het GROTE boillie recepten topic
-
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 30-11-2012 12:11
- Locatie: LelyDorp
- Contacteer:
bij deze wou ik iedereen even bedanken voor de input van alle mixjes,
Zowel positief als een sarcastische bedankje (ben 3 uur aan het lezen geweest en 1 uur aan het kopieeren)
eigen input heb ik hellaas niet vooral niet als beginnende opstartende boilie kneus.
Zowel positief als een sarcastische bedankje (ben 3 uur aan het lezen geweest en 1 uur aan het kopieeren)
eigen input heb ik hellaas niet vooral niet als beginnende opstartende boilie kneus.
2. Veroorzaak geen overlast.
3. Toon respect voor de natuur.
5. Zorg dat je beschikt over alle benodigde vergunningen.
7. Gebruik bij het onthaken en fotograferen altijd een onthaakmat.
10. Zet de karper terug in het water waarin je hem hebt gevangen
3. Toon respect voor de natuur.
5. Zorg dat je beschikt over alle benodigde vergunningen.
7. Gebruik bij het onthaken en fotograferen altijd een onthaakmat.
10. Zet de karper terug in het water waarin je hem hebt gevangen
-
- Berichten: 55
- Lid geworden op: 07-06-2012 21:00
1 kg soyameel 25%
1kg maismeel zoet 25%
1kg griesmeel 25%
200gr cede vogelvoer 5%
500gr biggenmeel 12,5%
100 gr druivensuiker 2,5%
200 gr melkpoeder 5%
Toevoegingen:
100ml liquid liver of 100 ml zalmolie
150gr knoflookpoeder
eitjes
ik heb al eerder een mixje ingestuurd. Lijkt verdacht veel op deze die ik nu instuur.
Ik heb eigenlijk 2 vragen. wat is wijsheid,100ml zalm olie toevoegen of 100 ml liquid liver. Ik wil de boilies in de lente gaan gebruiken.
Moet ik nog een flavour toe voegen of ik dit onzin wanneer ik zalmolie/liquid liver en knoflookpoeder toevoeg?
Alvast bedankt voor jullie mening en gedachten.
1kg maismeel zoet 25%
1kg griesmeel 25%
200gr cede vogelvoer 5%
500gr biggenmeel 12,5%
100 gr druivensuiker 2,5%
200 gr melkpoeder 5%
Toevoegingen:
100ml liquid liver of 100 ml zalmolie
150gr knoflookpoeder
eitjes
ik heb al eerder een mixje ingestuurd. Lijkt verdacht veel op deze die ik nu instuur.
Ik heb eigenlijk 2 vragen. wat is wijsheid,100ml zalm olie toevoegen of 100 ml liquid liver. Ik wil de boilies in de lente gaan gebruiken.
Moet ik nog een flavour toe voegen of ik dit onzin wanneer ik zalmolie/liquid liver en knoflookpoeder toevoeg?
Alvast bedankt voor jullie mening en gedachten.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
zalmolie,en knooflookolie ruiken/smaken van zichzelf al vrij sterk,dus een flavour toevoegen is zeker niet nodig.is in principe nooit nodig maar het kan...
verder zou ik zalm of die lever niet toevoegen voor het koken,maar na je bollen goed gedroogd te hebben gewoon toevoegen als dip in de zak.
even schudden en een paar uurtjes in laten trekken,en daarna de vriezer in.
zo kook je niks meer kapot,en blijft de geur en smaak veel beter in kwaliteit.
ik zelf zou voor de zalm gaan,waarom dat kan ik niet onderbouwen,en is een persoonlijke kwestie.
gewoon door goede resultaten de keus zeg maar.
verder zou ik zalm of die lever niet toevoegen voor het koken,maar na je bollen goed gedroogd te hebben gewoon toevoegen als dip in de zak.
even schudden en een paar uurtjes in laten trekken,en daarna de vriezer in.
zo kook je niks meer kapot,en blijft de geur en smaak veel beter in kwaliteit.
ik zelf zou voor de zalm gaan,waarom dat kan ik niet onderbouwen,en is een persoonlijke kwestie.
gewoon door goede resultaten de keus zeg maar.
