Beste medevissers,
Ik heb een kort vraagje, hoeveel chilipoeder zouden jullie gebruiken op een kilo duivenvoer? Ik heb er nog nooit mee gevist maar wil dit gaan proberen, ik ben alleen bang dat je met zoiets scherps als chilipoeder teveel kan gebruiken! Vandaar mijn vraag.
En, wanneer kan je dit het beste toevoegen?
Heb de zoekfunctie gebruikt, niet veel kunnen vinden (ook niet op google)
Bedankt.
Duivenvoer / chilipoeder
-
- Berichten: 61
- Lid geworden op: 30-07-2013 10:36
Laatst heb ik 5kg hennep en 5kg tijgernoten gemaakt en in beide heb ik een heel potje chilli poeder gedaan (24gr potje).
Na zelf proeven kwam ik tot de conclusie dat t allemaal wel mee viel. Tijdens het overtollige kookwater afgieten gaat het meeste ervan het putje in aangezien het gaat drijven en zich bovenin ophoopt.
Zou op een kilo maximaal een half potje doen denk ik..
Na zelf proeven kwam ik tot de conclusie dat t allemaal wel mee viel. Tijdens het overtollige kookwater afgieten gaat het meeste ervan het putje in aangezien het gaat drijven en zich bovenin ophoopt.
Zou op een kilo maximaal een half potje doen denk ik..
- Jerome berken
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 12-03-2013 15:39
zou t helemaal niet doen, ik denk dat het geen toegevoegde waarde heeft.
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
Bedankt voor de reacties.
Ik wil het toevoegen om proberen alleen karper aan te trekken ( chili houden ze schijnbaar van! ) want er zit een hele hoop witvis op dit water! Ik denk als ik het zo "naturel" het water in gooi ik een heel net vol brasems heb!
Nog meer mensen met ideeen?
Ik wil het toevoegen om proberen alleen karper aan te trekken ( chili houden ze schijnbaar van! ) want er zit een hele hoop witvis op dit water! Ik denk als ik het zo "naturel" het water in gooi ik een heel net vol brasems heb!
Nog meer mensen met ideeen?
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Als je het echt wilt gebruiken na het koken toevoegen dan wordt het het beste opgenomen.
Kookwater afgieten heb ik dan dus ook nog nooit gedaan, er moet juist altijd meer bij.
Kookwater afgieten heb ik dan dus ook nog nooit gedaan, er moet juist altijd meer bij.
-
- Berichten: 442
- Lid geworden op: 14-01-2014 10:51
Jerome berken schreef:zou t helemaal niet doen, ik denk dat het geen toegevoegde waarde heeft.
Probeer het maar eens
Kruiden zijn naar mijn inziens beter dan flavours. Chilli/paprika/knoflook/kerrie poeders zijn toppers.
Veel flavours ruiken "heerlijk" voor ons als mens, tot je het proeft en de smaak niet eens in de buurt komt. Los daarvan kan een karper ook niet ruiken. Die proeft
Lars veld schreef:Bedankt voor de reacties.
Ik wil het toevoegen om proberen alleen karper aan te trekken ( chili houden ze schijnbaar van! ) want er zit een hele hoop witvis op dit water! Ik denk als ik het zo "naturel" het water in gooi ik een heel net vol brasems heb!
Nog meer mensen met ideeen?
Met een smaak schakel je niet echt brasem uit. Dat doe je wel met grootte/hardheid van de het aas. En de lengte van de hair.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Rode pepers ik ben er gek op, karper trouwens ook. Vers malen en door je mix knallen, en niet te zuinig hé. Een pepertje of twee, drie dan gaat tie lekker hoor!!
Groet, Peter
Groet, Peter