er is behoorlijk veel te lezen over het maken van pop ups, dat weet ik. ik kan toch nog wel wat tips gebruiken aangezien het me nog niet gelukt is een boilie drijvend te krijgen. wat ik heb gedaan is de boilie telkens 30 seconde in de magnetron doen tot ze hard werden (dit deed ik na het stomen).
helaas bleven ze nog steeds niet drijven, nou heb ik ook al andere manieren voorbij zien komen.
- gemalen kurk in je mix
- kurken balletjes in je boilie draaien
- magnetron
- in de oven
- garnalenmeel toevoegen
- bakken in de pan
aangezien ik nog nergens gemalen kurk heb gevonden leek me het meest praktische om mijn boilies in de pan te bakken (als ik het goed heb moest dat zo'n acht minuten in een droge koekenpan en de boilies in beweging houden).
is dit het handigste als je boilies al gestoomd (of gekookt) en gedroogd zijn of kun je ze gelijk in de pan gooien?
en moet je nog iets aanpassen aan je droge mix, griesmeel is namelijk behoorlijk zwaar en het zit toch voor 30% in mijn droge mix, moet ik dat dan aanpassen naar bijv. 10 % en het deel mais- of sojameel verhogen?
ik hoor het graag.
pop ups maken
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
dankjewel hoor,
het gaat alleen over iets heel anders, ik kan er weinig mee tenzij je bedoelt om een pop-up mix te kopen. dat wilde ik liever ook niet doen en mn pop-ups juist zoveel mogelijk dezelfde mix houden als de boilies.
het gaat alleen over iets heel anders, ik kan er weinig mee tenzij je bedoelt om een pop-up mix te kopen. dat wilde ik liever ook niet doen en mn pop-ups juist zoveel mogelijk dezelfde mix houden als de boilies.
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Okidoki
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Je moet ze ook niet eerst koken of stomen..!
Gewoon rauw op een bord, even nevelen en de magnetron in; 3 min op 600 watt.
Gewoon rauw op een bord, even nevelen en de magnetron in; 3 min op 600 watt.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
dat vermoeden had ik dus al gekregen, alleen kun je onze magnetron indelen op een schaal van 1 tot 10, moet ik dan gewoon de hoogste stand pakken?
benevelen bedoel je denk met een plantenspuit je boilies een extra laagje water geven?
benevelen bedoel je denk met een plantenspuit je boilies een extra laagje water geven?
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Probeer het eerst eens 3 minuten op standje 7.
Het resultaat zal jou leren of dat voldoende is.
Nevelen mag ook vervangen worden door ze over een natte doek te rollen, de vochtige buitenkant voorkomt een te snelle korstvorming in de magnetron want ze willen nog wat groeien in de tweede minuut.
En dan gaan ze scheuren wanneer er al een korstje omheen zit.
Het resultaat zal jou leren of dat voldoende is.
Nevelen mag ook vervangen worden door ze over een natte doek te rollen, de vochtige buitenkant voorkomt een te snelle korstvorming in de magnetron want ze willen nog wat groeien in de tweede minuut.
En dan gaan ze scheuren wanneer er al een korstje omheen zit.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
daar had ik inderdaad ook al last van, ik ga het eens met een plantenspuit proberen komend weekeind en dan hopen dat de visjes de pop-ups lekker vinden
maar hoef ik het deel griesmeel dan niet te verlagen of is dat wel raadzaam? en kan ik het dan beter vervangen door maismeel of sojameel, of van allebei?
maar hoef ik het deel griesmeel dan niet te verlagen of is dat wel raadzaam? en kan ik het dan beter vervangen door maismeel of sojameel, of van allebei?
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nee hoor, niks veranderen op voorhand wnt dat kan altijd nog.
Gewoon een goed doorkneed en soepel deegje maken.
Gewoon een goed doorkneed en soepel deegje maken.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
geen birdfood dus, dat dacht ik ook al om dat niet toe te voegen, maar er zit ook een deeltje hennep in, kan dat wel in de mix blijven? heeft namelijk een extra toevoeging aan de smaak...
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- Thijs Tweebeeke
- Berichten: 216
- Lid geworden op: 01-08-2002 02:00
Waarom niet old school Rini Groothuis stijl?
1 of twee kanten een hoekje uitsnijden en dit vullen met kurk of foam...
vr.gr. Thijs
1 of twee kanten een hoekje uitsnijden en dit vullen met kurk of foam...
vr.gr. Thijs
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Maar popups is alleen haakaas.
Zie dus het probleem niet helemaal om een popup mix te gebruiken met een deel flavour en eigen mix.
Immer proefen is hangen toch?
Maar zoals hier boven eigen mix niet koken werkt het beste.
Zie dus het probleem niet helemaal om een popup mix te gebruiken met een deel flavour en eigen mix.
Immer proefen is hangen toch?
Maar zoals hier boven eigen mix niet koken werkt het beste.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!