Gemiddelde eiwitten analyse percentages in procenten en de olie, vet gehaltes in verse vis. De reststoffen bestaan hoofdzakelijk uit een gemiddelde van 95%water/vocht en 4,5% as/droge stof. En een gemiddelde waarde van 0,5% koolhydraten is dus bijna nihil voorbeelden van verse via als: Wijting uit de Noordzee vers en dus niet bewerkt eiwit 17,0% olie/vet 5,0% 78% vocht/as. Er zitten ook verschillen in seizoenen verse vis zo als Haring uit de Noordzee in het voorjaar 18.0 %eiwit 8,0 olie/vet 74% rest is vocht/as. Haring uit de Noordzee in het najaar/winter 18,2 % eiwit 11,0% olie/vet 61,8% is dus vocht/as. Ook de vangst van gebied bijvoorbeeld: Ansjovis Zuid-Afrika 17,0 % eiwit 10,0 olie/vet 73% rest is vocht/as. Makreel, voorjaar, Noordzee 18,0 % eiwit en maar 5,5% olie/vet restproduct is water/droge stof. In het najaar is deze veel vetter. Makreel, najaar, Noordzee 15,0 % eiwit en 27,0 % olie/vet 68%rest is vocht/as. Er zit ook verschil in trekgedrag en vangplaatsen van bijvoorbeeld: Horsmakreel, Noordzee 16,0 % eiwit 17,0 % olie/vet 67% is vocht/as. Horsmakreel, Zuid-Afrika 17,0% eiwit 8,0% olie /vet het restproduct is vocht/as 75%. Capelin Noorwegen 14,0% eiwit 10,0 olie/vet rest is 76%vocht/as. Zalm, chinook, vers eiwit 19.9% en 10.4% olie/vet en rest is vocht en droge stof waarvan mineralen en vitaminen en aminozuren en een threonine gehalte van 0,879 per 100 gram verse zalm en 1.842 gram lysine kijk voor meer informatie over verse vis en aminozuren op
www.foodsel.com/voeding/bladeren/per-vo ... /lysine-2/Als het vocht uit de vissen onttrokken is en zeer veel verschillende producten over blijven die dan verhandeld worden in de levensmiddelenindustrie en farmaceutische- industrie wordt de prijs van vismeel na verwerking van deze een aantal verschillende namen vismeel voorzien bijvoorbeeld als deze: (Pre-Digested Fish Meal):( Voor verteerde Vismeel waarden Ruw eiwit 82-84% Vet 9% Oplosbaarheid in water 80% +Pepsine verteerbaarheid van het eiwit 94-97%- Aminozuur profiel (uitgedrukt als% van het eiwit) Lysine Methionine 7-7,5 2,6-2,9- Cystine 0.7-1.0- Tryptofaan 0.8-1.0- Arginine 6.4-7.1- Threonine 3.5-3.9- Isoleucine Leucine 3.7-4.3 6.0-7.1- Valine 4.2-4.9- Histidine 1.8-2.1- Fenylalanine 2.7-3.7 Tyrosine 2.4-3.1- Glycine 7.5-11.1- Glutaminezuur 12.5-13.5- Asparaginezuur 8.5-8.8 -Proline 4.3-5.6- Serine 4.4-4.9- Alanine 6.2-6.5- Vrije vetzuren minder dan 10%- Meervoudig onverzadigde vetzuren 25%- Omega 3 en 6 vetzuren ). En verpakt en voorzien van dit label met product informatie.
In verschillende fabrieken blijft de gemiddelde prijs van vismeel in wezen bepaald door de prijzen van concurrerende eiwit voeders, met betrekking van de grootste concurrent de productie fabrieken van soja. Er wordt berekend op basis van eiwitten en het vismeel bevat een hoog gemiddeld eiwit percentage van 60% tot 75% gemiddeld aan eiwitten. En de soja eiwitten een gemiddelde waarde van 41% tot 44% voor soja de nominale prijs moet dan in overeenstemming met een prijsverschil hoger zijn bij vismelen dan bij soja producten. Om deze rede moet er vaak een overheid ’s premie worden toegevoegd, omdat vismelen een bepaalde groeibevorderende factor heeft die worden gewaardeerd door de mengvoederbedrijven in de koi industrie en pellet industrie voor opfok voeders voor forel, zalm, (paling opfok bedrijven) of kwekerijen waarvan de paling nog steeds alleen opgefokt wordt dus glasaal gevangen wordt en dan op speciale bedrijven opgefokt worden voor uitzetting of consument. Zalm wordt al vele jaren gekweekt voor de consument. En tevens ook weer uitgezet in vele rivieren om de populaties in stand te houden in de natuur. De vele koolhydraten in pellets worden later aan deze vismelen toegevoegd in de pellet fabrikanten industrie en heeft dus weinig met zuiver vismeel te maken en worden vele andere goedkope stoffen toegevoegd als tarweproducten en ruwe celstoffen soja producten olie en nog vele ander ingrediënten.
Ja idd mitsz de weg naar Rome is ook in een dag gebouwd en kees is nog lang niet klaar hoor.
Met veel zoekende in de mistery's van de vele gronstoffen uit de industrie den Kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.