Hoi ik heb het nieuwe boek van Frank Warwick "Every Bit Of Blue" gelezen, voor de geïnteresseerden, aanrader, heel leuk boek maar daar gaat het niet om.
Hij beschrijft daarin ook een hoofdstuk over Pack Baits, een soort van methodmix maar toch anders.
Hij werd er zwaar mee uit gevist op de St Lawrence en ook in de Uk werkte het goed. volgens mij gebruiken ze het ook veel in Zuid Afrika.
[img]http://texaseliteangler.files.wordpress.com/2014/03/photo-21.jpg?w=604
[/img]
Nou is mijn vraag zijn er mensen die wat meer info hebben of dat ze een Nederlandse variant hebben gemaakt. Want de basis zijn Quacker grits, instant grits en quick grits samen met creamy corn. Grits en creamy corn zijn hier niet te verkrijgen maar in de US is het overal te vinden. Zijn soort gemalen maiskernen, geen havermout of maisgries.
De afbreektijd ligt nogal gevoelig, dus moet in de juiste verhouding.
Vond er op carpboard klein stukje over uit 2007 met de zoekfunctie
http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?f=18&t=38431&p=443483&hilit=pack+baits#p443483
Nou is mijn vraag wat is het verschil met de method want ze worden toch echt apart beschreven.
Iemand meer info?
Pack baits
Grits is niets anders dan grutten en die kennen we hier natuurlijk wel degelijk, alleen niet van mais maar van gerst boekweit of haver.
Creamy style sweetcorn is niets anders dan gepureerde sweetcorn, niet als zodanig te koop maar eenvoudig zelf te maken.
Ik heb me er verder niet in verdiept maar volgens mij weet Hilco Meijer er wel meer van.
Volgens mij moet je 'gewoon' gaan experimenteren met gepureerde blikmais, gekookte boekweit grutten en havermout totdat je een bal kunt maken die langzaam uit elkaar valt.
Creamy style sweetcorn is niets anders dan gepureerde sweetcorn, niet als zodanig te koop maar eenvoudig zelf te maken.
Ik heb me er verder niet in verdiept maar volgens mij weet Hilco Meijer er wel meer van.
Volgens mij moet je 'gewoon' gaan experimenteren met gepureerde blikmais, gekookte boekweit grutten en havermout totdat je een bal kunt maken die langzaam uit elkaar valt.
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Tis een maisbol met gluten en room.
Groet, Peter
ps beetje oldskool maar het werkt nog steeds!!
Groet, Peter
ps beetje oldskool maar het werkt nog steeds!!
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Pack Baits worden toch wel vaak van havermout en sweetcorn gemaakt. Zelf heb ik het wel gebruikt met instant sessies. Ik gebruik dan graag de gewone oatmeal - havermout die je bij AH koopt. Er bestaat ook een minder geplette vorm en dit kan je mengen naar voorkeur voor snel uiteenvallen. Ook kan je iets van frisdrank voor bubbels en flavour gebruiken. Dit kan als nadeel hebben dat de boel te plakkerig wordt. Gekookte maïs deed ik door de gehaktmolen en mengde het met de havermout, blikmaïs en soda.
-
- Berichten: 420
- Lid geworden op: 31-05-2014 08:18
Een goede stickmix met gepureerde Blik mais (blender) met koffie Cream dan ben je al aardig op weg,..
Creamed corn
From Wikipedia, the free encyclopedia
Type Soup or sauce
Place of origin United States
Main ingredients Corn
Creamed corn (which is also known by other names, such as "cream-style corn") is a soup or sauce made by pulping corn kernels and collecting the milky residue from the corn. It is a common part of Midwestern and Southern American cuisine, typically sold canned. It is an almost soupy version of sweetcorn, but unlike other preparations of sweetcorn, creamed corn is partially puréed, releasing the liquid contents of the kernels. Sugar and starch may be added and in home-made version, some variety of milk, perhaps even cream. In store-bought canned preparations adding milk is less common.
Er zullen best meerdere variaties van zijn maar in de grond is het gewoon (deels) gepureerde sweetcorn.
Ok. Verschillende varianten dus inderdaad... Hier is wat ik heb gelezen; maw niet gewoon blikmais blender-en .