- tim nijkamp
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 19-06-2006 23:12
- Locatie: Haarle
hallo mensen ik heb zelf met een recept zitten rommelen en wou
graag een bol met redelijk grove textuur alleen ben ik niet
zeker van de binding zouden jullie weten of deze goed gaat binden
andere adviezen mogen ook wou eens wat anders dan de knoflook
en robin red bollen die merendeels al gebruikt zijn vandaar cocos
200 g griesmeel
200 g maismeel
100 g sojameel
100 g geraspte cocos
200 g vismeel
100 g gemalen hennep
100 g birdfood
eieren 10 per kilo
zout 10 g kilo
cocos melk 50 ml kilo
groeten tim
graag een bol met redelijk grove textuur alleen ben ik niet
zeker van de binding zouden jullie weten of deze goed gaat binden
andere adviezen mogen ook wou eens wat anders dan de knoflook
en robin red bollen die merendeels al gebruikt zijn vandaar cocos
200 g griesmeel
200 g maismeel
100 g sojameel
100 g geraspte cocos
200 g vismeel
100 g gemalen hennep
100 g birdfood
eieren 10 per kilo
zout 10 g kilo
cocos melk 50 ml kilo
groeten tim
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
hallo mensen,
wie kan mij helpen aan een basismix die echt goed uithard en zacht is voor de portemenee, ik heb er al verschillende gebruikt maar nog niet de perfecte, ik gebruik als basis meestal 60% en dan 20% of vis of koekjesmeel + 20% andere producten. deze heb ik tot nu toe gebruikt in gelijke delen. Maismeel, griesmeel soja volvet getoast, maar deze vond ik te zacht blijven ik heb hier naderhand nog ei-albumine in gebruikt maar dit drijfde de prijs flink op en dan schiet ik mijn doel voorbij. Daarna heb ik maismeel, griesmeel, roggemeel, rijstemeel gebruikt. deze harde wel goed uit maar door de roggemeel zette het deeg uit waardoor rollen vrij lastig ging. nu kan ik de rogge weer vervangen voor soja, maar dan vind ik de basis weer te duur worden, ook vind ik dat er in deze basis te weinig eiwitten zitten. wie van de boiliebakker kan mij ff op weg helpen?
Alvast bedankt!
gr
Wim
wie kan mij helpen aan een basismix die echt goed uithard en zacht is voor de portemenee, ik heb er al verschillende gebruikt maar nog niet de perfecte, ik gebruik als basis meestal 60% en dan 20% of vis of koekjesmeel + 20% andere producten. deze heb ik tot nu toe gebruikt in gelijke delen. Maismeel, griesmeel soja volvet getoast, maar deze vond ik te zacht blijven ik heb hier naderhand nog ei-albumine in gebruikt maar dit drijfde de prijs flink op en dan schiet ik mijn doel voorbij. Daarna heb ik maismeel, griesmeel, roggemeel, rijstemeel gebruikt. deze harde wel goed uit maar door de roggemeel zette het deeg uit waardoor rollen vrij lastig ging. nu kan ik de rogge weer vervangen voor soja, maar dan vind ik de basis weer te duur worden, ook vind ik dat er in deze basis te weinig eiwitten zitten. wie van de boiliebakker kan mij ff op weg helpen?
Alvast bedankt!
gr
Wim
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
80 % trouvit 20 % gries of 70 30 wat je wil.
mooie voor en najaars knaller !
mooie voor en najaars knaller !
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 16-02-2013 18:07
Hallo dit jaar wil ik mijn eigen knikkers draaien.
Wou graag een boll draaien vis/ zoet.
Ik heb een recept bedacht.
250 gr maais meel zoet 250 gr griesmeel 500 gr soja bloem vet voor de basis mix.
200 gr vis meel.
200 gr koekjes meel vanille.
50 gr kelp
50 gr henep.
10 ml vis flavor.
10 ml scopex tutti ect.
Iemand tips of toevoeging?.
Mvg rick
Wou graag een boll draaien vis/ zoet.
Ik heb een recept bedacht.
250 gr maais meel zoet 250 gr griesmeel 500 gr soja bloem vet voor de basis mix.
200 gr vis meel.
200 gr koekjes meel vanille.
50 gr kelp
50 gr henep.
10 ml vis flavor.
10 ml scopex tutti ect.
Iemand tips of toevoeging?.
Mvg rick
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 12-08-2012 10:58
- Locatie: twente
lijkt me lekkerre bol
maar weet niet welke flavours je wil gaan gebruiken maar 20 ml lijkt me beetje veel..
het vismeel is sowieso al vissig natuurlijk maar als je nu de flavours sterk verminderd en de zoete vooral. dan kun je er ook wat sweetner bij doen dat is voor de smaak wat fijner.
maar weet niet welke flavours je wil gaan gebruiken maar 20 ml lijkt me beetje veel..
het vismeel is sowieso al vissig natuurlijk maar als je nu de flavours sterk verminderd en de zoete vooral. dan kun je er ook wat sweetner bij doen dat is voor de smaak wat fijner.
