betaine
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
Hoi,
kan iemand me vertellen hoe je nu betaine best gebruikt?
ik heb zowat alles afgezocht, google, forum,... (geef maar weer leuke reacties hierop )
ik heb de betaine kristalvorm, moet je die bij je water (of eieren) voegen en eerst laten smelten hierin of mag je deze direct bij je droge mix voegen en daarna alles aanmaken met je vloeistoffen?
Thnx.
kan iemand me vertellen hoe je nu betaine best gebruikt?
ik heb zowat alles afgezocht, google, forum,... (geef maar weer leuke reacties hierop )
ik heb de betaine kristalvorm, moet je die bij je water (of eieren) voegen en eerst laten smelten hierin of mag je deze direct bij je droge mix voegen en daarna alles aanmaken met je vloeistoffen?
Thnx.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
niemand?
Hallo,
Ik ken iemand die dit veel gebruikt. Hij lost het eerst op in water en mengt vervolgens dit water met de rest van de vloeistoffen waarmee het deeg gemaakt wordt.
Volgens mij een goede manier om het perfect met alles te vermengen.
Succes.
Groet,
Willem
Ik ken iemand die dit veel gebruikt. Hij lost het eerst op in water en mengt vervolgens dit water met de rest van de vloeistoffen waarmee het deeg gemaakt wordt.
Volgens mij een goede manier om het perfect met alles te vermengen.
Succes.
Groet,
Willem
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
En volgens mij vervliegt het boven de 60 graden.. Dus voegt het dan nog wat toe...?
Boilies laten drogen, pak er een aantal uit en bevochtig je boilies iets en strooi er betaine overheen.. Ik deed het voornamelijk over me haakaas
Boilies laten drogen, pak er een aantal uit en bevochtig je boilies iets en strooi er betaine overheen.. Ik deed het voornamelijk over me haakaas
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 14-02-2010 12:15
- Locatie: maastricht
wat heeft het voor zin om het alleen op je haakaas te doen?
betaine is een eetlust opwekker, dus als je het over je boilies doet is het idee dat ze meer eten en dus sneller je haakaas tegenkomen:) lijkt mij totaal nutteloos om het op het haakaas zelf te doen dus
gr.
betaine is een eetlust opwekker, dus als je het over je boilies doet is het idee dat ze meer eten en dus sneller je haakaas tegenkomen:) lijkt mij totaal nutteloos om het op het haakaas zelf te doen dus
gr.
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 11-01-2010 13:59
iets dat eetlust op wekt??
dat bestaat wel, maar is niet verkrijgbaar voor jou hoor,
wordt gebruikt in de koi, maar komt speciaal iemand voor langs die precies het aantal liters van je vijver op meet,
en hij komt het er ook zelf in doen.
dit zul jij dus niet zelf kunnen kopen en zal dan ook niet in betaine zitten denk ik,
mvg erwin
dat bestaat wel, maar is niet verkrijgbaar voor jou hoor,
wordt gebruikt in de koi, maar komt speciaal iemand voor langs die precies het aantal liters van je vijver op meet,
en hij komt het er ook zelf in doen.
dit zul jij dus niet zelf kunnen kopen en zal dan ook niet in betaine zitten denk ik,
mvg erwin
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Betaine is een speciaal geval.
http://www.chemicalland21.com/lifescien ... ETAINE.htm
hier staat er dat betaïne slechts kook bij 242°C, dus dat vervluchtigen ...
http://www.chemicalland21.com/lifescien ... ETAINE.htm
hier staat er dat betaïne slechts kook bij 242°C, dus dat vervluchtigen ...
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
er staat ook dat het oplost in water vanaf 25°C
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Casper,
De werled is verder dan je neus lang is.
Wel is het idee gehad van je haakaas iets anders dan de rest van je aas... Waarom met een fluo op een grondvoertje of hennepbedje gaan zitten bijv.. Zelfde idee.. Daarnaast heeft Betaine totaal weinig tot geen nut in je mix want je kookt het eruit. Enige optie blijft dus over je boilies doen en laten intrekken..
Als jij het over al je bollen wil doen, prima.. Duur geintje! Doe je het alleen over je haakaas, maak je deze anders dan de rest. De rest kan je vast wel bedenken denk ik..
De werled is verder dan je neus lang is.
Wel is het idee gehad van je haakaas iets anders dan de rest van je aas... Waarom met een fluo op een grondvoertje of hennepbedje gaan zitten bijv.. Zelfde idee.. Daarnaast heeft Betaine totaal weinig tot geen nut in je mix want je kookt het eruit. Enige optie blijft dus over je boilies doen en laten intrekken..
Als jij het over al je bollen wil doen, prima.. Duur geintje! Doe je het alleen over je haakaas, maak je deze anders dan de rest. De rest kan je vast wel bedenken denk ik..
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Zodra het verzadigd verdampt het waardoor het weer wat op kan.. dus ja, je kookt voor zover ik weet zo goed als alles eruit
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Das pertinent niet waar jan willem. Als het kookpunt hoger is als dat van water verdampt het niet. Het zou in het geval van een verzadigde oplossing gaan kristaliseren, maar niet verdampen. beter opletten met scheikunde
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Dieter,
het is 65g/100ml water bij 25°C
dit is heel veel.
De oplosbaarheid zal dus bij 10°C ook meer dan voldoende zijn.
het is 65g/100ml water bij 25°C
dit is heel veel.
