Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken, maar na een uur of 3 is het een soort mega drab en is het niet meer op de hair te zetten.. Voor het voeren zal het prima zijn, maar om echt mee te vissen een drama denk ik.
http://www.differentbaits.nl/product/143105/Melasse_pellets.aspx
Melasse pellets
- Jerome berken
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 12-03-2013 15:39
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
-
- Berichten: 1274
- Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
- Locatie: Eemnes
[quote="Jerome berken"]Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken,
voorzichtigheid geboden dus, anders is er weer een drama geboren
voorzichtigheid geboden dus, anders is er weer een drama geboren
- Remco Kulk
- Berichten: 698
- Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
- Locatie: Amsterdam
Jerome berken schreef:Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken, maar na een uur of 3 is het een soort mega drab en is het niet meer op de hair te zetten.. Voor het voeren zal het prima zijn, maar om echt mee te vissen een drama denk ik.
http://www.differentbaits.nl/product/143105/Melasse_pellets.aspx
Hier kun je echt niet mee vissen, het is echter wel een schitterend voertje i.c.m. partikels = melassemix
die verkoopt hij ook, fijne zaak overigens.
- Remco Kulk
- Berichten: 698
- Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
- Locatie: Amsterdam
Jerome berken schreef:Iemand ervaring met deze pellets? Ze zetten enorm op tijdens het weken,
voorzichtigheid geboden dus, anders is er weer een drama geboren
Minstens 24 uur weken, half uurtje koken.
Kwart emmertje ongeveer geeft na het weken een hele emmer vol.
- Jerome berken
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 12-03-2013 15:39
Remco Kulk schreef:Minstens 24 uur weken, half uurtje koken.
Koken!? stond niet op de bijgeleverde gebruikshandleiding . Ik heb het gister in de week gezet en even gekeken na 3 uur maar toen was het al allemaal prut geworden.. Ik heb het vervolgens gewoon in het vocht laten zitten. Ik had 1 deel pellets bij 6x zoveel water, er zat na de 3 uurtjes nog maar een heel klein laagje water in
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
- Remco Kulk
- Berichten: 698
- Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
- Locatie: Amsterdam
Ik twijfel eerlijk gezegd ook over het nut van koken hoor
Doe het altijd maar wel voor de zekerheid, het kan in ieder geval geen kwaad.
Ja het zuigt snel water op hoor, moet je echt in de gaten houden en af en toe bijvullen zelfs
Doe het altijd maar wel voor de zekerheid, het kan in ieder geval geen kwaad.
Ja het zuigt snel water op hoor, moet je echt in de gaten houden en af en toe bijvullen zelfs
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Het koken maakt de aanwezige amino's kapot. Ook zit er als ik het goed heb ik melasse een paar procent betaine, ook niet hittebestendig. Ik gok dat het niet koken een beter voedingssignaal afgeeft.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- Remco Kulk
- Berichten: 698
- Lid geworden op: 04-07-2012 07:33
- Locatie: Amsterdam
Hmm, interessant. Dus misschien zou het zelfs beter zijn om het niet te koken?
Hoe zit het dan met andere partikels zoals mais en tijgernoten, waarom moet je dat eigenlijk koken?
Ik heb me er nog nooit in verdiept eerlijk gezegd.
Iemand een antwoord?
Hoe zit het dan met andere partikels zoals mais en tijgernoten, waarom moet je dat eigenlijk koken?
Ik heb me er nog nooit in verdiept eerlijk gezegd.
Iemand een antwoord?
- Jerome berken
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 12-03-2013 15:39
Remco Kulk schreef:Hmm, interessant. Dus misschien zou het zelfs beter zijn om het niet te koken?
Hoe zit het dan met andere partikels zoals mais en tijgernoten, waarom moet je dat eigenlijk koken?
Ik heb me er nog nooit in verdiept eerlijk gezegd.
Iemand een antwoord?
tijgernoten en pinda's iig blauwzuur oid.. Bij grote hoeveelheden schadelijk voor een karper..