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 12-08-2012 10:58
- Locatie: twente
beste manier om je bol te ''proberen'' is draaien natuurlijk. maar stel hier je bol samen kwa eigenschappen:
http://www.baitcalculator.com/index.php?mixer=yes
gr
http://www.baitcalculator.com/index.php?mixer=yes
gr
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 13-02-2013 17:10
Wim hanegraaf schreef:hallo mensen,
wie kan mij helpen aan een basismix die echt goed uithard en zacht is voor de portemenee, ik heb er al verschillende gebruikt maar nog niet de perfecte, ik gebruik als basis meestal 60% en dan 20% of vis of koekjesmeel + 20% andere producten. deze heb ik tot nu toe gebruikt in gelijke delen. Maismeel, griesmeel soja volvet getoast, maar deze vond ik te zacht blijven ik heb hier naderhand nog ei-albumine in gebruikt maar dit drijfde de prijs flink op en dan schiet ik mijn doel voorbij. Daarna heb ik maismeel, griesmeel, roggemeel, rijstemeel gebruikt. deze harde wel goed uit maar door de roggemeel zette het deeg uit waardoor rollen vrij lastig ging. nu kan ik de rogge weer vervangen voor soja, maar dan vind ik de basis weer te duur worden, ook vind ik dat er in deze basis te weinig eiwitten zitten. wie van de boiliebakker kan mij ff op weg helpen?
Alvast bedankt!
gr
hallo ik heb een goedkoope en en harde basis mix
200 gram masimeel
200 gram tarwe griesmeel semolina
100 gram tarwe volkoren meel
100 gram tarwe bloem
50 gram rijste bloem/meel
bij deze mix voeg ik zelf nog 350 gram aan anderen melen toe en per kilo totaale mix
voeg ik 12,5 % ei compound aan toe plus Ong 300 ml water en draaie en koken maar
simpelere en goedkoper kan niet ( ik draai dus met ei compound niet met ei poeder of verse eieren)
groetjes en sucses
Wim
Soms zit het meeee en soms zit het tegen soms van je veel en soms valt het tegen #
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Je ei-albumine vervangen voor bloedpoeder dan kom je al een heel eind en het is zachter in prijs.
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 14-09-2011 17:48
- Locatie: werkendam
Wat denken jullie hiervan?
20% sojameel
20%maismeel
20%tarwemeel
20% trouvit
8% gemalen hennep
2% kokos schilfers
eventueel nog zoetstof of iets van cacao?
Gr Martijn
20% sojameel
20%maismeel
20%tarwemeel
20% trouvit
8% gemalen hennep
2% kokos schilfers
eventueel nog zoetstof of iets van cacao?
Gr Martijn
- Joeri De Decker
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
- Locatie: Sint-Amands
Net een nieuw receptje geprobeerd en 5 kilo van gedraaid:
200 gram tarwebloem
300 gram polenta
300 gram volvet sojameel
200 gram gemaken vogelvoer
Eieren + wat olie
Nash tutti frutti flavout en solar sweetner ( niet overdreven veel)
Resultaat ziet er goed uit, mooie structuur en subtiele tutti fruttigeur
Nu wat beginnen mee voeren en dit weekend eens proberen!
200 gram tarwebloem
300 gram polenta
300 gram volvet sojameel
200 gram gemaken vogelvoer
Eieren + wat olie
Nash tutti frutti flavout en solar sweetner ( niet overdreven veel)
Resultaat ziet er goed uit, mooie structuur en subtiele tutti fruttigeur
Nu wat beginnen mee voeren en dit weekend eens proberen!
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Leuke mix joeri, beetje kalveropfokmelk en 1% zout maakt hem af. (ook in een zoete mix kan zout )
- Joeri De Decker
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
- Locatie: Sint-Amands
Bedankt martijn, ga ik zeker eens uitproberen want aan zout
had ik zelf niet meteen gedacht! En die kalveropfokmelk
aan welke hoeveelheid zou jij dan denken of gewoon een beetje op het gevoel?
had ik zelf niet meteen gedacht! En die kalveropfokmelk
aan welke hoeveelheid zou jij dan denken of gewoon een beetje op het gevoel?
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Doe eens:
200 gram tarwebloem of griesmeel
200 gram soja volvet getoast
200 gram maismeel of polenta
250 gram gemalen vogelvoer
150 gram kalveropfokmelk
10 gram zout
200 gram tarwebloem of griesmeel
200 gram soja volvet getoast
200 gram maismeel of polenta
250 gram gemalen vogelvoer
150 gram kalveropfokmelk
10 gram zout
- Joeri De Decker
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
- Locatie: Sint-Amands
Oke, bedankt Martijn!
