoetstoffen al aanwezig zijn.

Een normale standaard 50/50 mix kan wel 50 tot 100 gram per kilo hebben.
Dat is 5 tot 10%.
Bij 10% honing toevoeging word het echter al een aardig kleffe en plakkerige boel, wat meer bloem en eventueel maïzena in die mix vangt alweer wat op.

Het uitharden word steeds moeilijker, hoe meer honing hoe minder hard.

Sportieve groeten Henk
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

09-09-2003 20:30

henk,

Je zegt "Het uitharden word steeds moeilijker, hoe meer honing hoe minder hard.
". Je bedoeld hier eigelijk mee:

Hoe meer zoete stoffen er in een mix zitten, des te slechter de boilie uit zal hardden?

Of begrijp ik dit verkeerd?

En daarom bedoel jij dat je de samenstelling niet weet, en zo kan je eigelijk geen antwoord geven?

Met informatie innende groet :wink:

Frank
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-09-2003 20:44

Frank,
Honing heeft de eigenschap dat het zacht en traag vloeibaar blijft.
In een boilie verwerkt houdt het die eigenschap.

Er zijn zoete stoffen die de eigenschap bezitten om keihard te worden, honing echter niet.

Theoretisch is uit te rekenen hoeveel honing een mix aankan, je moet dan wel weten uit welke ingredieënten plus de verhouding van deze ingredieïnten de mix bestaat.

Bij een standaard 50/50 mix voeg ik dan al snel wat tarwebloem en/of maïzena toe.

En inderdaad kan ik zo eigenlijk geen antwoord geven, echter..........
behalve de eerste twee antwoorden is iets (toch nog altijd) beter dan niets..

Sportieve groeten Henk
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

09-09-2003 20:50

de extreme fruit mix
zit o.a robin red super red en bird food in
Plaats reactie