Zout
-
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 01-01-2012 19:25
- Locatie: Kamerik
Hoeveel Zout kan je max toevoegen aan een kilo mix? (Voor boillies te maken).
- Arie oudshoorn
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 18-04-2007 15:36
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Jelle, 1 eetlepel zout is voldoende per kilo droge mix,
Bij zeer warm weer als de vissen totaal niet willen eten kan een extra zoute bol vaak het verschil maken tussen vangen of blanken.
Bij zeer warm weer als de vissen totaal niet willen eten kan een extra zoute bol vaak het verschil maken tussen vangen of blanken.
De Magic bewijst zich keer op keer! Eindelijk een bal die anders is als andere. Kijk op http://www.flevobaits.nl
-
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 01-01-2012 19:25
- Locatie: Kamerik
Oké bedankt, ik heb net bollen gemaakt en dan heb ik te veel zout erdoorheen gedaan moet ik zou weggooien?
Groetjes,
Jelle
Groetjes,
Jelle
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Hoeveel heb je er door gedaan?
-
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 01-01-2012 19:25
- Locatie: Kamerik
Een flinke scheut uit een pak zout .
- Ivo Smeets
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 29-12-2007 20:33
- Locatie: Elsloo
Naar mijn mening heb je teveel zout erin gedaan.
De hoeveelheid zout hoeft echt niet veel te zijn. Gewoon zouten, zoals je bij je eigen eten zou doen.
Zoals al gezegd is, is een eetlepel meer dan voldoende. Denk niet dat die zoute bol meerwaarde heeft, maar eerder afschrikt.
Zelf voeg ik het zout toe aan de eierstruif om het daarin op te lossen en zo homogeen mogelijk door de mix te verspreiden.
Succes ermee
De hoeveelheid zout hoeft echt niet veel te zijn. Gewoon zouten, zoals je bij je eigen eten zou doen.
Zoals al gezegd is, is een eetlepel meer dan voldoende. Denk niet dat die zoute bol meerwaarde heeft, maar eerder afschrikt.
Zelf voeg ik het zout toe aan de eierstruif om het daarin op te lossen en zo homogeen mogelijk door de mix te verspreiden.
Succes ermee
Weinig tijd is ook tijd!
-
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 01-01-2012 19:25
- Locatie: Kamerik
Kan dit aantal zout ook schadelijk zijn voor de karper?
Anders gebruik ik hem niet.
Groetjes,
Jelle
Anders gebruik ik hem niet.
Groetjes,
Jelle
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Dat zou ik anders doen Ivo,
door het zout bij de struif te doen verniel je de celstructuren van het struif (het word dun en snottig) en da's niet goed voor het verstijfselen ervan.
En dat verstijfselen word juist door velen hier als argument aangevoerd om eieren in de mix te gebruiken.
door het zout bij de struif te doen verniel je de celstructuren van het struif (het word dun en snottig) en da's niet goed voor het verstijfselen ervan.
En dat verstijfselen word juist door velen hier als argument aangevoerd om eieren in de mix te gebruiken.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Ivo Smeets
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 29-12-2007 20:33
- Locatie: Elsloo
@ Henk, dat is helemaal nieuw voor mij?
Ik heb zelf nooit ervaren dat eierstruif "snotterig" wordt door toevoeging van zout. De vastigheid komt, doordat de eiwitten vanaf 56 graden celcius denatureren (van vorm veranderen).
Het enige wat zou plausibel zou kunnen zijn, is dat wanneer er te veel zout wordt toegevoegd, de eiwitten tijdens het denaturatieproces door het opgeloste zout van conformatie veranderen en dan het bindende effect verliezen.
Aangezien het kippe-ei 90% uit water bestaat, zal een eetlepeltje zout op 10 eieren (de hoeveelheid waar ik een eetlepel zout op toevoeg) niet veel doen.
grtz Ivo
Ik heb zelf nooit ervaren dat eierstruif "snotterig" wordt door toevoeging van zout. De vastigheid komt, doordat de eiwitten vanaf 56 graden celcius denatureren (van vorm veranderen).
Het enige wat zou plausibel zou kunnen zijn, is dat wanneer er te veel zout wordt toegevoegd, de eiwitten tijdens het denaturatieproces door het opgeloste zout van conformatie veranderen en dan het bindende effect verliezen.
Aangezien het kippe-ei 90% uit water bestaat, zal een eetlepeltje zout op 10 eieren (de hoeveelheid waar ik een eetlepel zout op toevoeg) niet veel doen.
grtz Ivo
Weinig tijd is ook tijd!