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 31-01-2013 11:55
Dag beste mede-forumleden!
Ik zou graag zelf mijn boillies beginnen draaien. Wat denken jullie van de volgende basismix:
25% Soyameel volvet
25% Tarwegriesmeel
25% Polenta
25% Maismeel
Dit zou ik dan als basis gaan gebruiken en eventueel wat aanvullen met zaken zoals vogelzaad, gemalen hennep, lookpoeder,...
Ik hou het graag simpel
Alvast bedankt voor jullie leerrijke reacties!
Kinnie
Ik zou graag zelf mijn boillies beginnen draaien. Wat denken jullie van de volgende basismix:
25% Soyameel volvet
25% Tarwegriesmeel
25% Polenta
25% Maismeel
Dit zou ik dan als basis gaan gebruiken en eventueel wat aanvullen met zaken zoals vogelzaad, gemalen hennep, lookpoeder,...
Ik hou het graag simpel
Alvast bedankt voor jullie leerrijke reacties!
Kinnie
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Hoi Kinnie,
Als je de 25% polenta weg laat, heb je ook al een prima basismix. Die 25% die je dan overhoudt kun je naar eigen inzicht invullen.
Bv:
25% Soyameel volvet (en getoast)
25% Tarwegriesmeel
25% Maismeel
10% Gemalen en getoaste hennep
5% Dextrose (druivensuiker, kost niet veel en maakt je bol lekker zoet)
5% Vitamealo (of andere kalveropfokmelk)
5% uit het kruidenkastje (paprikapoeder, knoflookpoeder, enz... Kijk wel uit met zaken als kaneel, nootmuskaat en peper. Zou ik persoonlijk nooit 5% van gebruiken)
Als je de 25% polenta weg laat, heb je ook al een prima basismix. Die 25% die je dan overhoudt kun je naar eigen inzicht invullen.
Bv:
25% Soyameel volvet (en getoast)
25% Tarwegriesmeel
25% Maismeel
10% Gemalen en getoaste hennep
5% Dextrose (druivensuiker, kost niet veel en maakt je bol lekker zoet)
5% Vitamealo (of andere kalveropfokmelk)
5% uit het kruidenkastje (paprikapoeder, knoflookpoeder, enz... Kijk wel uit met zaken als kaneel, nootmuskaat en peper. Zou ik persoonlijk nooit 5% van gebruiken)
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 03-01-2013 20:32
wat vinden jullie van dit recept
1kg mais meel
1kg harringmeel
1kg griesmeel
ik wil er nog wat aan toevoegen maar weet niet wat?
hoop dat iemand me kan helpen
1kg mais meel
1kg harringmeel
1kg griesmeel
ik wil er nog wat aan toevoegen maar weet niet wat?
hoop dat iemand me kan helpen
- alwin boxhoorn
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
- Locatie: de waterkant
een paar eitjes
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 12-08-2012 10:58
- Locatie: twente
ik gebruik deze mix toch al wat langer maar ben wel benieuwd wat jullie er van zeggen.
doe het ff in kilo's zo maak ik me mix ook altijd aan.
3 kg gries (tarwegriesmeel)
3 kg polenta grof
3 kg maismeel zoet
1 kg tarwebloem
2 kg koekjesmeel
1 kg karpershit
3 kg deens haringmeel
1 kg millet
1 kg havermout
2 kg soya vet
met 8 eitjes de kg.
ik weet dat de bol niet echt hard word.
gr mike
doe het ff in kilo's zo maak ik me mix ook altijd aan.
3 kg gries (tarwegriesmeel)
3 kg polenta grof
3 kg maismeel zoet
1 kg tarwebloem
2 kg koekjesmeel
1 kg karpershit
3 kg deens haringmeel
1 kg millet
1 kg havermout
2 kg soya vet
met 8 eitjes de kg.
ik weet dat de bol niet echt hard word.
gr mike
- Bram Jansen
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 16-12-2012 21:04
- Locatie: Munstergeleen
Is dit iets:
• 250gr hennep gemalen
• 150gr koekjesmeel
• 150gr collant
• 50gr tarwebloem
• 4 eieren
• 250gr hennep gemalen
• 150gr koekjesmeel
• 150gr collant
• 50gr tarwebloem
• 4 eieren
Carpgroup MG
2013: 5 karpers, 1 brasem, 0 snoek.
2013: 5 karpers, 1 brasem, 0 snoek.