hallo iedereen,
weet iemand hoe je tijgernoten het beste kan bereiden???
thnx.
tijgernoten recept???
Hoi,
Minimaal 24 uur weeken.
Langer weken kan natuurlijk ook.
Daar heeft iedereen een eigen mening over.
En daarna minimaal 25 minuten koken.
Groeten,
Cor
Minimaal 24 uur weeken.
Langer weken kan natuurlijk ook.
Daar heeft iedereen een eigen mening over.
En daarna minimaal 25 minuten koken.
Groeten,
Cor
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 16-06-2003 02:00
maar moet ik daar dan ook nog wat bij doen voor de smaak??? (bijv. suiker of een of andere flavour)
thanx
thanx
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Marc, bij het weken en het koken van de tijgernoten komen de suikers vrij in de noot, dat is erg zoet en extra flavouren of zoet maken is niet nodig! Het word erg zoet en de karper is er gek op!
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Marc,
Je kunt wat basterdsuiker bij het water gooien om het gisten van de noten na het koken sneller op gang te brengen.
Groeten,
Mark
Je kunt wat basterdsuiker bij het water gooien om het gisten van de noten na het koken sneller op gang te brengen.
Groeten,
Mark
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
- Locatie: meer(België)
niet langer als 3dagen laten weken!
heb ik eens een keertje gedaan.
weet niet of dit aan de tijgers lag, maar stinken dat het deed!!
ik doe er meestal ook geen flavour in.
ciao
heb ik eens een keertje gedaan.
weet niet of dit aan de tijgers lag, maar stinken dat het deed!!
ik doe er meestal ook geen flavour in.
ciao
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 21-05-2002 02:00
- Locatie: Den Haag
zelf doe ik wel eens na het koken een blikje (gezoete)gecondenseerde melk bij. wordt plakkerig maar ook zoet. ooit is ergens gelezen, het vangt, maar zonder de toevoegingen vangen ze ook hoor...
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Je kan ze gewoon laten staan, ik vang er mee met een dikke laag schimmel erop.
Dat zegt niet veel, als ik ermee vangdat jij dat natuurlijk ook heb. Maar
je kans is groot dat je er gewoon mee kan vissen.
ooit gehoord van een biertje erdoor heen mengen? Ook voor het gistproces.
groet
Frank
Dat zegt niet veel, als ik ermee vangdat jij dat natuurlijk ook heb. Maar
je kans is groot dat je er gewoon mee kan vissen.
ooit gehoord van een biertje erdoor heen mengen? Ook voor het gistproces.
groet
Frank
- Martin Nederlof
- Berichten: 544
- Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
- Contacteer:
je hoeft er totaal geen smaakstoffen of iets dergelijks bij te doen als je ze lang genoeg weekt en kookt dan komen de natuurlijke zoetstoffen uit de noot en wordt het zooitje een beetje plakkerig ! dan zijn ze perfect om mee te vissen !
Just another carp fisher.......
- Jan Wijma-O
- Berichten: 200
- Lid geworden op: 02-08-2003 02:00
- Locatie: Utrecht
Hoi, ik heb gehoord dat het soms wil helpen om er na het koken als het water nog wel heet is (buiten ivm stank:)) een smak knoflook poeder door te roeren maat van me heb er veel op gevangen.
Gr Jan
Gr Jan
- luuk schenkelaars
- Berichten: 1643
- Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
- Locatie: Raamsdonk
hoe ik het doe:
24 uur weken,
40 min koken,
laten afkoelen in het zelfde water,
nog min. 48 uur laten staan.
Ik gooi er niets van basterdsuiker of flavours doorheen. dat houd het gewoon natuurlijker.
Groeten,
Luuk
24 uur weken,
40 min koken,
laten afkoelen in het zelfde water,
nog min. 48 uur laten staan.
Ik gooi er niets van basterdsuiker of flavours doorheen. dat houd het gewoon natuurlijker.
Groeten,
Luuk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Normale bereiding, minimaal 24 uur weken, langer mag ook en dan minimaal een half uur koken. Met kleine hoeveelheden doe ik het vaak andersom: eerst even koken, dan in een thermosfles en nog 2 dagen laten staan. Op deze manier vormt zich een lekkere geleiachtige laag om de noten. Misschien kan dit bij grotere hoeveelheden ook wel als je ze dan in een koelbox of emmer met deksel doet.
groeten,
Daaf
groeten,
Daaf
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 16-05-2002 02:00
- Locatie: Breda
nog simpeler kan ook: niet voorweken, direct koken ongeveer half uur. Laten staan in het kookwater 24 uur. dan kan je er mee vissen. Nog beter is om ze 48 of 72 uur te laten staan zodat er een flinke slijmlaag op komt.....