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Henk ter Maat schreef:Dat zou ik anders doen Ivo,
door het zout bij de struif te doen verniel je de celstructuren van het struif (het word dun en snottig) en da's niet goed voor het verstijfselen ervan.
En dat verstijfselen word juist door velen hier als argument aangevoerd om eieren in de mix te gebruiken.
Henk
Ik zsl nooit een beroepsbakker tegenspreken maar wat is het verschil? Als je het zout door de droge mix doet, die je vervolgrns aan het struif toevoegt, dan komt het struif toch ook in aanraking met het zout?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jawel Martijn, maar als het zoutgehalte 2% van de mix is reageert het toch net effe minder heftig.
Dat zou je ook nog zelf kunnen testen, beetje zout op je tong smaakt heel anders dan mix met 2% zout.
Het zout in eierstruif vernield de celwandjes en deze gaan lekken, laat het struif met zout maar eens een poosje staan.
Dat zou je ook nog zelf kunnen testen, beetje zout op je tong smaakt heel anders dan mix met 2% zout.
Het zout in eierstruif vernield de celwandjes en deze gaan lekken, laat het struif met zout maar eens een poosje staan.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Als ex bakker deel ik de mening van Henk.
Beter het zout mengen in de droge mix dan oplossen in het ei.
Je houd meer binding in het deeg op deze manier wat de verwerking ten goede komt.
Beter het zout mengen in de droge mix dan oplossen in het ei.
Je houd meer binding in het deeg op deze manier wat de verwerking ten goede komt.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Weer wat geleerd, hoewel ik standaard mijn droge ingredienten door mijn mix doe en de natte door het struif, werkt wel zo makkelijk
- Jean-Pierre Ketelslegers
- Berichten: 318
- Lid geworden op: 24-12-2002 01:00
- Locatie: Diepenbeek (B)
- Contacteer:
Een theelepeltje is volgens mij al voldoende voor een kilo mix !
Pluk de dag
- Ivo Smeets
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 29-12-2007 20:33
- Locatie: Elsloo
@ Henk: ik wil niet de betweter zijn, maar een ei bestaat niet uit cellen, maar is 1 enkele cel (de dooier) en wel de grootste cel die we kennen.
Dierlijke cellen hebben geen celwand maar een celmembraan. Bacteriën en planten hebben wel celwanden.
Het kan best zijn dat zout een negatieve invloed heeft, maar niet doordat celwandjes vernietig worden, dat is onmogelijk
grtz Ivo
Dierlijke cellen hebben geen celwand maar een celmembraan. Bacteriën en planten hebben wel celwanden.
Het kan best zijn dat zout een negatieve invloed heeft, maar niet doordat celwandjes vernietig worden, dat is onmogelijk
grtz Ivo
Weinig tijd is ook tijd!
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
dit vind ik wel een interessante discussie nou had ik een vraag aan henk als je bevoordeeld 4 gram zoetstof door het stuif doet maakt dat veel uit ? want zo kleine hoeveelheid krijg je toch nooit helemaal verdeeld over een kg boilie mix . wel als je het door het stuif mengt .om een voorbeeld te noemen had ik 40 gram robin red een keer door het stuif gemengd wat mij opviel is dat mijn vismaat ook 40 gram robin red wel door de mix heen deed (zelfde boilie mix) en kwam ik tot conclusie dat mijn boilies veel roder waren als die van mijn vismaat . trouwens we merkten geen verschil met vangen vingen allebei ons klem met vriendelijke groet harald ps henk een vraagje ga je er minder door vangen of vang je er niks meer mee of is het slecht voor de vis als je de zout door het stuift mengt .dat is in mijn ogen toch het belangrijkste waar voor je iets zou laten of juist niet
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
jacco noordermeer schreef:Als ex bakker deel ik de mening van Henk.
Beter het zout mengen in de droge mix dan oplossen in het ei.
Je houd meer binding in het deeg op deze manier wat de verwerking ten goede komt.
De invloed van zout op je eiwitten moet je zeker niet onderschatten.
Een gepensioneerde bakker
Peter
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Harald
4gram zoetstof "versnijd" ik met bijv 1kg sojameel of ander bulkingredient in een emmer. Deksel erop en schudden, nu kan je het wel prima door je mix mengen!
4gram zoetstof "versnijd" ik met bijv 1kg sojameel of ander bulkingredient in een emmer. Deksel erop en schudden, nu kan je het wel prima door je mix mengen!
