Frolic boillies draaien
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Ik snap die kiwis even niet. Zijn het de pitjes?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Jacco vhouwingen schreef:Ik wil zeker de kracht van de frolic blijven houden. I mijn recept niet goed dan?
Tuurlijk is tie goed Jacco, ik wilde er alleen maar een beter bolletje van maken voor jou met hele "simpele" ingrediënten.
@Stefan, bedankt Stefan dat je er uitgebreid op terug wilt komen maar ik heb reeds enige ervaring opgedaan wat ingrediënten betreft. Maar ik ben nooit te oud om wat te leren natuurlijk.
Groet, Peter
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
@peter
Het is inderdaad een makkelijke bol, het is het proberen waard. Maar ik heb al 1,5 kilo frolic liggen hier. Ik zou graag een echte frolic bol willen maken. Heb je daar een simpel receptje voor? Die van jou is de moeite ook waard om te proberen hoor!
Het is inderdaad een makkelijke bol, het is het proberen waard. Maar ik heb al 1,5 kilo frolic liggen hier. Ik zou graag een echte frolic bol willen maken. Heb je daar een simpel receptje voor? Die van jou is de moeite ook waard om te proberen hoor!
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
iedereen zou een bifi worstje in zijn tas moeten hebben zeg ik altijd maar
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Jacco, 500 gram melen en 500 gram gemalen frolic, 10/11 eitjes en draaien maar.
Alstublieft zie hier je basisrecept.
Groet, Peter
Alstublieft zie hier je basisrecept.
Groet, Peter
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Hoeveel ei moet je februiken per kilo? 10?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Wel goed lezen Jacco, zie mijn bericht.
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Wat bedoel je met 10/11
En als ze gekookt zijn moet ik ze dan perse in vriezen?
En als ze gekookt zijn moet ik ze dan perse in vriezen?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
10 of 11 eitjes op een kilo.
Als je ze bewaard invriezen beste Jacco, en wat je nodig dient te hebben voor het vissen dan twee van tevoren uit je vriezer halen.
Groet, Peter
Als je ze bewaard invriezen beste Jacco, en wat je nodig dient te hebben voor het vissen dan twee van tevoren uit je vriezer halen.
Groet, Peter
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Mooi man! Hartstikke bedankt voor de hulp allemaal. Nu maar wachten op een goed idee om de frolics te malen
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
gewoon een goedkope blender kopen en die om de paar keer vervangen
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Jacco vhouwingen schreef: Kan ik niet de Frolic een nachtje laten weken in de eieren en dan gewoon door de mix gooien?
Dat lijkt mij de meest handige oplossing Jacco. Een nacht (in de koelkast) laten weken in de geklutste eieren en dan de basismix toevoegen totdat je een draaibaar deeg hebt. Succes!
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Jan. Daar dacht ik dus aan maar sommige vissers hier vinden dat geen goed idee, maar je kan ze dan makkelijk draaien en de basismix erbij toe voegen.
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Ik zou niet weten waarom dit niet zou werken. Ik heb het met andere brokken in het verleden gedaan nadat ik het recept op deze site had gelezen:
http://www.karperblog.nl/8%20winterboilies.htm
Scheelt een hoop gedoe.
http://www.karperblog.nl/8%20winterboilies.htm
Scheelt een hoop gedoe.
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Ja inderdaad! Dus als eerst laat ik mijn Frolics in geklotste eieren weken.
Daarna doe ik er Mais meel, soyameel en griesmeel erbij en dan maar draaien?
Of moet er nog wat bij?
Wij hebben nog wel wat mellasse en olijfolie.
Daarna doe ik er Mais meel, soyameel en griesmeel erbij en dan maar draaien?
Of moet er nog wat bij?
Wij hebben nog wel wat mellasse en olijfolie.
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Jacco vhouwingen schreef:Ja inderdaad! Dus als eerst laat ik mijn Frolics in geklotste eieren weken.
Daarna doe ik er Mais meel, soyameel en griesmeel erbij en dan maar draaien?
Of moet er nog wat bij?
Wij hebben nog wel wat mellasse en olijfolie.
