Tijgernoten
- 
				ian van duyn
 - Berichten: 5
 - Lid geworden op: 04-08-2010 16:04
 - Locatie: Noordwijk
 
Ik vraag me al een tijdje af :
Wat gebeurt er als je de tijgernoot inplaats van weken en koken
Langer kookt want tijdens he kook proces Neemt de noot ook vocht op ...
Zou iemand mij kunnen helpen ?
Met vriendelijke groet Ian van duijn
            
			
									
									
						Wat gebeurt er als je de tijgernoot inplaats van weken en koken
Langer kookt want tijdens he kook proces Neemt de noot ook vocht op ...
Zou iemand mij kunnen helpen ?
Met vriendelijke groet Ian van duijn
- bart bosch
 - Berichten: 1121
 - Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
 - Locatie: Stekkenpezer!
 - Contacteer:
 
durf geen antwoord te geven op je vraag, ik denk namelijk dat dit het proces verkort. Aangezien je dit niet zeker weet zal ik het ook niet zomaar toepassen!
wel weet ik dat sommige erbij zweren om eerst uurtje te koken en dan 48 uur of langer te weken
            
			
									
									wel weet ik dat sommige erbij zweren om eerst uurtje te koken en dan 48 uur of langer te weken
MVG, Bart Bosch.
						- leen goudappel
 - Berichten: 6376
 - Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
 - Locatie: Trakker Armo
 
Was toch andersom
            
			
									
									.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
						Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- bart bosch
 - Berichten: 1121
 - Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
 - Locatie: Stekkenpezer!
 - Contacteer:
 
wat bedoel je leen? koken verkort toch echt het weekproces volgens mijn gevoel.
dat eerst koken en dan weken? klopt, bijna iedereen weekt eerst en kookt dan. Terwijl er een klein deel is dat toch echt eerst kookt en dan verder weekt, zij zweren hierbij
            
			
									
									dat eerst koken en dan weken? klopt, bijna iedereen weekt eerst en kookt dan. Terwijl er een klein deel is dat toch echt eerst kookt en dan verder weekt, zij zweren hierbij
MVG, Bart Bosch.
						- leen goudappel
 - Berichten: 6376
 - Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
 - Locatie: Trakker Armo
 
Als je gekookt hebt en dan weken is zo nieuw nog niet.
Iedereen weekt de tijgers na het koken.
Dusjah ze mogen zweren wat ze willen,maar ze hebben niks nieuws uitgevonden
 
  
Ps: De meeste particels heb ik al tijden niet meer geweekt. Gelijk de kokende pan in en gaan.
            
			
									
									Iedereen weekt de tijgers na het koken.
Dusjah ze mogen zweren wat ze willen,maar ze hebben niks nieuws uitgevonden
Ps: De meeste particels heb ik al tijden niet meer geweekt. Gelijk de kokende pan in en gaan.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
						Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- 
				ian van duyn
 - Berichten: 5
 - Lid geworden op: 04-08-2010 16:04
 - Locatie: Noordwijk
 
Leen hoelang kook jij ze dan ?
Ian
            
			
									
									
						Ian
Wat gebeurt er met een tijgernoot tijdens het koken!
Groet,
Peter
            
			
									
									Groet,
Peter
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
						- jacco noordermeer
 - Berichten: 1889
 - Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
 - Locatie: gorinchem
 - Contacteer:
 
Geen idee, vertel eens Peter.
            
			
									
									
						- Jeroen Visser
 - Berichten: 1013
 - Lid geworden op: 24-09-2009 13:33
 
Volgens mij is het koken puur om ervoor te zorgen dat ze echt geen vocht meer op kunnen nemen hetgeen natuurlijk erg schadelijk is voor de karper. Correct me if I'm wrong please....
            
			
													
					Laatst gewijzigd door Jeroen Visser op 19-06-2011 18:39, 1 keer totaal gewijzigd.
									
			
									
						Hé oud bakkertje, hoef ik jou niet te vertellen 
 
Groetjes uit een lekker warm Frankrijk
  
 
Peter
            
			
									
									Groetjes uit een lekker warm Frankrijk
Peter
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
						- jacco noordermeer
 - Berichten: 1889
 - Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
 - Locatie: gorinchem
 - Contacteer:
 
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan 
 
Water en particels in de pan, direct koken die hap, afhankelijk van het soort neem ik ong 15/30 min langer dan bij voorgeweekt spul.
            
