maismeel vervangen
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 10-08-2008 20:06
ik gebruik nu voor me bol heel simpel
griesmeel
maismeel
soyameel
daarbij 10 ml scopex flavour
maar als ik ze klaar heb gekookt enzo.
vind ik de bolle meer na maismeel ruiken dan scopex
waar voor kan ik de maismeel vervangen.
of zouden jullie dit niet vervangen en zo laten.
griesmeel
maismeel
soyameel
daarbij 10 ml scopex flavour
maar als ik ze klaar heb gekookt enzo.
vind ik de bolle meer na maismeel ruiken dan scopex
waar voor kan ik de maismeel vervangen.
of zouden jullie dit niet vervangen en zo laten.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
roel,
Er zijn vele gradaties in flavours,hele goede en hele heeeele slechte!
Door het koken kook je veel van je toegevoegde flavour eruit,gewoon zonde dus!
Daarom zie je bij veel bollenboeren dat ze de bol pas achteraf flavouren,heeft geen enkele meerwaarde op de vangsten alleen vangen de bollenboeren hiermee meer vissers
Vaak is het zo dat de flavours lekker ruiken maar ontiegelijk bitter smaken,gewoon goor dus.
Heb je de gebruikte flavour al geproefd? moet je eens proberen.
Zelf gebruik ik ook flavour maar dan 1 uit de levensmiddelen industrie,deze ruikt goed en deze smaakt ook nog eens goed,ik gooi er ook altijd een aantal grammen zoetstof in de bol waardoor het bolletje gewoon zoet smaakt. deze combinatie is prima en de vissen vinden dit ook lekker!
Als je dus een ranzig smakende flavour in bezit heb,zou ik deze gewoon niet gebruiken,dan kan je beter alleen zoetstof toevoegen.
Mocht je perse de bol lekker laten ruiken met je flavour dan zou ik hem gewoon naflavouren,pak een kilo of 2 bollen in een plastic zak,gooi er 20 ml flavour bij,goed schudden en laten intrekken en laten drogen.dan ruiken ze net als menig bol uit de winkel......
Maar zodra ze effen in het water liggen is dat snel al weer uit je bol getrokken....
feitelijk dus gewoon bullshit! maar ruikt wel lekker
gr
viktor
Er zijn vele gradaties in flavours,hele goede en hele heeeele slechte!
Door het koken kook je veel van je toegevoegde flavour eruit,gewoon zonde dus!
Daarom zie je bij veel bollenboeren dat ze de bol pas achteraf flavouren,heeft geen enkele meerwaarde op de vangsten alleen vangen de bollenboeren hiermee meer vissers
Vaak is het zo dat de flavours lekker ruiken maar ontiegelijk bitter smaken,gewoon goor dus.
Heb je de gebruikte flavour al geproefd? moet je eens proberen.
Zelf gebruik ik ook flavour maar dan 1 uit de levensmiddelen industrie,deze ruikt goed en deze smaakt ook nog eens goed,ik gooi er ook altijd een aantal grammen zoetstof in de bol waardoor het bolletje gewoon zoet smaakt. deze combinatie is prima en de vissen vinden dit ook lekker!
Als je dus een ranzig smakende flavour in bezit heb,zou ik deze gewoon niet gebruiken,dan kan je beter alleen zoetstof toevoegen.
Mocht je perse de bol lekker laten ruiken met je flavour dan zou ik hem gewoon naflavouren,pak een kilo of 2 bollen in een plastic zak,gooi er 20 ml flavour bij,goed schudden en laten intrekken en laten drogen.dan ruiken ze net als menig bol uit de winkel......
Maar zodra ze effen in het water liggen is dat snel al weer uit je bol getrokken....
feitelijk dus gewoon bullshit! maar ruikt wel lekker
gr
viktor
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Noahhh Meneer Ophuizen.... mag ik u een klein beetje tegenspreken?
Als je nu eens een goede sweetner neemt en die meng je 2:1 op je flavour. Goed mengen en dan 1 a 2 ml per kg over je -goed gedroogde- bollen gooien. Als je ze dan pas invriest, zul je zien dat de flavour uiteindelijk door de hele bol verspreidt en makkelijk een nachtje in de blubber aankan.
