Als hengelsportorganisatie sta je met je rug tegen de muur.
Karper hoort hier niet thuis leert een bioloog.
Over Aalscholvers hoor je ze niet terwijl het oorspronkelijk ook een uitheemse vogel is. Verbeterde waterkwaliteit zorgt voor dat de Aalscholver zich nog een stuk makkelijker kan handhaven natuurlijke vijanden heeft hij niet. Is nog steeds een beschermde vogel wat Brussel voor ons regelt. Witvis bestanden lopen niet alleen vanwege de aanwezigheid van Aalscholvers gigantisch terug. Is er spraken van een natuurlijk evenwicht op veel viswater dacht het van niet. Elk jaar grote hoeveelheden witvis van elders uitzetten is dat dan de oplossing?
Wat is dan het alternatief heren geen witvis(sers) meer in grote delen van ons land? Net als we al eeuwen karper hier uitzetten zal een belangenbehartiger als SVN in opdracht altijd naar alternatieve zoeken. Om zoals nu de witvisser ook al jaren grote groepen karpervissers heeft bevredigd.
Conclusie, er wordt over deze materie als het om oplossingen gaat veel te makkelijk gedacht.
Een concluderende groet,
Peter
PS, Er schijnt in ons land nog een Orka rond te zwemmen (die niet naar zee mag) waar Aalscholvers de pest aanhebben. Die rondjes laten zwemmen in je putje is toch ook al geen oplossing.
Uitzetting Kruiskarper
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
-
- Berichten: 2391
- Lid geworden op: 12-01-2010 21:58
- Locatie: poeldijk
Is er al iets bekend of Polen deze variant lusten ?
Let op slagboom !
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 13-05-2010 15:00
Dennis Slagboom schreef:Is er al iets bekend of Polen deze variant lusten ?
Ik hoop dat die polen aalscholver lekkerder vinden, en aangezien ik weet dat ze een neut lusten heb ik voor ze een recept van het internet opgeduikeld:
'tis misschien de moment om dit recept van fario Jan eens te proberen
Aalscholver met whisky
Ingrediënten:
· een aalscholver van ongeveer 1, 5 á 2 kg
· twee grote flessen Schotse whisky
· spekreepjes
· een fles olijfolie
Bereiding:
De aalscholver larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De aalscholver op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de aalscholver in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de alscholvr te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovenkant van de linkerand doen.
Nog twee glaven whiskey insjenke
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen
alcholvr oprape.
alscolvr nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van alsholvr vegen.
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en alcholvr terug in de hove doen.
De alcholv oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege.
ogis opstjaan van de floer en tochma blijve zitte.
De vjes op de gjond zette.
Uie vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle ........
- leen snoek
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 11-11-2010 22:19
Mam nadzieję, że powinna ona smak
Oh ja, ik heb dubbel gelegen van het recept!
Oh ja, ik heb dubbel gelegen van het recept!
- Teunis Ouwehand
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 07-11-2010 00:00
- Locatie: Hengelo in mooi Twente
Ruben Lubbers schreef:Ik hoop dat die polen aalscholver lekkerder vinden, en aangezien ik weet dat ze een neut lusten heb ik voor ze een recept van het internet opgeduikeld:
'tis misschien de moment om dit recept van fario Jan eens te proberen
Aalscholver met whisky
Ingrediënten:
· een aalscholver van ongeveer 1, 5 á 2 kg
· twee grote flessen Schotse whisky
· spekreepjes
· een fles olijfolie
Bereiding:
De aalscholver larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De aalscholver op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de aalscholver in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de alscholvr te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovenkant van de linkerand doen.
Nog twee glaven whiskey insjenke
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen
alcholvr oprape.
alscolvr nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van alsholvr vegen.
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en alcholvr terug in de hove doen.
De alcholv oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege.
ogis opstjaan van de floer en tochma blijve zitte.
De vjes op de gjond zette.
Uie vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle ........
Dziękuję za wspaniały przepis, Mama była bardzo spokojnej nocy. Tata ma dobre jedzenie i poszliśmy spać wcześnie. Miałem TV dla siebie. Przyglądam ponofilms miło. Jeszcze raz dziękujemy.
Ego Piscis, Ego Viva
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 13-05-2010 15:00
Teunis Ouwehand schreef:Dziękuję za wspaniały przepis, Mama była bardzo spokojnej nocy. Tata ma dobre jedzenie i poszliśmy spać wcześnie. Miałem TV dla siebie. Przyglądam ponofilms miło. Jeszcze raz dziękujemy.
Proszę bardzo. Jakie filmy widziałeś? Uważam się za konesera!
- Teunis Ouwehand
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 07-11-2010 00:00
- Locatie: Hengelo in mooi Twente
Ruben Lubbers schreef:Proszę bardzo. Jakie filmy widziałeś? Uważam się za konesera!
Ego Piscis, Ego Viva
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Ale jeśli umyć ręce po idioto o przepis czyni.
To działa tak samo z wódką
To działa tak samo z wódką
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- Teunis Ouwehand
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 07-11-2010 00:00
- Locatie: Hengelo in mooi Twente
Sven van Anrooy schreef:Ale jeśli umyć ręce po idioto o przepis czyni.
To działa tak samo z wódką
Mond uitwassen met groene zeep, zij mijn oma na zulke opmerkingen
Ego Piscis, Ego Viva
-
- Berichten: 2391
- Lid geworden op: 12-01-2010 21:58
- Locatie: poeldijk
Ach ach waar ben ik over begonnen, loopt helemaal uit de hand !
Let op slagboom !
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 13-05-2010 15:00
Dat krijg je he, met drank en Polen...........
-
- Berichten: 295
- Lid geworden op: 07-12-2010 18:14
En nu maar hopen dat de aalscholver niet de weg weet te vinden naar het carpboard.
De wetenschap beweerdt namelijk dat deze lelijke vogel Multi-linguaal is.
met vogelende groet
HPE
De wetenschap beweerdt namelijk dat deze lelijke vogel Multi-linguaal is.
met vogelende groet
HPE