boilie
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 17-02-2014 10:51
wet iemand misschien welk ingrediënt de boilie oplost of juist hard houd
-
- Berichten: 366
- Lid geworden op: 02-12-2012 21:02
Beste Sebastiaan,
Spit eerst eens even dit forum door, gebruik eventueel de zoekfunctie en stel eventueel daarna gerichte vragen.
Op deze vraag kun je 1000 verschillende antwoorden krijgen, aangezien er veel verschillende ingredienten zijn. Tevens gaat het bij het draaien van boilies ook om zelf willen ontdekken en niet constant hapklare brokjes te consumeren. Anders kun je beter een boiliemix kopen, of een zakje readymades!
Succes!
Spit eerst eens even dit forum door, gebruik eventueel de zoekfunctie en stel eventueel daarna gerichte vragen.
Op deze vraag kun je 1000 verschillende antwoorden krijgen, aangezien er veel verschillende ingredienten zijn. Tevens gaat het bij het draaien van boilies ook om zelf willen ontdekken en niet constant hapklare brokjes te consumeren. Anders kun je beter een boiliemix kopen, of een zakje readymades!
Succes!
De wereld is verziekt, maar het leven is mooi!
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
google> boillie ingredienten
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 17-02-2014 10:51
Fred Hazenbroek schreef:google> boillie ingredienten
dank u Fred h voor het normale antwoordt ik heb google al af gezocht maar weet niet precies hoe ik het moet gaan zoeken di is mijn basis kan jij mij misschien op weg helpen u dank is groot
Polenta : 100g
Polenta grof : 100g
Mais : 100g
Soja bloem/lupine meel getoast : 100g
Tarwebloem : 150g
Vitameaolo :100g
Lt/Vismeel :250g
Deens haringmeel : 50g
Ei compound : 90g
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
S.
Helemaal niet zo slecht bedacht.
300 gram maïsproducten is prima. Ik gebruik zelf altijd P.A.N. voorgekookt maïsmeel en Fioretto (Valle Del Sole) geel maïsmeel, beide te koop bij een goed gesorteerde Albert Heijn winkel voor weinig geld. Verhouding 50/50.
I.p.v. sojabloem 100 gram soja volvet getoast.
Tarwebloem zo laten.
Dit is je basis (in dit geval 55 procent), die zorgt voor de binding, uitharding en het aandeel koolhydraten.
Krijgen we de eiwitten. Met ongeveer 25 procent in je mix zit je altijd wel goed. Dus die l.t. kan blijven staan. In dit geval, om het kloppend te maken 240 gram.
100 gram Vitamealo past er ook wel bij. Mag er voor mij dan ook in blijven.
Eigenlijk moet je het ei-compound helemaal niet meenemen in je boilierecept.
Die droge stof zit normaal gesproken in je eieren (het vocht)! M.a.w. je recept zelf moet de 100 procent van je mix vormen en het ei-compound komt daar nog bij.
Krijg je b.v. 1100 gram i.p.v. een kilo.
Zitten we dus op 89 procent en houden we nog 11 procent over.
4 procent p.d. vismeel voor het wateroplosbare deel en we zijn er bijna.
Je zit niet echt heel hoog met je vetten en vezels, dus voor het laatste deel zou je b.v. 20 m.l. fish oil en 30 gram tarwekiemen kunnen gebruiken.
Tot slot nog 1 procent Maggi (smaakversterker) en 1 procent sweetener, zoals b.v. Stevija zoetpoeder.
https://www.stevija.nl/Stevia-Producten ... oetpoeder/
Zit ook inuline in, een immuunstimulant.
Om het echt af te maken nog twee essential oils: b.v. fennel en sweet orange.
8-10 druppels per k.g. droge stof.
http://www.gekruid.com/geneeskrachtig/f ... olien.html
Heb je echt een heel goede bol, die je ongeveer 5 Euro per k.g. kost.
Veel succes!
Helemaal niet zo slecht bedacht.
300 gram maïsproducten is prima. Ik gebruik zelf altijd P.A.N. voorgekookt maïsmeel en Fioretto (Valle Del Sole) geel maïsmeel, beide te koop bij een goed gesorteerde Albert Heijn winkel voor weinig geld. Verhouding 50/50.
