Boiliespuit op luchtdruk.
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Gouda
Heren/dames boiliebakkers,
Tot nu toe gebruik ik voor het zelf boilies maken een Hand-Kit/deegspuit waar een rol van een pond in past. Ik maak per keer zo`n 8 tot 10 kg. boilies dus aan het eind van de rit heb ik polsen zo dik als die van Arnold Schwarzennegger. Nu tob ik ook nog met een tennis arm dus ik wil voor het gemak met een spuit op luchtdruk gaan werken.
Wat weten jullie daarvan. Wat voor compressor, spuit, slangen, koppeling etc.heb ik nodig, waar kan ik dat kopen en wat gaat me dat ongeveer kosten.
Graag jullie info.
groeten,
Henrie
Tot nu toe gebruik ik voor het zelf boilies maken een Hand-Kit/deegspuit waar een rol van een pond in past. Ik maak per keer zo`n 8 tot 10 kg. boilies dus aan het eind van de rit heb ik polsen zo dik als die van Arnold Schwarzennegger. Nu tob ik ook nog met een tennis arm dus ik wil voor het gemak met een spuit op luchtdruk gaan werken.
Wat weten jullie daarvan. Wat voor compressor, spuit, slangen, koppeling etc.heb ik nodig, waar kan ik dat kopen en wat gaat me dat ongeveer kosten.
Graag jullie info.
groeten,
Henrie
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Henrie,
Luchtspuit is bij de hengelsportzaak te koop/bestellen. Ze schijnen ook elders te koop te zijn en worden dan gebruikt voor kit. Deze hebben echter vlakbij de kop twee gaatjes. Deze zou je dus moeten afplakken om te voorkomen dat je deeg over de vloer verspreid wordt. Hier blijft wel deeg onder zitten dus m.i. geen ideale oplossing.
De compressor moet 8-10 bar aankunnen. Volgens mij heb ik voor de mijne destijds ongeveer 250 gulden betaald. Verder kun je bij dezelfde doe-het-zelver een eind slang met koppelstukken aanschaffen, weet je zeker dat alles past. Onderaan de spuit zit een standaardmaat schroefdraad waar de koppelstukken volgens mij altijd op passen. Slang en koppelingen is tientjeswerk.
Groeten,
Mark
Luchtspuit is bij de hengelsportzaak te koop/bestellen. Ze schijnen ook elders te koop te zijn en worden dan gebruikt voor kit. Deze hebben echter vlakbij de kop twee gaatjes. Deze zou je dus moeten afplakken om te voorkomen dat je deeg over de vloer verspreid wordt. Hier blijft wel deeg onder zitten dus m.i. geen ideale oplossing.
De compressor moet 8-10 bar aankunnen. Volgens mij heb ik voor de mijne destijds ongeveer 250 gulden betaald. Verder kun je bij dezelfde doe-het-zelver een eind slang met koppelstukken aanschaffen, weet je zeker dat alles past. Onderaan de spuit zit een standaardmaat schroefdraad waar de koppelstukken volgens mij altijd op passen. Slang en koppelingen is tientjeswerk.
Groeten,
Mark
- Stephan van den Boom
- Berichten: 467
- Lid geworden op: 19-05-2003 02:00
- Locatie: The Middle of Nowhere
Bij Mega-Carp in Roosendaal hebben ze ze, ik geloof dat ze meer dan €600 kosten!! Maar dat weet ik niet zeker, bel anders ff: 0165-548840
Mvrgr,
Mvrgr,
Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Henrie,
Ik heb ooit op die website van jansen <BELGIE> een boliespuit met luchtdruk zien staan voor 99 pleuro's
Heb er geen ervaringen mee.
MVG <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->
Ik heb ooit op die website van jansen <BELGIE> een boliespuit met luchtdruk zien staan voor 99 pleuro's
Heb er geen ervaringen mee.
