boilies invriezen
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-01-2007 16:29
- Locatie: nijmegen
hallo ik heb een vraag over boilies invriezen
wat is de mooiste temp voor de boilies in te vriezen is er geen min en max temp
kunnen de flavours niet kapot vriezen of de ingredienten die er in zitten
ik hoor het wel wat jullie er van vinden
mvg jan
wat is de mooiste temp voor de boilies in te vriezen is er geen min en max temp
kunnen de flavours niet kapot vriezen of de ingredienten die er in zitten
ik hoor het wel wat jullie er van vinden
mvg jan
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-01-2007 16:29
- Locatie: nijmegen
niemand die hier antwoord op kan geven
is dit nu zoon stomen vraag
of weet gewoon niemand dit
mvg jan
is dit nu zoon stomen vraag
of weet gewoon niemand dit
mvg jan
- jan de jager
- Berichten: 1501
- Lid geworden op: 19-09-2009 17:53
Laatst gewijzigd door jan de jager op 09-03-2011 13:04, 1 keer totaal gewijzigd.
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
@ Jan de Jager, i.p.v. te lopen kankeren wat jij altijd doet, kun je ook gewoon proberen te helpen en een antwoord te geven. Blijkbaar is jou Nederlands ook niet helemaal op orde, want een tekst verwoord je niet beter maar een vraag verwoord je beter. Dus pas zeiken als je zelf alles echt op orde hebt!
@ Jan Arends, of er iets stuk gaat door invriezen? Absoluut en per definitie! Zodra iets ingevroren wordt ontstaan er ijskristallen, deze ijskristallen zijn scherp en snijden daardoor molecullen, eiwitten enz enz stuk. Of jij hier iets van merkt? nee, als je je bollen echter bijvoorbeeld 5 jaar in de vriezer bewaard zal de kwaliteit wel flink gezakt zijn. Het voordeel van je bollen een beperkte tijd invriezen is dat je je bollen langer vers houd, maar onthoud aan alles zit een maximum!
Of er een minimale en maximale tempratuur is? niet echt, gewoon de normale vriestempraturen aanhouden en het is prima, alles tussen de -6 en -20 ofzo is prima, daarboven geen ervaring!!
Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
@ Jan Arends, of er iets stuk gaat door invriezen? Absoluut en per definitie! Zodra iets ingevroren wordt ontstaan er ijskristallen, deze ijskristallen zijn scherp en snijden daardoor molecullen, eiwitten enz enz stuk. Of jij hier iets van merkt? nee, als je je bollen echter bijvoorbeeld 5 jaar in de vriezer bewaard zal de kwaliteit wel flink gezakt zijn. Het voordeel van je bollen een beperkte tijd invriezen is dat je je bollen langer vers houd, maar onthoud aan alles zit een maximum!
Of er een minimale en maximale tempratuur is? niet echt, gewoon de normale vriestempraturen aanhouden en het is prima, alles tussen de -6 en -20 ofzo is prima, daarboven geen ervaring!!
Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
- jan de jager
- Berichten: 1501
- Lid geworden op: 19-09-2009 17:53
Laatst gewijzigd door jan de jager op 09-03-2011 13:03, 1 keer totaal gewijzigd.
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Beste Jan, ik vond deze berichtgeving vrij duidelijk, snapte de vraag prima en deze kon niet duidelijker volgens mij:
En Jan, in jou beleving heeft het lang geduurd, ik woon niet op dit forum en kijk niet dagelijks in ALLE onderwerpen, ik zag deze vraag en heb geprobeerd te helpen, gelukkig hoef jij niet te bepalen wanneer en waar iemand reageerd.
Kijk eens naar je verleden en de manier warop mensen op jou hebben gereageerd de afgelopen maanden en kijk dan eens in de spiegel!
Daaaag Jannemannetje
jan arends schreef:hallo ik heb een vraag over boilies invriezen
wat is de mooiste temp voor de boilies in te vriezen is er geen min en max temp
kunnen de flavours niet kapot vriezen of de ingredienten die er in zitten
ik hoor het wel wat jullie er van vinden
mvg jan
En Jan, in jou beleving heeft het lang geduurd, ik woon niet op dit forum en kijk niet dagelijks in ALLE onderwerpen, ik zag deze vraag en heb geprobeerd te helpen, gelukkig hoef jij niet te bepalen wanneer en waar iemand reageerd.