Maar je hebt die flavour uiteindelijk helemaal niet nodig Roel.
Als je nu eens een goede sweetner neemt en die meng je 2:1 op je flavour. Goed mengen en dan 1 a 2 ml per kg over je -goed gedroogde- bollen gooien. Als je ze dan pas invriest, zul je zien dat de flavour uiteindelijk door de hele bol verspreidt en makkelijk een nachtje in de blubber aankan.
Maar je hebt die flavour uiteindelijk helemaal niet nodig Roel.
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 10-08-2008 20:06
Tx voor de reactie's. Ik weet waar ik vis dat ze daar graag scopex eten. Maar als je flavour in de mix doet komt eigelijk door de hele bol en smaakt ook goed wat ik maak. Maar de maismeel komt heel sterk door de scopex.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Die karpers hebben meer aan die mais dan aan die scopex joh. Bovendien vult het mais een deel van je soja mooi aan. Ik zou het er niet uit laten. Misschien kun je eens fijne polenta proberen. Die ruikt wat minder sterk.
Wat helemaal prettig is, is bv een 10% vitamealo toevoegen. Of lammerenmelk. Die hebben een romige geur en passen prima in dat receptje. Als je die ballen dan nog soakt , weet ik zeker dat je tevreden zult zijn.
groetjes Mitsz
Wat helemaal prettig is, is bv een 10% vitamealo toevoegen. Of lammerenmelk. Die hebben een romige geur en passen prima in dat receptje. Als je die ballen dan nog soakt , weet ik zeker dat je tevreden zult zijn.
groetjes Mitsz
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 10-08-2008 20:06
Oke bedankt mitz ben goed geholpen zal het eens proberen..
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
En je kunt natuurlijk nog eindeloos varieeren met je mais producten,
denk eens aan :
polenta
maisgries
maisgruten
maismeel in alle fijnheid ,van grof naar fijn.
rijstenbloem kan ook nog, wordt onder water wel iets sneller zacht, maar rolt dan wel weer beter dan grove mais.
een dotje cornsteepliq. en je bent helemaal up to mais!!!
Ger
denk eens aan :
polenta
maisgries
maisgruten
maismeel in alle fijnheid ,van grof naar fijn.
rijstenbloem kan ook nog, wordt onder water wel iets sneller zacht, maar rolt dan wel weer beter dan grove mais.
een dotje cornsteepliq. en je bent helemaal up to mais!!!
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
mitz
ik spreek enkel uit mijn eigen ervaring,ik heb het hier dus over ready's en niet over vriezerbaits.
bij die ready's die ik toen had,was de flavour al na een uur kompleet uit de schil van de bol.
ik herb nog nooit vriezerbaits nageflavourd,wellicht helpt dat
gr
viktor
ik spreek enkel uit mijn eigen ervaring,ik heb het hier dus over ready's en niet over vriezerbaits.
bij die ready's die ik toen had,was de flavour al na een uur kompleet uit de schil van de bol.
ik herb nog nooit vriezerbaits nageflavourd,wellicht helpt dat
gr
viktor
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
De buitenmantel van die readies zijn vaak een stuk minder doordringbaar voor vloeistoffen. Misschien moest je die readies eens flavouren en een paar weken in de vriezer gooien?
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
Mitz,
i dont think so..... Ik vis enkel alleen nog met mijn eigen schuur fabrikaat bollen...
Nooit meer ready's voor mij
gr
viktor
i dont think so..... Ik vis enkel alleen nog met mijn eigen schuur fabrikaat bollen...
Nooit meer ready's voor mij
gr
viktor
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
En blijft het voortzeggen mijn zoon...
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 10-08-2008 20:06
Heb nu vitamealo
Ik gebruik voor alles 300 gram
Griesmeel
Maismeel
Soyameel
Heb dus 100 gram over dit zou willen aanvullen met vitamealo
Is dit voldoende .
