Houdbare boilies maken
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
Beste mede karpervissers,
Ik wil in de toekomst graag houdbare boilie's gaan maken, puur voor het gemak.
Ik vis veel op kanalen en de boilie hoeft voor mij niet zo vers mogelijk te zijn etc.
Ik vind het belangrijker dat ik ze makkelijk maanden buiten de vriezer kan bewaren.
Tot mn verbazing vind ik er maar weinig over op het net. Wel vond ik iets van Shelf-life, een eivervanger waardoor je boilie een halfjaar lang buiten de vriezer is te bewaren.
Dit goedje is alleen 20 euro per kg en dan komt je bol op een aardig prijsje aangezien je er 15% van in je mix gebruikt.
Dus wie o wie kan low-budget houdbare boilies maken?
Ik wil in de toekomst graag houdbare boilie's gaan maken, puur voor het gemak.
Ik vis veel op kanalen en de boilie hoeft voor mij niet zo vers mogelijk te zijn etc.
Ik vind het belangrijker dat ik ze makkelijk maanden buiten de vriezer kan bewaren.
Tot mn verbazing vind ik er maar weinig over op het net. Wel vond ik iets van Shelf-life, een eivervanger waardoor je boilie een halfjaar lang buiten de vriezer is te bewaren.
Dit goedje is alleen 20 euro per kg en dan komt je bol op een aardig prijsje aangezien je er 15% van in je mix gebruikt.
Dus wie o wie kan low-budget houdbare boilies maken?
Liter Proline preserver €10, genoeg voor 10kg, dus eutje per kilo.
Keencarp verkoopt 'm ook!
http://www.db-hengelsport.nl/epages/61445562.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/61445562/Products/PL1129
Keencarp verkoopt 'm ook!
http://www.db-hengelsport.nl/epages/61445562.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/61445562/Products/PL1129
Mvg Bas
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
Ha bedankt voor de snelle reactie!
Dit is dus enkelt een conserveermiddel, heb je ervaring mee hoelang blijft het hiermee goed in een afgesloten emmer oid?
Met mijn goedkope bol is een euro p/kg wel te doen...
Verder nog iemand goede preveseer/conserveer middelen?
Dit is dus enkelt een conserveermiddel, heb je ervaring mee hoelang blijft het hiermee goed in een afgesloten emmer oid?
Met mijn goedkope bol is een euro p/kg wel te doen...
Verder nog iemand goede preveseer/conserveer middelen?
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Jazeker. Het heet een vriezer
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
suiker of zout
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
Dries Jacke schreef:Jazeker. Het heet een vriezer
Pff:S?
Martijn Nederpel schreef:suiker of zout
Dit helpt niet voldoende en door suiker gaat het nog eerder schimmelen
Laatst gewijzigd door joey kouwenhoven op 09-12-2010 13:51, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 615
- Lid geworden op: 30-09-2009 16:33
Zat er veel vismeel in je mix?
-
- Berichten: 615
- Lid geworden op: 30-09-2009 16:33
Dat is netjes!
In mijn geval zou dan 10 of 15 ml al genoeg zijn.
Valt mee te leven lijkt me...
In mijn geval zou dan 10 of 15 ml al genoeg zijn.
Valt mee te leven lijkt me...
-
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 31-07-2010 20:15
Ik zou je geld niet gaan uit geven aan preserver's, spaar liever het geld op en koop voor dat geld een 2de hands vrieskist. Easy as that.
Mense mense, kalm aan dan breekt het lijntje niet...
Plofkarper... Mag het een pondje minder zijn alstublieft?
Plofkarper... Mag het een pondje minder zijn alstublieft?
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
Een vrieskist heb ik, daar wil ik juist van af... het plastic verpakken enz heb ik geen zin meer in. Ik koop dan wel eens een partij bolie's op en deze zijn makkelijk een half jaar te bewaren in een emmer. Dat wil ik bereiken. Het schijnt dat de eiwitten in de boilie voorverteerd zijn etc waardoor ze niet kunnen schimmelen.
Ik hoef geen recept oid dat heb ik zelf wel, ik wil graag weten hoe zo'n bol houdbaar blijft.
Die proline preserver ga ik zeker proberen!
thnx
Ik hoef geen recept oid dat heb ik zelf wel, ik wil graag weten hoe zo'n bol houdbaar blijft.
Die proline preserver ga ik zeker proberen!
thnx
-
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 31-07-2010 20:15
Joey, waarom niet een goede ready van Pro Line? Kost niet veel, en prima in te zetten op de kanalen. Scheelt je ook nog eens al het draaiwerk...
Mense mense, kalm aan dan breekt het lijntje niet...
Plofkarper... Mag het een pondje minder zijn alstublieft?
Plofkarper... Mag het een pondje minder zijn alstublieft?
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
René van der Linden schreef:Joey, waarom niet een goede ready van Pro Line? Kost niet veel, en prima in te zetten op de kanalen. Scheelt je ook nog eens al het draaiwerk...
Ja, ik heb een hele goede goedkope bol.. Maar als ik ze niet houdbaar krijg ga ik dit idd doen. Wat is zo'n beetje de prijs voor een kg? 3 - 4 euro de kilo als je groot afneemt? Of weet je misschien nog een leuke bol?