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Vergelijk het een beetje met aardappelen, bonen, erwten. Eet ze eens ongekookt Verder zetten de partikels door het koken lekker goed uit zodat ze niet kunnen uitzetten in de karper met alle nare gevolgen van dien. Ook komen er tijdens het koken bepaalde stoffen vrij die op hun beurt weer een aantrekkingskracht hebben op vissen.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
ik ben geen karper
pellets koken? Ja hoor. Pallets misschien wel...
pellets koken? Ja hoor. Pallets misschien wel...
It's okay 2 pay
- Mathieu de Witte
- Berichten: 739
- Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
- Locatie: 's-Gravenpolder
Even een tipje:
Bietenpulp
Bietenpulp is een van de producten die ontstaan bij de winning van suiker uit suikerbieten.
De pulpproductie vindt plaats tijdens de bietencampagne, gedeeltelijk wordt het geleverd als perspulp en het restant wordt na eventueel toevoeging van melasse gedroogd, gepelleteerd en geleverd als bietenpulp.
Bietenpulp is het hele jaar rond leverbaar afkomstig van verschillende origines zoals bijvoorbeeld Duitse, Nederlandse en Franse. Deze origines verschillen met name in het restsuikergehalte, het aandeel melasse en de diameter van de pellets.
Het is een van oudsher vertrouwde energiebron die als grondstof voor veevoer en als enkelvoudig voer gebruikt wordt.
1 pot nat
Doordat ze in combinatie met water behoorlijk opzwellen wel even voorweken. Kan je daarna mooi voerballen van maken.
Gr.
Bietenpulp
Bietenpulp is een van de producten die ontstaan bij de winning van suiker uit suikerbieten.
De pulpproductie vindt plaats tijdens de bietencampagne, gedeeltelijk wordt het geleverd als perspulp en het restant wordt na eventueel toevoeging van melasse gedroogd, gepelleteerd en geleverd als bietenpulp.
Bietenpulp is het hele jaar rond leverbaar afkomstig van verschillende origines zoals bijvoorbeeld Duitse, Nederlandse en Franse. Deze origines verschillen met name in het restsuikergehalte, het aandeel melasse en de diameter van de pellets.
Het is een van oudsher vertrouwde energiebron die als grondstof voor veevoer en als enkelvoudig voer gebruikt wordt.
1 pot nat
Doordat ze in combinatie met water behoorlijk opzwellen wel even voorweken. Kan je daarna mooi voerballen van maken.
Gr.
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
James warner schreef:Het koken maakt de aanwezige amino's kapot. Ook zit er als ik het goed heb ik melasse een paar procent betaine, ook niet hittebestendig. Ik gok dat het niet koken een beter voedingssignaal afgeeft.
Klok en klepel....koken breekt eiwitten af tot aminozuren, vandaar dat verhit voedsel beter verteerbaar is en betaine is dus wel kook bestendig
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
In de beschrijving van de pellet door de verkopende partij staat dat er aminozuren inzitten. Nogal logisch als er een percentage eiwit in zit. Waarom het goedje dan nog koken? Waarom uberhaubt een pellet koken?. En bepaalde aminozuren kunnen niet goed omgaan met verhitting, daarom krijgen boilies bij sommige bedrijven een nabehandeling met bepaalde amino's. De betaine die in melasse zit genaamd trimethylglycine is naar mijn weten niet hittebestendig. Kan er ook flink naast zitten inderdaad, nog niet uit wezen doktoren op vriend google.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
James
Eiwitten zijn geen aminos. Eiwitten zijn gemaakt van aminos. Ga je eiwitten verhitten dan vallen ze uielkaar in aminozuren Pellets koken is idd onzin.
Betaine smelt pas bij 241 graden en smelten is nog niet uiteenvallen. Dus: eerst googlen en dan reageren
Eiwitten zijn geen aminos. Eiwitten zijn gemaakt van aminos. Ga je eiwitten verhitten dan vallen ze uielkaar in aminozuren Pellets koken is idd onzin.
Betaine smelt pas bij 241 graden en smelten is nog niet uiteenvallen. Dus: eerst googlen en dan reageren