Rik koster schreef:.wie heeft er nog niet van gehoord van het boilies weken en daar mee vissen...? Kan vaak op cultuur wateren het verschil maken.
Wat Rik beschrijft is een truck om karpers te foppen. Boilies laten weken in het water (van het meer of plas). Denk maar eens aan de momenten dat de vis boilies eet wanneer er geen vissers aanwezig zijn. Boilies die misschien dagen lang op de bodem hebben gelegen, met weinig flavour om nog lokkend te werken. Ze worden gegeten, eenvoudig omdat de karper weet dat het voedsel is en hij heeft honger. Er is een lijn van denken dat zulke boilies het beste gebruikt kunnen worden, omdat de karper ze als veilig beschouwt. Wie vist er nu uiteindelijk met boilies die een dag of drie in het water hebben gelegen en waar zowat geen flavour in zit? Boilies die misschien zelfs beginnen zuur te worden, maar voor de karper is het voedsel, voedsel dat veilig is om te eten.
Nog beter: deze boilies free line vissen (niet te ver uit de kant). De vis is het niet gewend!