De oplosbaarheid zal dus bij 10°C ook meer dan voldoende zijn.
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Scheikunde ben ik nooit goed in geweest Martijn. Vond dat val ook maar niks eigenlijk..
Was dus eigenlijk een gedachte met het feit dat je water op een gegeven moment verdampt. Gevolg is minder water wat je weer aanvult en daardoor dus weer meer op kan nemen.. Lijkt mij??
Was dus eigenlijk een gedachte met het feit dat je water op een gegeven moment verdampt. Gevolg is minder water wat je weer aanvult en daardoor dus weer meer op kan nemen.. Lijkt mij??
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Koken en oplossen is geen scheikunde maar natuurkunde. Je vond alle bèta vakken kennelijk te lastig.
Overigens heeft elke stof normaal gesproken een dampspanning en verdamping vindt ook plaats beneden het kookpunt. Maar dat mag je (soms) verwaarlozen. Bij het kookpunt gaat alle vloeistof spontaan over in damp.
Maar Martijn heeft wel gelijk hoor. Na verdampen van water hou je het grootste deel van betaine in kristalvorm over. Een deel zal echter bij het koken van je boilies oplossen in het kookwater. Op zich is dat niet uniek voor betaine.
Groet, Kees
Overigens heeft elke stof normaal gesproken een dampspanning en verdamping vindt ook plaats beneden het kookpunt. Maar dat mag je (soms) verwaarlozen. Bij het kookpunt gaat alle vloeistof spontaan over in damp.
Maar Martijn heeft wel gelijk hoor. Na verdampen van water hou je het grootste deel van betaine in kristalvorm over. Een deel zal echter bij het koken van je boilies oplossen in het kookwater. Op zich is dat niet uniek voor betaine.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Sorry Kees
Dan heb jij een andere school gevolgd dan ik. Ik had trouwens alleen maar beta vakken, kookpunten horen bij natuurkunde, echter oplosbaarheid van stoffen extraheren, destileren etc etc scheikunde. Beide vakken hebben echter wel overlap. Mijn scheikunde leraar heeft destijds het bekende BINAS boekje geschreven
Maar weer ontopic, als je zeewater laat verdampen verdampt het opgeloste zout niet mee kijk maar eens op j ehuid als je in zee hebt gezwommen en in de zon bent opgedroogd. Op je haren zie je duidelijk zout kristallen zitten
Dan heb jij een andere school gevolgd dan ik. Ik had trouwens alleen maar beta vakken, kookpunten horen bij natuurkunde, echter oplosbaarheid van stoffen extraheren, destileren etc etc scheikunde. Beide vakken hebben echter wel overlap. Mijn scheikunde leraar heeft destijds het bekende BINAS boekje geschreven
Maar weer ontopic, als je zeewater laat verdampen verdampt het opgeloste zout niet mee kijk maar eens op j ehuid als je in zee hebt gezwommen en in de zon bent opgedroogd. Op je haren zie je duidelijk zout kristallen zitten
mijn leraar sprak net nederlands, zegt ie: alst terug te draaien is in de oorspronkelijke vorm ist natuurkunde, anders scheikunde.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Euhh Martijn,
Zout op m'n haren?
Da's geen natuur of scheikunde hoor,
hier het dat geschiedenis..
Zout op m'n haren?
Da's geen natuur of scheikunde hoor,
hier het dat geschiedenis..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Precies. Gas kun je weer condenseren. Het opgeloste zout blijft achter in je haren als het zeewater verdampt. Oplosbaarheid, een kwestie van polariteit, hetgeen een fysische eigenschap is. Doet er verder niet toe. Ik ben er heel zeker van dat we niet op dezelfde school gezeten hebben Martijn. Maar ik meen echter dat Jan Willem de bèta vakken maar niks vond. En ik beleef er nog steeds veel plezier mee en aan. Er is een behoefte aan wat meer bèta's. Dus ik maak hier slechts wat reclame.
De betaïne roer ik gewoon door het vocht waarmee ik de boilies maak. Maar oplossen in water is altijd goed voor de verdeling over de boilie. Zo kun je na het kneden het deeg ook beter even met rust laten voordat je er worsten van spuit.
Groet, Kees
De betaïne roer ik gewoon door het vocht waarmee ik de boilies maak. Maar oplossen in water is altijd goed voor de verdeling over de boilie. Zo kun je na het kneden het deeg ook beter even met rust laten voordat je er worsten van spuit.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11-03-2012 21:29
over welke betaine hebben we het ? En welke moeten we nu echt hebben ?
Je hebt betaine HCL en de natuurlijke variant uit suikerbieten (Trimethylglycine).
De eerste is volgens mij zuur en de andere zoet.
Finnstim is ook betaine (90%) met wat aminozuren.
Volgens mij is de natuurlijke variant (Trimethylglycine) het beste.
Ook hier weer de vraag waar je de natuurlijke versie online kunt bestellen.
Je hebt betaine HCL en de natuurlijke variant uit suikerbieten (Trimethylglycine).
De eerste is volgens mij zuur en de andere zoet.
Finnstim is ook betaine (90%) met wat aminozuren.
Volgens mij is de natuurlijke variant (Trimethylglycine) het beste.
Ook hier weer de vraag waar je de natuurlijke versie online kunt bestellen.