Kijk eens naar je verleden en de manier warop mensen op jou hebben gereageerd de afgelopen maanden en kijk dan eens in de spiegel!
Daaaag Jannemannetje
Laatst gewijzigd door Bart-Jaap Koorn op 09-03-2011 13:03, 1 keer totaal gewijzigd.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Bart-Jaap Koorn schreef:Beste Jan, in jou beleving heeft het lang geduurd, ik woon niet op dit forum en kijk niet dagelijks in ALLE onderwerpen, ik zag deze vraag en heb geprobeerd te helpen, gelukkig hoef jij niet te bepalen wanneer en waar iemand reageerd.
Daaaag Jannemannetje
Ai BJ, heel erg..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- jan de jager
- Berichten: 1501
- Lid geworden op: 19-09-2009 17:53
zal effe opschonen deze onzin een antwoordt in grote lijnen is er nu geplaatst,
dat laatste zal zeker goed komen
mvg; jan
dat laatste zal zeker goed komen
mvg; jan
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Sven van Anrooy schreef:
Ai BJ, heel erg..
OEI, AI, helemaal gelijk !! hahahahaha
jan de jager schreef:zal effe opschonen deze onzin een antwoordt in grote lijnen is er nu geplaatst,
mvg; jan
Jammer weer Jan, bang dat mensen weer zien waarom er voor de zoveerste keer kritiek op jou manier van reageren wordt geleverd ?
Anyway zullen we weer ontopic gaan?
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Vriezer heb ik altijd op een -15/-20 staan soms gaat hij vanzelf naar de -25 of -30 toe (Zomer)
Maar heb nog niks negatiefs kunnen ontdekken.
Gewoon lekker houden tussen de inderdaad -6 en -20. -6 is denk al voldoende,want bevroren is bevroren natuurlijk.
En kan me inderdaad wel voorstellen als jij de boilies 4/5 jaar in de vriezer laat dat er wel iets aan verloren gaat. Maar veel geloof ik niet echt.
ps: Jan ging toch voor zeiksnor 2011??
Maar heb nog niks negatiefs kunnen ontdekken.
Gewoon lekker houden tussen de inderdaad -6 en -20. -6 is denk al voldoende,want bevroren is bevroren natuurlijk.
En kan me inderdaad wel voorstellen als jij de boilies 4/5 jaar in de vriezer laat dat er wel iets aan verloren gaat. Maar veel geloof ik niet echt.
ps: Jan ging toch voor zeiksnor 2011??
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- jan de jager
- Berichten: 1501
- Lid geworden op: 19-09-2009 17:53
zeker niet bang kerel,
het kan me niet schelen, doe alleen niet aan vragen beantwoorden in een topic dat is wat anders dan dat jij denkt dat je weet hoe ik in elkaar steek.
Helderziende zeker
het kan me niet schelen, doe alleen niet aan vragen beantwoorden in een topic dat is wat anders dan dat jij denkt dat je weet hoe ik in elkaar steek.
Helderziende zeker
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 09-01-2007 16:29
- Locatie: nijmegen
bedankt
mannen voor de reactie
het is duidelijk
mvg jan
mannen voor de reactie
het is duidelijk
mvg jan
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
raar ventje
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Je staat duidelijk achter je uitspraken als je ze wist of wijzigt
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
leen goudappel schreef:Vriezer heb ik altijd op een -15/-20 staan soms gaat hij vanzelf naar de -25 of -30 toe (Zomer)
Maar heb nog niks negatiefs kunnen ontdekken.
Gewoon lekker houden tussen de inderdaad -6 en -20. -6 is denk al voldoende,want bevroren is bevroren natuurlijk.
En kan me inderdaad wel voorstellen als jij de boilies 4/5 jaar in de vriezer laat dat er wel iets aan verloren gaat. Maar veel geloof ik niet echt.
ps: Jan ging toch voor zeiksnor 2011??
Nou Leen als ik een stukje vlees 5 jaar in de vriezer heb, vreet ik het ook niet. Tuurlijk komt invriezen niet ten goede van je bol. Zou toch echt binnen een half jaar je bollen opmaken en dan lekker opnieuw aanvullen. liefst nog sneller opmaken.
Dat je flavour kapot vriest valt wel mee.