MVG <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Gouda
Mannen,
Bedankt voor de info. Ik ga er achterheen.
groeten,
Henrie
Bedankt voor de info. Ik ga er achterheen.
groeten,
Henrie
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Henrie,
ik lees het nu pas,
maar ga es effe kijken bij een schilders/glaszetters bedrijf in jouw buurt.
Die weten/ hebben vast wel nuttige tips en/of materialen voor jou.
Sportieve groeten Henk
ps,
had niet verwacht dat jij je op de kop laat zitten door een boilie deegje van 8 - 10 kilo,
hhahaaaaaaaaa
ik lees het nu pas,
maar ga es effe kijken bij een schilders/glaszetters bedrijf in jouw buurt.
Die weten/ hebben vast wel nuttige tips en/of materialen voor jou.
Sportieve groeten Henk
ps,
had niet verwacht dat jij je op de kop laat zitten door een boilie deegje van 8 - 10 kilo,
hhahaaaaaaaaa
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Gouda
Henk,
Las ik voorheen niet eens in een discussie tussen jou en douwe dat jij behalve de eieren grote hoeveelheden water toevoegt aan je mix omdat je anders het deeg niet gekneed krijgt?
Met knedende en (makkelijk)spuitende groet,
Henrie
Las ik voorheen niet eens in een discussie tussen jou en douwe dat jij behalve de eieren grote hoeveelheden water toevoegt aan je mix omdat je anders het deeg niet gekneed krijgt?
Met knedende en (makkelijk)spuitende groet,
Henrie
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Henrie,
dat zou goed mogelijk kunnen zijn.
Ik draai het recept namelijk altijd af op het gevoel, dat er dan vaak een beste slok water bijgaat is niet ondenkbaar.
Meelsoorten bevatten over het algemeen behoorlijk wat gluten (elastiek), deze verkrijgen hun optimale rekbaarheid bij langzaam kneeden zodat ze veel vocht kunnen opnemen.
Kneed je het deeg te snel en te droog dan knappen de glutenstrengen kapot, het voelt in eerste instantie wel soepel aan maar word na kortere of langere tijd brokkelig en kort (Rul) en is dan bijna niet te verwerken, je krijgt er dan ook bijna geen water meer in opgenomen omdat de gluten kapotgedraaid zijn.
Het deeg moet altijd soepeltjes te verwerken zijn, anders heb je zomaar een tennisarm..
Bijkomend voordeel van mijn bakkerijverleden is; dat ik de worsten ofwel deegpillen met de hand rol...en waarschijnlijk net zo snel of sneller als jij de worsten perst met een kitspuit.
Heb het ooit ook wel gedaan met zo'n spuit, maar vond het een geknoei van nix, pondje deeg op formaat rollen, in de spuit stoppen, ontluchten, worsten spuiten, en opnieuw een pondje deeg op formaat rollen.
Teveel werk, ik flikkerde die spuit aan de kant en rolde de worsten 2x sneller met de hand.
25 kilo deeg rol ik zo snel tot boilies dat m'n maat het met 2 frituurpannen kokend niet bijhoud.
25 kilo deeg in anderhalf uur en meteen opruimen en afwassen als Jan nog staat te koken..
Belangrijke zaken zijn;
T toevoeging,
T tijd,
T toewijding.
Immer sportief groetend Henk
dat zou goed mogelijk kunnen zijn.
Ik draai het recept namelijk altijd af op het gevoel, dat er dan vaak een beste slok water bijgaat is niet ondenkbaar.
Meelsoorten bevatten over het algemeen behoorlijk wat gluten (elastiek), deze verkrijgen hun optimale rekbaarheid bij langzaam kneeden zodat ze veel vocht kunnen opnemen.
Kneed je het deeg te snel en te droog dan knappen de glutenstrengen kapot, het voelt in eerste instantie wel soepel aan maar word na kortere of langere tijd brokkelig en kort (Rul) en is dan bijna niet te verwerken, je krijgt er dan ook bijna geen water meer in opgenomen omdat de gluten kapotgedraaid zijn.
Het deeg moet altijd soepeltjes te verwerken zijn, anders heb je zomaar een tennisarm..