In de winkel hebben ze me ook zoetstof geadviseerd sweeter zou dit nog nodig zijn
Bij het resept.. heb ook al flavour zou je die sweeter er ook uit koken of blijft dit beter in de bol zitten.
Ik gebruik voor alles 300 gram
Griesmeel
Maismeel
Soyameel
Heb dus 100 gram over dit zou willen aanvullen met vitamealo
Is dit voldoende .
In de winkel hebben ze me ook zoetstof geadviseerd sweeter zou dit nog nodig zijn
Bij het resept.. heb ook al flavour zou je die sweeter er ook uit koken of blijft dit beter in de bol zitten.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
roel,
lekker veul zoetstof erin knallen,zoet is meestal goed.
gr
viktor
lekker veul zoetstof erin knallen,zoet is meestal goed.
gr
viktor
- Remco Albers
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 02-05-2010 19:45
zelf doe ik er nog 300 gr aan toevoegingen bij( dus 25%)
die 100 gr melkpoeder is wel voldoende.
die 100 gr melkpoeder is wel voldoende.
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 10-08-2008 20:06
ik heb eens mij resept nu bij baitcalculator.com
in gevuld gebruik nu in me resept.
Griesmeel 300 gram
maismeel 300 gram
soya volvet 300 gram
lammermelk 100 gram
eieren 600 gram (10 eieren)
dit heb ik eens in gevuld op de calculator dan geeft ie aan dat ik minder maismeel moet gebruiken.
dit is resept wat zou moeten zijn volgens de calculator
0 Ei (rauw)
600gr/43.9%(max=512gr/40%) € 0.75 x
1 Sojabloem volvet getoasted
300gr/21.9%(max=712gr/40%) € 0.68 x
2 Tarwegriesmeel (semolina)
300gr/21.9%(max=575gr/35%) € 0.42 x
3 Lammerenmelk
100gr/7.3%(max=543gr/30%) € 0.35 x
4 Maiszetmeel (Maizena)
68gr/5.0%(max=68gr/5%) € 0.14
Verwerking
totaalkosten € 2.33
totaalgewicht 1368.0 gr.
kosten € 1.70 /kg
vocht 38 %
HARDING 75
VERWERKING 93
INSTANT 68
normen
kcal 2837
kJ 11877
NEB 77.1 %
Eiwit 17.7 % 5-40%
Koolhydraat 28.2 % 5-35%
-Suikers 2.9 %
Vetten 11.1 % 5-15%
-Verz 2.1 %
-Eov 2.8 %
-Mov 3.4 %
--Ω 3 0.0 % 0.5-1%
--Ω 6 0.0 % 1%
Cholesterol 1855 mg
vezel 3.01 %
Dit zou volgens de calculator goed moeten zijn eiwitten,Koolhydraat enzo staat allemaal in groen. verwerking is goed .
verharding blijft het zelfde als ik alles volgens mijn resept met 300 gram maizena blijft 75 de harding..als ik alleen ei wit zou pakken dan zou de harding 85 zijn in plaats van 75.. en even goed goed verwerkbaarzijn.
Kan iemand me hier misschien iets meer weg in wijzen hoe het werkt met de calculator of wat goede % zijn van vetten en eiwit en Koolhydraat..
in gevuld gebruik nu in me resept.
Griesmeel 300 gram
maismeel 300 gram
soya volvet 300 gram
lammermelk 100 gram
eieren 600 gram (10 eieren)
dit heb ik eens in gevuld op de calculator dan geeft ie aan dat ik minder maismeel moet gebruiken.
dit is resept wat zou moeten zijn volgens de calculator
0 Ei (rauw)
600gr/43.9%(max=512gr/40%) € 0.75 x
1 Sojabloem volvet getoasted
300gr/21.9%(max=712gr/40%) € 0.68 x
2 Tarwegriesmeel (semolina)
300gr/21.9%(max=575gr/35%) € 0.42 x
3 Lammerenmelk
100gr/7.3%(max=543gr/30%) € 0.35 x
4 Maiszetmeel (Maizena)
68gr/5.0%(max=68gr/5%) € 0.14
Verwerking
totaalkosten € 2.33
totaalgewicht 1368.0 gr.