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Vlees is weer een volkomen ander verhaal. Daar zou ik ook niet aan beginnen na 4/5 jaar lekker bevroren.
Maar het beste is een bol gewoon het zelfde seizoen nog op maken.
Al heb ik ook nog bollen van anderhalf seizoen oud. Gaan dit seizoen gewoon nog de plomp in.
Maar het beste is een bol gewoon het zelfde seizoen nog op maken.
Al heb ik ook nog bollen van anderhalf seizoen oud. Gaan dit seizoen gewoon nog de plomp in.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
Normaal zijn de bollen een maand of 5-6 houdbaar in de vriezer alvorens er wat van de voedingswaarden en vitaminen verloren gaan,
dit heeft inderdaad met kristalisatie te maken.
even eentip, als je de bollen uit de vriezer haalt ,laat ze ontdooien in de zak en alle vloeistof weer opnemen niet meteen in een droogzak gooien aub. dan verlies je minder atractoren.
Ger
dit heeft inderdaad met kristalisatie te maken.
even eentip, als je de bollen uit de vriezer haalt ,laat ze ontdooien in de zak en alle vloeistof weer opnemen niet meteen in een droogzak gooien aub. dan verlies je minder atractoren.
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
-
- Berichten: 48
- Lid geworden op: 07-02-2010 20:12
Beetje mekkeren om het Nederlands van een jongetje Jan? Nuttig antwoordT van je kerel.
In ieder geval. Stijf invriezen maakt gewoon meer kapot dan mij lief is. Zoals eerder gezegd wil al dat water nog wel eens negatieve invloed hebben. Ga maar na, al die ijskristallen nemen ook flavours op. Tenminste als ik een zak boilies uit de vriezer haal van een willekeurig merk, dan zie je dat aan de onderkant van die zak ijs ligt.
Het is gewoon een noodzakelijk kwaad dat invriezen...
In ieder geval. Stijf invriezen maakt gewoon meer kapot dan mij lief is. Zoals eerder gezegd wil al dat water nog wel eens negatieve invloed hebben. Ga maar na, al die ijskristallen nemen ook flavours op. Tenminste als ik een zak boilies uit de vriezer haal van een willekeurig merk, dan zie je dat aan de onderkant van die zak ijs ligt.
Het is gewoon een noodzakelijk kwaad dat invriezen...
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
timon jansma schreef: Tenminste als ik een zak boilies uit de vriezer haal van een willekeurig merk, dan zie je dat aan de onderkant van die zak ijs ligt.
Het is gewoon een noodzakelijk kwaad dat invriezen...
Zoals Ger al zegt, die zak laten ontdooien, dat vocht netjes doorschudden en weer door de balletjes op laten nemen. Dan pas openen dat ding
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Al met al
Blijft een persoonlijk iets! Heb bollen in de vriezer gehad van bijna 2 jaar oud lagen er dag en nacht in bij -20,en raad eens....Na 2 jaar nog prima mee gevangen.
Misschien wel doordat ze ontdooien in de zak waarin ze zitten,who know's? Vangen zal je er wel mee,alleen moet je voor je zelf niet al te krities wezen. Maar ook dat is weer persoonlijk aangelegt
Blijft een persoonlijk iets! Heb bollen in de vriezer gehad van bijna 2 jaar oud lagen er dag en nacht in bij -20,en raad eens....Na 2 jaar nog prima mee gevangen.
Misschien wel doordat ze ontdooien in de zak waarin ze zitten,who know's? Vangen zal je er wel mee,alleen moet je voor je zelf niet al te krities wezen. Maar ook dat is weer persoonlijk aangelegt
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 2002
- Lid geworden op: 07-10-2009 18:56
- Locatie: Amsterdam
- Contacteer:
Jan de jager heeft ook als bij naam /// zeik snor.
Ik heb me bollen al zo,n 8 maanden in de kast iggen en ga er dit jaar gewoon mee vissen.
Zo lang ze niet schimmelen is er niks aan de hand , wel zullen ze bij gebruik een stuk harder zijn en wat minder geur af geven.
Ik heb me bollen al zo,n 8 maanden in de kast iggen en ga er dit jaar gewoon mee vissen.
Zo lang ze niet schimmelen is er niks aan de hand , wel zullen ze bij gebruik een stuk harder zijn en wat minder geur af geven.