het GROTE boillie recepten topic
-
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 17-06-2007 12:30
Peter en Dave,
bedankt voor het zetje van het weekend maar weer even aan de rol.
jullie adviseren beide iets van bloem (rijst cq. polenta), is mijn mix uit te veel grove ingredienten opgebouwd om goed te binden / uit te harden?
Is tarwebloem eventueel ook een optie, daar heb ik nog een voorraadje van
Thanks!
bedankt voor het zetje van het weekend maar weer even aan de rol.
jullie adviseren beide iets van bloem (rijst cq. polenta), is mijn mix uit te veel grove ingredienten opgebouwd om goed te binden / uit te harden?
Is tarwebloem eventueel ook een optie, daar heb ik nog een voorraadje van
Thanks!
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Of deze basis, draait ook prima.
350 gr polenta
200 gr tarwebloem
200 gr soja volvet
Groet, Peter
350 gr polenta
200 gr tarwebloem
200 gr soja volvet
Groet, Peter
-
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 17-06-2007 12:30
Thanks Peter!
Polenta grof of fijn dan?
(of een combi
Polenta grof of fijn dan?
(of een combi
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Grof
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 17-06-2007 12:30
Het was best een klusje, weer een hoop geleerd (bijv. niet eerst 20 kg deeg maken maar eerder worsten maken, rollen en stomen), maar het resultaat mag er zijn (al zeg ik het zelf)....
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=390307314371013&set=a.148604875207926.34767.100001752432903&type=1&theater
heren nog bedankt voor het zetje!
groet,
Dimitri
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=390307314371013&set=a.148604875207926.34767.100001752432903&type=1&theater
heren nog bedankt voor het zetje!
groet,
Dimitri
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Geweldig Dimitri, je kan er weer even tegenaan.
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
maismeel getoast 25%
soya vet getoast 25%
Tarwebloem 10%
Rijstebloem 10%
Poultry Protein Powder 10%
Spanish Red Pepper 2%
Haits Red Factor 18% (Soort CeDE)
Ei-Compound 100gr per kilo mix
Geen liquids..
Wat wil ik bereiken?
- Redelijk harde boilie
- Apart label (vandaar de kip en peper).
- Niet aantrekkelijk voor witvis
- moet op de lange termijn zijn ding kunnen doen, en dan heb ik het over maanden voeren.. (geen grote hoeveelheden, max 500-1000gr per keer).
Ik twijfel een beetje of de bol geschikt zal zijn voor de lange termijn, en of iemand ervaring heeft met dat kippenspul.
soya vet getoast 25%
Tarwebloem 10%
Rijstebloem 10%
Poultry Protein Powder 10%
Spanish Red Pepper 2%
Haits Red Factor 18% (Soort CeDE)
Ei-Compound 100gr per kilo mix
Geen liquids..
Wat wil ik bereiken?
- Redelijk harde boilie
- Apart label (vandaar de kip en peper).
- Niet aantrekkelijk voor witvis
- moet op de lange termijn zijn ding kunnen doen, en dan heb ik het over maanden voeren.. (geen grote hoeveelheden, max 500-1000gr per keer).
Ik twijfel een beetje of de bol geschikt zal zijn voor de lange termijn, en of iemand ervaring heeft met dat kippenspul.
-
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 06-09-2011 19:38
zou dit kunnen werken ? Wat denken jullie.
Ik moet zeggen dat ik zo goed als groen ben in het maken van bollen
4OO gram Maismeel
6OO gram Tarwemeel
2000 gram gemalen hallibut pellets
sweetner en flavour
grtj
Ik moet zeggen dat ik zo goed als groen ben in het maken van bollen
4OO gram Maismeel
6OO gram Tarwemeel
2000 gram gemalen hallibut pellets
sweetner en flavour
grtj
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Alles werkt Ive, 25 eitjes erop, 15 ml emulgator en een peach flavour op alcohol basis en je kan los deze winter.
Wel instant dan hé!!
Groet, Peter
Wel instant dan hé!!
Groet, Peter
-
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 06-09-2011 19:38
Thanks Peter.
Ja kwam op het idee omdat ze als pellet wel hun ding doen. En dacht dat het zoiets anders was, zwart van kleur en maak ze niet rond. Beetje afwijking he.
Zal het eens testen
Ja kwam op het idee omdat ze als pellet wel hun ding doen. En dacht dat het zoiets anders was, zwart van kleur en maak ze niet rond. Beetje afwijking he.
Zal het eens testen
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: 19-01-2011 12:37
mannen,
De bifi bolie hebben jullie een draaibaar idee?
hoor graag van julllie
GR!
De bifi bolie hebben jullie een draaibaar idee?
hoor graag van julllie
GR!
-
- Berichten: 55
- Lid geworden op: 07-06-2012 21:00
Ik heb bijna een maand geleden het volgende gepost:
ik heb een naar mijn inziens licht gekleurde mix samen gesteld.
Ideaal om eventueel kleurstoffen aan toe te voegen.
500 gr soyameel vet
500 gr maismeel zoet
500 gr griesmeel
100 gr cede vogelvoer
250 biggenmeel
50 gr druivensuiker
100 gr melkpoeder
50 ml sojaolie.
Natuurlijk nog eitjes en een flavour.
Iemand nog tips, op of aanmerkingen????
Alvast bedankt
ik heb een naar mijn inziens licht gekleurde mix samen gesteld.