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
martijn toch doe ik het liever door de zoetstof of zout door de stuif heen mengen ik zie er het probleem niet van ik zie alleen maar voordelen maar ja dat ben ik .kan me dan ook iemand uitleggen waarom het beter is als je het zout of de zoetstof door de boilie mix toevoegt .punt 1 is het slechter voor de vis punt 2 vang je er niks meer door punt 3 vang je een stuk beter daardoor dat is toch het belangrijkste omtrent het vissen lijkt me zo gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Omdat je dan geen klontjes zoetstof in je struif krijgt (mits het een poeder zoetstof is).het werkt dus makkelijker...
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
dat probleem loste te ik vroeger op door de stuif gewoon goed te mixen (word nou voor mij gedraaid) maar als je het door de stuif doet word het beter verdeeld over een kg boilie mix .dat voordeel martijn is voor mij veel belangrijker dan dat het een beetje gaat klonten (nooit last van gehad ) gewoon goed mixen
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- Hans Sluijter
- Berichten: 413
- Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
- Locatie: Steenderen
Jelle,
Ik gebruik altijd 2 % zout in mn boilies. Dit werkt prima. Werd eerder ook op brood gebruikt. Percentage voor brood is nu volgens mij omlaag gebracht...
Ik gebruik altijd 2 % zout in mn boilies. Dit werkt prima. Werd eerder ook op brood gebruikt. Percentage voor brood is nu volgens mij omlaag gebracht...
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Klopt Hans,
Omdat de brancheorganisaties NBOV en NVB de onbesproken positie van brood als gezond basisvoedingsmiddel willen bewaken, hebben zij in overleg met hun leden besloten een verdere, collectieve zoutreductie in brood in gang te zetten.
Het doel is om de hoeveelheid zout (natriumchloride) die aan alle soorten dagelijks gegeten grootbrood en kleinbrood wordt toegevoegd uiterlijk op 1 januari 2013 verlaagd te hebben naar maximaal 1,5% op meelbasis, zonder gebruik te gaan maken van zoutvervangers. Uit onderzoek blijkt dat deze zoutreductie geen problemen voor smaakacceptatie en bereidingsproces oplevert. De brancheorganisaties adviseren hun achterban deze reductie in twee stappen door te voeren: van 1,8% naar 1,6% op meelbasis per 1 januari 2012, gevolgd door een reductie van 1,6% naar 1,5% op meelbasis per 1 juli 2012. Om zorg te dragen voor een branchebrede invoering verzoeken de brancheorganisaties het ministerie van VWS om het wettelijk maximum zoutgehalte in brood per 1 januari 2013 te verlagen van maximaal 2,1% natriumchloride (NaCl) op droge stof (ongeveer 1,8% op meel) naar maximaal 1,8% natriumchloride op droge stof (ongeveer 1,5% op meel).
Omdat de brancheorganisaties NBOV en NVB de onbesproken positie van brood als gezond basisvoedingsmiddel willen bewaken, hebben zij in overleg met hun leden besloten een verdere, collectieve zoutreductie in brood in gang te zetten.
Het doel is om de hoeveelheid zout (natriumchloride) die aan alle soorten dagelijks gegeten grootbrood en kleinbrood wordt toegevoegd uiterlijk op 1 januari 2013 verlaagd te hebben naar maximaal 1,5% op meelbasis, zonder gebruik te gaan maken van zoutvervangers. Uit onderzoek blijkt dat deze zoutreductie geen problemen voor smaakacceptatie en bereidingsproces oplevert. De brancheorganisaties adviseren hun achterban deze reductie in twee stappen door te voeren: van 1,8% naar 1,6% op meelbasis per 1 januari 2012, gevolgd door een reductie van 1,6% naar 1,5% op meelbasis per 1 juli 2012. Om zorg te dragen voor een branchebrede invoering verzoeken de brancheorganisaties het ministerie van VWS om het wettelijk maximum zoutgehalte in brood per 1 januari 2013 te verlagen van maximaal 2,1% natriumchloride (NaCl) op droge stof (ongeveer 1,8% op meel) naar maximaal 1,8% natriumchloride op droge stof (ongeveer 1,5% op meel).
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Harald van der Graaf schreef:dat probleem loste te ik vroeger op door de stuif gewoon goed te mixen (word nou voor mij gedraaid) maar als je het door de stuif doet word het beter verdeeld over een kg boilie mix .dat voordeel martijn is voor mij veel belangrijker dan dat het een beetje gaat klonten (nooit last van gehad ) gewoon goed mixen
Harald
Dat ben ik dus niet met je eens. Op mijn manier word het namelijk ook goed verdeeld, maar goed ieder zijn mening
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
is ook martijn ieder zijn eigen mening uiteindelijk komt het belangrijkste uit het vissen toch weer naar boven gedreven VERTROUWEN gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.