kosten € 1.70 /kg
vocht 38 %
HARDING 75
VERWERKING 93
INSTANT 68
normen
kcal 2837
kJ 11877
NEB 77.1 %
Eiwit 17.7 % 5-40%
Koolhydraat 28.2 % 5-35%
-Suikers 2.9 %
Vetten 11.1 % 5-15%
-Verz 2.1 %
-Eov 2.8 %
-Mov 3.4 %
--Ω 3 0.0 % 0.5-1%
--Ω 6 0.0 % 1%
Cholesterol 1855 mg
vezel 3.01 %
Dit zou volgens de calculator goed moeten zijn eiwitten,Koolhydraat enzo staat allemaal in groen. verwerking is goed .
verharding blijft het zelfde als ik alles volgens mijn resept met 300 gram maizena blijft 75 de harding..als ik alleen ei wit zou pakken dan zou de harding 85 zijn in plaats van 75.. en even goed goed verwerkbaarzijn.
Kan iemand me hier misschien iets meer weg in wijzen hoe het werkt met de calculator of wat goede % zijn van vetten en eiwit en Koolhydraat..
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
- Locatie: Meijel
Hallo Roel.
Mischien heb je hier iets aan ik heb er een berg vis opgevangen.
300 maismeel 15 ml scopex per kilo droge stof ik had de scopex van Ks knikkers.
300 soya bloem
300 tarwe gries
100 lamerenmelk.
Mitz heeft gelijk.
Ene die calculator is niet belangrijk.
Rollen doet ie goed je kunt makkelijk varieren met de hoeveelheden van alle ingredienten.
Mischien heb je hier iets aan ik heb er een berg vis opgevangen.
300 maismeel 15 ml scopex per kilo droge stof ik had de scopex van Ks knikkers.
300 soya bloem
300 tarwe gries
100 lamerenmelk.
Mitz heeft gelijk.
Ene die calculator is niet belangrijk.
Rollen doet ie goed je kunt makkelijk varieren met de hoeveelheden van alle ingredienten.
er is meer water dan vis!!
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
EA had ook ooit eens een calculator gemaakt.. Me beste mix scoorde een 3. Kon niet door de bocht volgens zijn theorie.. Praktijk was echter anders. Staar je dus nooit blind aan een calculator. Uitproberen is de key tot succes
-
- Berichten: 163
- Lid geworden op: 10-08-2008 20:06
@ruud ja deze gebruik ik ook heb er al wat op gevangen.
dacht ik probeer die calculator uit eens kijken of wat is.of het werkelijk zo is dat ie bol dan beter wordt.
@jan
owke ja ik laat de mix toch hoe is is maar dacht misschien maak ik de bol dan nog beter als wat het al is. maar schijn bedriegt
Bedankt voor jullie reactie's
dacht ik probeer die calculator uit eens kijken of wat is.of het werkelijk zo is dat ie bol dan beter wordt.
@jan
owke ja ik laat de mix toch hoe is is maar dacht misschien maak ik de bol dan nog beter als wat het al is. maar schijn bedriegt
Bedankt voor jullie reactie's
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
Heb vroeger héééééél veel experimenten gedaan met boiliemixen.Teste deze toen ook altijd op de cd van Evert (Aalters of zo iets).Mijn slechts scorende mix op de cd was en is tot nu toe de best vangende boilie.Met de best scorende mix op de cd heb ik in totaal 3 vissen gevangen en dit na meer dan 100 dagen en nachten vissen.Met de slechte mix heb ik een gemiddelde van 2,01 vissen op 100 dagen en nachten.(testperiode gedurende 3 jaar).
Hiermede wil ik maar besluiten dat al die calculators en andere onzin geen enkel nut hebben.
Ook met al die dure toevoegingen is het nog steeds de karper die beslist of gij beet gaat krijgen of niet.
Hiermede wil ik maar besluiten dat al die calculators en andere onzin geen enkel nut hebben.
Ook met al die dure toevoegingen is het nog steeds de karper die beslist of gij beet gaat krijgen of niet.