Dag heren,
Gisteren heb ik het eerste kilootje balletjes voor dit seizoen weer gerold, nu heb ik ergens een flesje kersenflavour opgeduikelt en dacht ik: '' waarom ook niet''. Ik heb de flavour dus gebruikt, mijn neus zegt me dat het een uitstekende flavour is. De geur die nu van de balletjes afkomt vind ik erg lekker. Maar het heet flavour dus in mijn beleving zou het balletje ook naar kersen moeten gaan smaken, maar dat doet het dus niet! Het enige verschil wat ik proef ( met neus dicht ) is dat het balletje met flavour een ietsie bitter is. Vandaar mijn vraag, wat is nu het nut van een dergelijke flavour? Is het alleen voor je eigen vertrouwen of zou onze gevinde vriend dit kersenaroma toch kunnen oppikken?
Het nut van flavours?
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Een goede flavour (voor het vissen althans) smaakt zoals ie ruikt. Eigenlijk is het dan ook een smaakstof. In geconcentreerde vorm zijn ze altijd bitter/schero van smaak. Echter he gebruikt ze verdunt. Veel synthetische fkavours zijn chemisch identiek aan hun natuurlijke broertjes die, in feconcentreerde vorm, ook bitter zijn
-
- Berichten: 303
- Lid geworden op: 30-01-2011 17:08
karpers kunnen toch niet ruiken,zoals de baets het omschreef is het "smaken op afstand".
als ik moest kiezen tussen een bol met alleen maar flavour of een met alleen maar sweetner/smaakstof,is de keuze snel gemaakt.
als ik moest kiezen tussen een bol met alleen maar flavour of een met alleen maar sweetner/smaakstof,is de keuze snel gemaakt.
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
Mijn bescheiden mening zegt me dat het oplosmiddel dat gebruikt wordt van essentieel belang is,
een karper weet echt niet wat een banaan is of een green lipped mussel, die vind hij in zijn hollands modderputje niet.
kersen lijkt me ook onwaarschijnlijk evenals coconut.
de prikkel die hij krijgt komt van het oplosmiddel, daarna de wateroplosbare ingred. gevolgt door wateroplosbare eiwitten koolhydraten ed.
Ger
een karper weet echt niet wat een banaan is of een green lipped mussel, die vind hij in zijn hollands modderputje niet.
kersen lijkt me ook onwaarschijnlijk evenals coconut.
de prikkel die hij krijgt komt van het oplosmiddel, daarna de wateroplosbare ingred. gevolgt door wateroplosbare eiwitten koolhydraten ed.
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Wouter
Daarom zeg ik ook dat een goede visflavour ook moet smaken waarnaar hij ruikt. Oplosmiddel is naar mijn mening juist van minder belang, die kook je er vaak zelfs uit terwijl de smaakstof achterblijft. Daarbij valt het moeilijk te verklaren waar dan de verschillen vandaan komen bij flavours (smaakstoffen) met hetzelfde oplismiddel. In mijn ogen maakt het het aas " lekkerder" voor de vis. Op zich niet gek, gebeurt ook bij veel andere dier/veevoeders en medicijnen voor dieren
Daarom zeg ik ook dat een goede visflavour ook moet smaken waarnaar hij ruikt. Oplosmiddel is naar mijn mening juist van minder belang, die kook je er vaak zelfs uit terwijl de smaakstof achterblijft. Daarbij valt het moeilijk te verklaren waar dan de verschillen vandaan komen bij flavours (smaakstoffen) met hetzelfde oplismiddel. In mijn ogen maakt het het aas " lekkerder" voor de vis. Op zich niet gek, gebeurt ook bij veel andere dier/veevoeders en medicijnen voor dieren
Laatst gewijzigd door Martijn Nederpel op 02-03-2012 15:42, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 303
- Lid geworden op: 30-01-2011 17:08
martijn,daar zijn we het dan over eens
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
zoek maar eens bij aroma therapeuten
It's okay 2 pay