-
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 31-07-2010 20:15
Tja ik denk als je wat rondkijkt je ze zeker wel voor die prijs kunt vinden, en ik denk misschien nog wel goedkoper, Pro Line vind ik prijstechnisch en qua kwaliteit het interesants voor jou doeleinden. Verder zijn er natuurlijk ook de ready's van Martin SB. Ook goed spul, alleen wat duurder zijn die geloof ik.
Mense mense, kalm aan dan breekt het lijntje niet...
Plofkarper... Mag het een pondje minder zijn alstublieft?
Plofkarper... Mag het een pondje minder zijn alstublieft?
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Freezers missschien maar ready mades ga je niet vinden voor dat geld van wie dan ook zijn altijd duurder dan een vriezerbeet
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Martijn Nederpel schreef:suiker of zout
Dit helpt niet voldoende en door suiker gaat het nog eerder schimmelen
Je moet suiker niet door je bollen doen, maar de bollen in de suiker leggen, wedden dat ze dan niet gaan schimmelen??
-
- Berichten: 615
- Lid geworden op: 30-09-2009 16:33
Dat betwijfel ik, mijn soya /gries mix ging na 5 dagen toch echt wit uitslaan met 15 ml![/quote]
Ok, 30 ml is dan toch echt het minimum blijkbaar...
Ok, 30 ml is dan toch echt het minimum blijkbaar...
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Wie wil er nou boilies maken om ze vervolgens lang te bewaren?
Maak ze dan niet!
Maak ze dan niet!
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 615
- Lid geworden op: 30-09-2009 16:33
Wat is lang. 1 of 2 weken is voor mij lang genoeg. Voor de wat langere sessies dan toch.
Voor thuis hoeft dat idd niet. (voor mij dan)
Voor thuis hoeft dat idd niet. (voor mij dan)
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
als je je persee houdbare boilies wil maken zou ik bij ccmoore een 5 liter jerycan preserver nemen of zelfs 25 liter ben je vrij goedkoop uit vergeleken met de rest
grtz rich
grtz rich
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
Henk ter Maat schreef:Wie wil er nou boilies maken om ze vervolgens lang te bewaren?
Maak ze dan niet!
Ik vind het gewoon makkelijk als ik houdbare heb. Geen gedoe met verpakken en invriezen, weer laten ontdooien enz. Ook ben ik gewoon benieuwd hoe die goede kwaliteit ready mades worden gemaakt. Want die zijn er en nee dit zitten niet vol conserveringsmiddelen! En waarom verotte die niet? Blijkbaar hebben jullie hier helaas geen antwoord op.
In het zout en suiker bewaren is natuurlijk ook niet alles... Je emmer is 2 x zo zwaar je moet overgieten enz.
Als er nog tips of suggesties zijn graag...
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Joey,
Waarom boilies zonder conservering niet verrotten binnen het jaar weet ik niet.
Wanneer ik het antwoord zou weten dan zou het jou weer een heleboel gedoe met zakken en gesleep met emmers schelen.
Immers een tien liter emmer met bollen en zout weegt zomaar 18 kilo en da's onmogelijktetillen en onmogelijkovertegieten.
Wel werk ik al 40 jaar met allerlei voedingsmiddelen, en dat is lang genoeg om te weten dat alle voeding op termijn wel verrot zonder conservering, in welke vorm dan ook.
Met nadruk op ;in welke vorm dan ook. opdat ik niet de hele bollendraaiersbende weer op m'n nek krijg..
Waarom boilies zonder conservering niet verrotten binnen het jaar weet ik niet.
Wanneer ik het antwoord zou weten dan zou het jou weer een heleboel gedoe met zakken en gesleep met emmers schelen.
Immers een tien liter emmer met bollen en zout weegt zomaar 18 kilo en da's onmogelijktetillen en onmogelijkovertegieten.
Wel werk ik al 40 jaar met allerlei voedingsmiddelen, en dat is lang genoeg om te weten dat alle voeding op termijn wel verrot zonder conservering, in welke vorm dan ook.
Met nadruk op ;in welke vorm dan ook. opdat ik niet de hele bollendraaiersbende weer op m'n nek krijg..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
Goed, ik ga eerst wel even met dat proline goedje aan de slag en kijk wel hoe het me bevalt.
Ik heb vaak mn eigen gedachtegang over aas, bv dat ik er ook kleurstof in wil hebben. Door mn mix kleurt het vaak altijd heel donker en hier heb ik mee gevangen hoor alleen geef echt de voorkeur aan rood of een andere lichte kleur.
Als iemand wel ervaring heeft met het maken van houdbare readymades op basis van voorverteerde eiwitten, ik hoor het graag...
Ik heb vaak mn eigen gedachtegang over aas, bv dat ik er ook kleurstof in wil hebben. Door mn mix kleurt het vaak altijd heel donker en hier heb ik mee gevangen hoor alleen geef echt de voorkeur aan rood of een andere lichte kleur.
Als iemand wel ervaring heeft met het maken van houdbare readymades op basis van voorverteerde eiwitten, ik hoor het graag...