How to Make Cream-Style Corn out of Canned Corn
If you buy creamed corn from your local grocery, you miss the pleasure of making your own and eating a more creamy, fresh version of this classic dish. Make it straight-forward, highlighting the corn flavor, or add additional flavor with cheddar cheese, cooked onions, or coconut milk. Corn is a good source of vitamin C and also contains lycopene, the chemical that gives tomatoes their red color. According to the Academy of Nutrition and Dietetics, your body absorbs more healthful lycopene from canned corn than it does from fresh corn.
Step 1
Rinse the canned corn to remove excess salt. Pour out the liquid from the can, refill the can with water and repeat the process three times. Or simply empty the can into a colander and run water over the corn for one minute.
Step 2
Melt the butter in a large skillet over medium heat and add the corn. Cook until the corn is
Step 3
Add the evaporated skim milk or half-and-half and bring the mixture back up to a simmer. Add salt and pepper and a pinch of cayenne pepper if you want a spicy tang to the dish.
Step 4
Cook the mixture for about five minutes until it has thickened slightly from the evaporation of the liquid.
Step 5
Stir the cornstarch with 1 tbsp. of cold water in a small bowl. Add the mixture into the corn and cook, stirring continually, for another minute until the mixture thickens. If it seems too thick, thin the corn with 1 to 2 tablespoons of milk or water.
Step 6
Taste the corn. Add salt, pepper, cayenne or sugar to taste. Garnish the dish with chopped parsley.
Warnings
To keep the heart-healthy benefit of creamed corn, choose a low-fat dairy product instead of using heavy cream, which contains 100 calories in just 2 tbsp., according to Collins.
How to Make Cream-Style Corn out of Canned Corn
If you buy creamed corn from your local grocery, you miss the pleasure of making your own and eating a more creamy, fresh version of this classic dish. Make it straight-forward, highlighting the corn flavor, or add additional flavor with cheddar cheese, cooked onions, or coconut milk. Corn is a good source of vitamin C and also contains lycopene, the chemical that gives tomatoes their red color. According to the Academy of Nutrition and Dietetics, your body absorbs more healthful lycopene from canned corn than it does from fresh corn.
Step 1
Rinse the canned corn to remove excess salt. Pour out the liquid from the can, refill the can with water and repeat the process three times. Or simply empty the can into a colander and run water over the corn for one minute.
Step 2
Melt the butter in a large skillet over medium heat and add the corn. Cook until the corn is
Step 3
Add the evaporated skim milk or half-and-half and bring the mixture back up to a simmer. Add salt and pepper and a pinch of cayenne pepper if you want a spicy tang to the dish.
Step 4
Cook the mixture for about five minutes until it has thickened slightly from the evaporation of the liquid.
Step 5
Stir the cornstarch with 1 tbsp. of cold water in a small bowl. Add the mixture into the corn and cook, stirring continually, for another minute until the mixture thickens. If it seems too thick, thin the corn with 1 to 2 tablespoons of milk or water.
Step 6
Taste the corn. Add salt, pepper, cayenne or sugar to taste. Garnish the dish with chopped parsley.
Warnings
To keep the heart-healthy benefit of creamed corn, choose a low-fat dairy product instead of using heavy cream, which contains 100 calories in just 2 tbsp., according to Collins.
Mvg Bas
Lol.
Je zult het niet geloven maar die gekke yanks eten die mais zelf op.
Wat je daar hebt is een kook recept voor wat mij een hoofdgerecht lijkt.
Dat gebruik je dus niet om voerballen van te maken, al zou het misschien best kunnen.
Je zult het niet geloven maar die gekke yanks eten die mais zelf op.
Wat je daar hebt is een kook recept voor wat mij een hoofdgerecht lijkt.
Dat gebruik je dus niet om voerballen van te maken, al zou het misschien best kunnen.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Nou Mitsz kom maar op met je maisdip!!
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Gewoon csl nemen. Eventueel wat bindmiddel erin.
Havermout, Brinta,wat geplette mais ,en wat grove polenta
Natuurlijk kan het altijd moeilijker
Havermout, Brinta,wat geplette mais ,en wat grove polenta
Natuurlijk kan het altijd moeilijker
Ach man..Ga toch vissen !!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Peter van Loo schreef:Nou Mitsz kom maar op met je maisdip!!
Groet, Peter
Die heb ik wel hoor Peter...
Liter mais uit blik.
Een zakkie bakkersgist
50 gram suiker
Hele zooitje in de blender met wat water. In een emmertje overdoen en maak een gaatje in het deksel. Laat maar gerust een weekje staan gisten, totdat de vloeistof rustig is. Nu kun je 'm zeven. Evt. nog wat verdunnen.
Vang ze...