I.p.v. sojabloem 100 gram soja volvet getoast.
Tarwebloem zo laten.
Dit is je basis (in dit geval 55 procent), die zorgt voor de binding, uitharding en het aandeel koolhydraten.
Krijgen we de eiwitten. Met ongeveer 25 procent in je mix zit je altijd wel goed. Dus die l.t. kan blijven staan. In dit geval, om het kloppend te maken 240 gram.
100 gram Vitamealo past er ook wel bij. Mag er voor mij dan ook in blijven.
Eigenlijk moet je het ei-compound helemaal niet meenemen in je boilierecept.
Die droge stof zit normaal gesproken in je eieren (het vocht)! M.a.w. je recept zelf moet de 100 procent van je mix vormen en het ei-compound komt daar nog bij.
Krijg je b.v. 1100 gram i.p.v. een kilo.
Zitten we dus op 89 procent en houden we nog 11 procent over.
4 procent p.d. vismeel voor het wateroplosbare deel en we zijn er bijna.
Je zit niet echt heel hoog met je vetten en vezels, dus voor het laatste deel zou je b.v. 20 m.l. fish oil en 30 gram tarwekiemen kunnen gebruiken.
Tot slot nog 1 procent Maggi (smaakversterker) en 1 procent sweetener, zoals b.v. Stevija zoetpoeder.
https://www.stevija.nl/Stevia-Producten ... oetpoeder/
Zit ook inuline in, een immuunstimulant.
Om het echt af te maken nog twee essential oils: b.v. fennel en sweet orange.
8-10 druppels per k.g. droge stof.
http://www.gekruid.com/geneeskrachtig/f ... olien.html
Heb je echt een heel goede bol, die je ongeveer 5 Euro per k.g. kost.
Veel succes!
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Ben nog iets vergeten.
Als je ei-compound gebruikt, voeg je je mix toe aan water.
Essential oils lossen niet op in water, dus zul je eerst een emulgator aan het water moeten toevoegen. B.v. 1 of 2 procent lecithine poeder, verkrijgbaar bij een reformhuis of online.
http://www.gezondheidswinkel.nl/product ... facturerId
Als je ei-compound gebruikt, voeg je je mix toe aan water.
Essential oils lossen niet op in water, dus zul je eerst een emulgator aan het water moeten toevoegen. B.v. 1 of 2 procent lecithine poeder, verkrijgbaar bij een reformhuis of online.
http://www.gezondheidswinkel.nl/product ... facturerId
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 17-02-2014 10:51
Hilco Meijer schreef:Ben nog iets vergeten.
Als je ei-cgrootsted gebruikt, voeg je je mix toe aan water.
Essential oils lossen niet op in water, dus zul je eerst een emulgator aan het water moeten toevoegen. B.v. 1 of 2 procent lecithine poeder, verkrijgbaar bij een reformhuis of online.
http://www.gezondheidswinkel.nl/product ... facturerId
Oke dankje voor de uitleg en de moeite .ik had al wat kilo's gemaakt
met deze mix aleen de boilie was soms na een dag al zacht geworden in het water
En soms bleef hij 2a3 dagen hard dat was e u gelijk mijn grootste probleem
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Hilco Meijer schreef:Ben nog iets vergeten.
Als je ei-compound gebruikt, voeg je je mix toe aan water.
Essential oils lossen niet op in water, dus zul je eerst een emulgator aan het water moeten toevoegen. B.v. 1 of 2 procent lecithine poeder, verkrijgbaar bij een reformhuis of online.
http://www.gezondheidswinkel.nl/product ... facturerId
Das niet waar. Gewoon je esential oil mengen met wat (vis) olie en dan toevoegen an het water. Door het kneden word het nog steeds prima door het deeg gemengd. Geld ook voor flavours op oliebasis.
Was het niet luc die slechte ervaringen had met emulgeren?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Wil je geen olie gebruiken, een eetlepel melk met het aantal druppels essential oil werkt ook.
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
zelfs rechtstreeks in het water werkt...