			
									
									
						Water en particels in de pan, direct koken die hap, afhankelijk van het soort neem ik ong 15/30 min langer dan bij voorgeweekt spul.
- jacco noordermeer
 - Berichten: 1889
 - Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
 - Locatie: gorinchem
 - Contacteer:
 
pj otte schreef:oud bakkertje
Hallo, wie is er nu gepensioneerd hier? Gij of ik?
- robert smith
 - Berichten: 725
 - Lid geworden op: 22-09-2009 23:06
 - Locatie: Rotterdam
 
mvg.
(vochtopname)
- 
				Martijn Nederpel
 - Berichten: 4861
 - Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
 - Locatie: leeuwarden
 
Jeroen Visser schreef:Volgens mij is het koken puur om ervoor te zorgen dat ze echt geen vocht meer op kunnen nemen hetgeen natuurlijk erg schadelijk is voor de karper. Correct me if I'm wrong please....
Nee koken is om de zetmelen te onsluiten wat de attractie enorm verbeterd. Dat opzwellen in de buik zet ik mijn vraagtekens bij. Aan het twente kanaal valt dagelijks ettelijke kilos mais in het water, ongeweekt, bij de graansilos. Dit zijn goede stekken, en geen dode vis te bekennen
- Peter kuipers
 - Berichten: 1254
 - Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
 - Locatie: Dokkum
 
Daar zat ik ook al te denken niet dat het een vrijbrief is om niet te weken/koken.
Alleen malen ze het toch ook ze slikken toch ook geen boilies compleet door. Denk dat ze harde mais ed gewoon kapot maken met de keel tanden dan valt er ook weinig te zwellen?
Lijkt me ook niet dat de karpers wachten tot het zacht genoeg is of zo
            
			
									
									Alleen malen ze het toch ook ze slikken toch ook geen boilies compleet door. Denk dat ze harde mais ed gewoon kapot maken met de keel tanden dan valt er ook weinig te zwellen?
Lijkt me ook niet dat de karpers wachten tot het zacht genoeg is of zo
vr gr peter
						- 
				Martijn Nederpel
 - Berichten: 4861
 - Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
 - Locatie: leeuwarden
 
Boilies zwellen ook op onder water...nooit iemand over gehoord
            
			
									
									
						- bart bosch
 - Berichten: 1121
 - Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
 - Locatie: Stekkenpezer!
 - Contacteer:
 
ik geloof niet dat het goed is om ongeweekte partikels gelijk te gebruiken.
Maar ik begin me nu ook af te vragen waarom. Karpers hebben geen maag dus dan zou het goedje in de darmen moeten uitzetten? dat terwijl de spijsvertering vrij snel gaat bij een karper toch vrij snel gaat?
            
			
									
									Maar ik begin me nu ook af te vragen waarom. Karpers hebben geen maag dus dan zou het goedje in de darmen moeten uitzetten? dat terwijl de spijsvertering vrij snel gaat bij een karper toch vrij snel gaat?
MVG, Bart Bosch.
						- robert smith
 - Berichten: 725
 - Lid geworden op: 22-09-2009 23:06
 - Locatie: Rotterdam
 
mvg.
- nico offerman
 - Berichten: 383
 - Lid geworden op: 03-05-2004 20:50
 - Locatie: Schiedam
 
was het niet zo dat ongekookte tijgers gifstoffen bevatten die schadelijk zijn voor de vis?
            
			
									
									groeten nico
						- bart bosch
 - Berichten: 1121
 - Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
 - Locatie: Stekkenpezer!
 - Contacteer:
 
nico, lichtpuntje! 'k heb inderdaad ook wel eens iets gelezen over blauwzuur, vooral bij pinda's.
Hoe dit bij tijgers en andere partikels zit weet ik niet.
            
			
									
									Hoe dit bij tijgers en andere partikels zit weet ik niet.
MVG, Bart Bosch.
						Geloof dat er maar weer een voetreis naar Rome tegen aan gegooid moet worden 
  
 
Groetjes,
Peter
PS, nog ruim een maand Jacco dan mag ik van oude Drees trekken.
            
			
									
									Groetjes,
Peter
PS, nog ruim een maand Jacco dan mag ik van oude Drees trekken.
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
						- mitsz van der kamp
 - Berichten: 6100
 - Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
 - Locatie: amsterdam
 - Contacteer:
 
Als ik de tijgernoten niet voorweek. Laat ik ze 'naweken' so to speak. Je zult zien dat als je ze niet voorweekt. Ze ook nog behoorlijk vol zuigen de dagen erna. Maakt dus uiteindelijk geen moer uit.
            
			
									
									
						- 
				ron cuyten
 - Berichten: 986
 - Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
 - Locatie: Hellevoetsluis
 
Toch vind ik dat je aas mooier/beter is als je het eerst weekt en dan kookt. En vooral tijgernoten lekker lang laten staan in afgesloten emmer.
            
			
									
									
						- mitsz van der kamp
 - Berichten: 6100
 - Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
 - Locatie: amsterdam
 - Contacteer:
 
Eigenlijk is dat wel zo. Als het maar geweekt wordt. Dat is belangrijk.
            
			
									
									
						Je zult de cellulose structuur  van de tijgernoot kapot moeten koken wil het suiker vrij  kunnen komen. Vochtopname vooraf maakt dat dit proces wat gemakkelijker verloopt. Voor de rest maakt het net wat Mitsz zegt geen ....... uit.
Groet,
Peter
            
			
									
									Groet,
Peter
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
						