Bijkomend voordeel van mijn bakkerijverleden is; dat ik de worsten ofwel deegpillen met de hand rol...en waarschijnlijk net zo snel of sneller als jij de worsten perst met een kitspuit.
Heb het ooit ook wel gedaan met zo'n spuit, maar vond het een geknoei van nix, pondje deeg op formaat rollen, in de spuit stoppen, ontluchten, worsten spuiten, en opnieuw een pondje deeg op formaat rollen.
Teveel werk, ik flikkerde die spuit aan de kant en rolde de worsten 2x sneller met de hand.
25 kilo deeg rol ik zo snel tot boilies dat m'n maat het met 2 frituurpannen kokend niet bijhoud.
25 kilo deeg in anderhalf uur en meteen opruimen en afwassen als Jan nog staat te koken..
Belangrijke zaken zijn;
T toevoeging,
T tijd,
T toewijding.
Immer sportief groetend Henk
25 kg deeg in 1,5 uur met opruimen en afwassen. Das best knap
Dat redt ik met mijn slagersworstenpers waar 6 kg deeg in kan en wat dan in 10 min worsten is nog niet eens.
Koken is sowieso een klote karwei wat veel te lang duurt
Dat redt ik met mijn slagersworstenpers waar 6 kg deeg in kan en wat dan in 10 min worsten is nog niet eens.
Koken is sowieso een klote karwei wat veel te lang duurt
-
- Berichten: 1261
- Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
- Locatie: Veghel
Ja Ja, ons bakkertje kan er nog iets van, je bent het vak nog niet verleerd Henk.
Morgen moet er weer gedraaid worden in de bakkerij, maar 25 kg in anderhalf uur!!
Ik red het niet, 10 kg in 2 uur vind ik al mooi zat en dan kook ik ook met een industrie brander.
Maar ja Henk, je heb altijd baas boven baas.
Henk nog een vraagje je verdeelt ze enkel maar, of bol je ze ook nog op met de hand.
Een gegeven hand pak ik altijd, Peter
Morgen moet er weer gedraaid worden in de bakkerij, maar 25 kg in anderhalf uur!!
Ik red het niet, 10 kg in 2 uur vind ik al mooi zat en dan kook ik ook met een industrie brander.
Maar ja Henk, je heb altijd baas boven baas.
Henk nog een vraagje je verdeelt ze enkel maar, of bol je ze ook nog op met de hand.
Een gegeven hand pak ik altijd, Peter
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hahaa Peter,
ik bol ze met een 20mm megaplank.
tsja-tsjak en weer 100 boilies.
Sportieve groeten Henk
ik bol ze met een 20mm megaplank.
tsja-tsjak en weer 100 boilies.
Sportieve groeten Henk
Peter,
Was soort brander is dat en hoe grootte pan zet je daar op ?
En wat voor gas gebruik je daar voor ?
Groeten,
Cor
Was soort brander is dat en hoe grootte pan zet je daar op ?
En wat voor gas gebruik je daar voor ?
Groeten,
Cor
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Gouda
Henk,
Je bent een snelle jongen als ik dat zo lees. Als ik mijn deeg klaar heb, en dan bedoel ik verdeeld in zo`n 16 a 20 worsten van een pond die zo de spuit in kunnen (die maak ik een dag van te voren al klaar en bewaar ze in folie) dan ben ik met 8 tot 10 kilo, inclusief afwassen en gaskookplaat en aarecht en keuken etc. schoonmaken (om mijn relatie op nivo te houden) gemiddeld zo`n 3 uur bezig. En dan heb ik ook zo`n megaboilietafel.
Hoe flik je dat?
groeten,
Henrie
Je bent een snelle jongen als ik dat zo lees. Als ik mijn deeg klaar heb, en dan bedoel ik verdeeld in zo`n 16 a 20 worsten van een pond die zo de spuit in kunnen (die maak ik een dag van te voren al klaar en bewaar ze in folie) dan ben ik met 8 tot 10 kilo, inclusief afwassen en gaskookplaat en aarecht en keuken etc. schoonmaken (om mijn relatie op nivo te houden) gemiddeld zo`n 3 uur bezig. En dan heb ik ook zo`n megaboilietafel.
