Lekker goedkoop Mitsz om door een aantal sterftegevallen erbij te halen en juist in dit topic de indruk te wekken dat deze ook maar op enige manier te maken hebben met het aas wat we gebruiken, wat bij geen van de gevallen ook maar op enige wijze aangetoond is. Nu ga je zeggen, nee dit was enkel voor Martijn, maar je weet bijster goed wat het effect is door dergelijke reacties te plaatsen in een topic als deze. Daar sla je de plank toch echt volledig mis en maak je misbruik van de expertise die een deel van de Board Bezoekers je toedicht op basis van de kennis van anderen waar je hier op het forum vaak mee strooit. Kennis waar ik af en toe toch echt aan begin te twijfelen, omdat deze toch vooral preekt voor eigen parochie. Het is mijn inziens niet meer dan een verkapt marketing verhaal, wat ik jammer vindt en de integriteit van het board niet ten goede komt. Het is uberhaupt nog nooit aangetoond wat het effect is van de door ons gebruikte boilies op de karper, elke conclusie die je dus durft te maken is lauter berust op aannames.
FEIT is dat in boilies geen andere ingredienten gebruikt worden die ook niet in Veevoer terug te vinden zijn.
FEIT is dat het i.v.m. Europese regelgeving niet lang meer zal duren voordat alle informatie op de verpakkingen staat en we zelf mogen oordelen over de gebruikte ingredienten in ons karperaas, waarbij deze beoordeling echter weer lauter gebaseerd is op een gevoel en niet op feiten wat "goed" of "slecht" is.
FEIT is ook dat jij je naam verbindt aan een boiliebedrijf wat zich focust op gestoomde Freezerbaits, maar ondertussen ook gewoon Readymades draait en (door)levert. Hoe kan je dit dan over je hart verkrijgen om je daar dan aan te binden? Want je gaat mij niet vertellen dat zij geen conserveringsmiddelen gebruiken...
Ons karperaas wat we allemaal graag gebruiken bevat relatief veel vet en koolhydraten in vergelijking tot het voedsel wat natuurlijk onder water te vinden is. We weten allemaal wat het effect van een zak chips of hamburger is. In mijn ogen, maar dit is ook weer mijn aanname en totaal niet berust op enig onderzoek, is het door ons allemaal gebruikte vissersaas mc donalds voor de karper, niet meer of minder. Waarbij het helemaal niet slecht is, echter in overmaat wel voor problemen kan zorgen. We zijn met z'n allen echter verantwoordelijk voor de hoeveelheden die we in het water gooien, waarbij ook weer de vraag rijst wat overmaat is en wat niet. Sinds we op gewicht zijn gaan vissen en met de introductie van voorvoeren hebben we in de loop der jaren precies gekregen wat we graag wilden, namelijk steeds dikkere karpers. Wanneer we weer teruggaan naar vroeger en er enkel een worm of bal deeg aanhangen, dan
KAN DIT WELLICHT beter zijn voor onze vriend, maar dan zullen we gelijkertijd ook moeten accepteren dat we ons PB niet meer gaan verbeteren...
Oh en ja, voor je erover begint, ja ook ik preek voor eigen parochie... Want wij kiezen er wel voor om gewoon een geconserveerde boilie te leveren aan karpervissend Europa, waarbij we er 100% van overtuigd zijn dat deze niet schadelijk is voor de karper, anders zou ik de verkoop ervan niet over mijn hart kunnen verkrijgen. Ik realiseer me wel dat die overtuiging louter stoelt op aannames, want je kan je in de gebruikte ingredienten enkel baseren op feitelijke gegevens afkomstig uit de veevoeder. Ik ben er echter van overtuigd dat de boiliebedrijven actief in de hengelsport gerund door karpervissers hun aas naar eer en geweten produceren.
En nee Mitsz, ik heb niks tegen jouw persoonlijk, helemaal niet zelfs! Ik heb wel iets tegen de dingen die je hier af en toe op het board "als waarheid" verkondigt en er een grote groep mensen "slaafs" achter de "aasgoeroe" aanloopt die zijn menig ook enkel berust op aannames. Maar in het land der blinden is eenoog koning, toch?