Inderdaad Jacco. Brokken weken in de geklutste eieren en na een nacht de mix van mais, soya en gries eraan toevoegen totdat de massa draaibaar is. Ik zou het eerst een keer zonder andere toevoegingen uitproberen en als je mooie bollen kan draaien kan je altijd gaan experimenteren met vloeibare toevoegingen. Laat nog eens weten hoe het resultaat geworden is. Succes!
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Is goed, ik heb er nu al zin in! Alleen heb ik geen preciese weegschaal.
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 12-08-2011 20:52
Jacco vhouwingen schreef:Mooi man! Hartstikke bedankt voor de hulp allemaal. Nu maar wachten op een goed idee om de frolics te malen
Eerst
Dan
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 05-08-2007 00:54
- Locatie: Arnhem
ff drogen en gewoon als frolic aan de haak hangen?
Mvg,
PBI Speldenbrink
PBI Speldenbrink
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Ik wilde graag boillies draaien dus van daar. Een blender is een optie maar als ik anderhalf kilo moet crushen?
En dan moet ik een aparte blender aanschaffen.
En dan moet ik een aparte blender aanschaffen.
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
jacco,
wel eens een ei opgebroken en hem daarna na een nachtje er een keer aan geroken? lijkt mij geen goed idee.. wat de versheid van je bol dus ook niet ten goede komt!
ik heb in een kleine blender al denk ik 10 kilo frolic gecrusht en de is wel schade aan het mesje maar minimaal! ik gebruik die blender alleen voor frolics en er zitten gewoon deukjes in niet eens stukjes er uit!
hem eerst door een krusha halen van korda zie IK als dubbel werk! in de blender gaat het ook prima. een tip die ik je mee zal geven is dat je gewoon steeds kleinere hoeveelheden moet doen! zodra je er een kilo in gooit gaat het hele zooitje naar de klote! je kan gewoon beter een halve kilo per keer doen dan bijv een kilo!(doe hem dus maar tot de helft vol en niet helemaal! als je dit doet moet het prima te doen zijn! blenders heb je al voor 20 euro, deze zijn ook gewoon geschikt!
veel succes met je frolic bollen en ik je vangsten wel in het vangsten topic!
wel eens een ei opgebroken en hem daarna na een nachtje er een keer aan geroken? lijkt mij geen goed idee.. wat de versheid van je bol dus ook niet ten goede komt!
ik heb in een kleine blender al denk ik 10 kilo frolic gecrusht en de is wel schade aan het mesje maar minimaal! ik gebruik die blender alleen voor frolics en er zitten gewoon deukjes in niet eens stukjes er uit!
hem eerst door een krusha halen van korda zie IK als dubbel werk! in de blender gaat het ook prima. een tip die ik je mee zal geven is dat je gewoon steeds kleinere hoeveelheden moet doen! zodra je er een kilo in gooit gaat het hele zooitje naar de klote! je kan gewoon beter een halve kilo per keer doen dan bijv een kilo!(doe hem dus maar tot de helft vol en niet helemaal! als je dit doet moet het prima te doen zijn! blenders heb je al voor 20 euro, deze zijn ook gewoon geschikt!
veel succes met je frolic bollen en ik je vangsten wel in het vangsten topic!
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
- Locatie: Lelystad
Ik denk dat ik dat ga doen idd. Gewoon in de blender.
Ik ga van het weekend op vakantie naar Tsjechie en neem mijn hengeltje mee en hoop hier wat te vangen.
Over 3 weken ga ik weer op vakantie en dit keer naar Zuid-Frankrijk en neem ook mijn hengeltje mee.
IK hoop hier wat te vangen en voor de liefhebbers zal ik wel wat foto's maken.
groetjes
Ik ga van het weekend op vakantie naar Tsjechie en neem mijn hengeltje mee en hoop hier wat te vangen.
Over 3 weken ga ik weer op vakantie en dit keer naar Zuid-Frankrijk en neem ook mijn hengeltje mee.
IK hoop hier wat te vangen en voor de liefhebbers zal ik wel wat foto's maken.
groetjes