Hoe flik je dat?
groeten,
Henrie
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Meer gas geven Henrie, en het deeg niet te stijf maken, werkt zoveel sneller.
Sportieve groeten Henk
Sportieve groeten Henk
-
- Berichten: 1261
- Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
- Locatie: Veghel
Henk, het gaat nog sneller met een plank van 24 mm.
Je maat doet er dan nog langer over met koken, armen jongen zo’n vismaat wil ik niet hebben.
Cor, de industrie branders worden bij ons gebruikt om ontbijtkoek te koken, (gronddeeg voor Henk)
Ze zijn op het aardgas aan gesloten, je hebt ze ook voor Propaan,of Butaan.
Ten opzichten van aardgas, heb je een iets andere brander nodig.
Het voordeel is je water blijft aan de kook anderhalf kg boilies is geen probleem.
De pan is ook iets groter maar dat had je al begrepen natuurlijk.
Vandaag is het er niet van gekomen, (Boilies draaien) vanmorgen op 5 uur lagen mijn koikarpers op het drogen.
Mijn filter gaf problemen vandaar, gelukkig hebben ze het allemaal overleeft.
Ze vreten gewoon door, last van stress wat is dat.
Vreetmachines zijn het, maar wel erg mooie.
Ps, ik wil het morgen weer eens gaan proberen (Vissen bedoel ik)
En Henk, rij jij Porsche??
Groeten, Peter
Je maat doet er dan nog langer over met koken, armen jongen zo’n vismaat wil ik niet hebben.
Cor, de industrie branders worden bij ons gebruikt om ontbijtkoek te koken, (gronddeeg voor Henk)
Ze zijn op het aardgas aan gesloten, je hebt ze ook voor Propaan,of Butaan.
Ten opzichten van aardgas, heb je een iets andere brander nodig.
Het voordeel is je water blijft aan de kook anderhalf kg boilies is geen probleem.
De pan is ook iets groter maar dat had je al begrepen natuurlijk.
Vandaag is het er niet van gekomen, (Boilies draaien) vanmorgen op 5 uur lagen mijn koikarpers op het drogen.
Mijn filter gaf problemen vandaar, gelukkig hebben ze het allemaal overleeft.
Ze vreten gewoon door, last van stress wat is dat.
Vreetmachines zijn het, maar wel erg mooie.
Ps, ik wil het morgen weer eens gaan proberen (Vissen bedoel ik)
En Henk, rij jij Porsche??
Groeten, Peter
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Peter,
bij 20 mm haal ik er meer uit, ze willen toch wat te scharrelen hebben die karpertjes.
Neen ik rij geen Porsche, wel een JanJanssen Equipe met een Campagnolo Record groep.
Bijna net zo snel wanneer je het juiste verzet steekt en de trapfrequentie maar genoeg opvoert .
Sportieve groeten Henk
bij 20 mm haal ik er meer uit, ze willen toch wat te scharrelen hebben die karpertjes.
Neen ik rij geen Porsche, wel een JanJanssen Equipe met een Campagnolo Record groep.
Bijna net zo snel wanneer je het juiste verzet steekt en de trapfrequentie maar genoeg opvoert .
Sportieve groeten Henk
- Sjoerd Groot
- Berichten: 2227
- Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Henk, heb je inmiddels meer informatie over prijzen en materialen? Zat er ook over te denken om er één aan te schaffen...
Dus deelt gaarne uw bevindingen met mij (en anderen)
Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
Sjoerd Groot
Ps. Voor de driftkikkers onder ons: Jaja ik ben inmiddels zelf ook al op zoek hoor, wees maar niet bang...
Dus deelt gaarne uw bevindingen met mij (en anderen)
Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
Sjoerd Groot
Ps. Voor de driftkikkers onder ons: Jaja ik ben inmiddels zelf ook al op zoek hoor, wees maar niet bang...