Ideaal om eventueel kleurstoffen aan toe te voegen.
500 gr soyameel vet
500 gr maismeel zoet
500 gr griesmeel
100 gr cede vogelvoer
250 biggenmeel
50 gr druivensuiker
100 gr melkpoeder
50 ml sojaolie.
Natuurlijk nog eitjes en een flavour.
Iemand nog tips, op of aanmerkingen????
Alvast bedankt
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Leuke mix Dave, een gewennings bolie zou ik het haast noemen, eenmaal los dan kan je knallen.
Alleen nog even betaïne toevoegen in je mix en eventueel een smaakmaker.
Groet, Peter
ps btw in de winter kun je beter de sojaolie achterwege laten.
Alleen nog even betaïne toevoegen in je mix en eventueel een smaakmaker.
Groet, Peter
ps btw in de winter kun je beter de sojaolie achterwege laten.
- Mario de Witt
- Berichten: 65
- Lid geworden op: 06-10-2012 00:01
- Locatie: Den Haag
Peter van Loo schreef:Of deze basis, draait ook prima.
350 gr polenta
200 gr tarwebloem
200 gr soja volvet
Groet, Peter
Hoeveel flavour voeg je hier ongeveer aan toe? en ik neem aan dat er 10 eitjes op gaan?
Als vb: scopex flavour, hier zou je dan evt nog wat gemalen vogelzaad doorheen kunnen kieperen of heb ik dit verkeerd?
- alwin boxhoorn
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
- Locatie: de waterkant
ik had net dit geprobeerd:
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
wat vinden jullie hier van
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
wat vinden jullie hier van
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 26-10-2012 13:39
Na lang zoeken,denken, teveel denken zou ik graag volgende mix willen draaien, tenminste als het draaibaar is. Kan er me iemand raad geven aub en ook hoeveel eieren ik per kilo mix moet toevoegen. Alvast bedankt voor de info.
Kan ook zijn dat ik er volledig naast zit ze.
10% vismeel
20% maismeel fijn
25% volkoren tarwemeel
5% ei albumine
2% fenergiek
20% nectarblend
8% oestergrit
5% gedroogde meelwormen
8ml pineapple flavour
Kan ook zijn dat ik er volledig naast zit ze.
10% vismeel
20% maismeel fijn
25% volkoren tarwemeel
5% ei albumine
2% fenergiek
20% nectarblend
8% oestergrit
5% gedroogde meelwormen
8ml pineapple flavour
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Hoeveel flavour voeg je hier ongeveer aan toe? en ik neem aan dat er 10 eitjes op gaan?
Als vb: scopex flavour, hier zou je dan evt nog wat gemalen vogelzaad doorheen kunnen kieperen of heb ik dit verkeerd?
50 gr polenta eraf, 200 gr vogelvoer(cede) en 100 gr vitamealo.
10 eitjes en flavour als aangegeven op het flesje. Sweetner erin en je hebt een simpel en doeltreffend bolletje.
Op de wat moeilijkere wateren moet je nog meer uit de kast halen.
groet, Peter
- alwin boxhoorn
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
- Locatie: de waterkant
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
wat vinden jullie hier van
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
wat vinden jullie hier van
- alwin boxhoorn
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
- Locatie: de waterkant
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
wat vinden jullie hier van (ik kreeg geen reactie)
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
wat vinden jullie hier van (ik kreeg geen reactie)
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
alwin boxhoorn schreef:ik had net dit geprobeerd:
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
wat vinden jullie hier van
Wat vond je er zelf van?
Groet, Peter
- alwin boxhoorn
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
- Locatie: de waterkant
ik vond het wel goed draaien maar het was niet stevig genoeg dus als je spuit moest het heel langzaam anders werd je worst veel te dik wat kan ik hieraan doen
-
- Berichten: 75
- Lid geworden op: 18-03-2008 17:26
Goedemiddag,
Waar kan ik soyameel volvet kopen?
Thanks!
Waar kan ik soyameel volvet kopen?
Thanks!
-
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 02-12-2010 19:42
bij de hengelsportzaak, lijkt me eerlijk gezegd logisch.
waarom volvet als het winter word??
als je soyameel intoetst op google zul je zien dat er winkels genoeg zijn.
www.ttbbaits.nl
gr,
waarom volvet als het winter word??
als je soyameel intoetst op google zul je zien dat er winkels genoeg zijn.
www.ttbbaits.nl
gr,
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Bij een hengelsportzaak je soyameel kopen lijkt me een beetje tricky.
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)
Deze mix 3 x 100gr. van elk meelproduct nemen en bij een mix met soya 4 x 100gr. van elke meelsoort.
De tweede mix rolt beter, is wat goedkoper, ook wat minder hard, maar een goede bol. Ik zou met een deze 'vette' bol niet nu nog een voerplek mee gaan opstarten, maar wachten tot het voorjaar + 10 graden...
Hieronder nog een simpel, goed vangend en betaalbaar receptje wat het ook in de koude tijden nog prima doet.
100gr. griesmeel
100gr. maismeel
50gr. speculaasmeel
50gr. paneermeel
per 10 eitjes M 100ml. vloeibare melasse (oid) toevoegen, wat sweetner, een eetlepltje zout en evt. 10ml olie (naar keuze). Wel even het vocht laten intrekken zodat het deeg niet te droog wordt.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .