pistacheboilie
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
Is er iemand die enig idee heeft waar ik pistachemeel kan vinden?
Ik heb vanavond geprobeerd om pistachenoten tot meel te malen, maar die slaan bruin uit ipv groen (natuurlijk, is een noot binnenin), ruiken niet echt naar pistache en hebben meer de neiging om te klonteren tot een papje (olie in de noot)
Thnx;
Ik heb vanavond geprobeerd om pistachenoten tot meel te malen, maar die slaan bruin uit ipv groen (natuurlijk, is een noot binnenin), ruiken niet echt naar pistache en hebben meer de neiging om te klonteren tot een papje (olie in de noot)
Thnx;
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
De bedoeling is om ee pistacheboilie te maken, 50/50 mix, gemalen pistachenoten, maar ik zou hem de smaak, kleur en geur van pistache willen meegeven. flavour voor de geur, kleurstof voor de kleur, maar hoe krijg ik die smaak er in?
-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 29-12-2001 01:00
- Locatie: Lommel (B)
- Contacteer:
Dieter Degryse schreef:...maar hoe krijg ik die smaak er in?
Pistache olie gebruiken? Niet goedkoop maar werkt wel.
Bart
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
of pistache flavour....
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
waar vind ik pistacheolie? of poeder? of evt. verse pistachenoten ongezouten, de geroosterde en gezouten zien er binnenin meer bruin uit. Dit zou de goedkoopste oplossing zijn om deze te kunnen malen.
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Ik zou voor de noten gaan ongezouten even malen of in de blender doen en dan pistasche flavour van Cipro erbij doen.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
Zijn de ongezouten noten helemaal groen? Want die geroosterde zien er meer als een pinda uit binnenin.
Als ik volledig groene kan vinden ben ik uit de nood, flavour erbij, bollen kleuren perfect dan en de smaak zal wel uit de noten komen dan.
Als ik volledig groene kan vinden ben ik uit de nood, flavour erbij, bollen kleuren perfect dan en de smaak zal wel uit de noten komen dan.
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Een vraagje, waarom groen? het gaat toch om de smaak? en nee je krijgt je pistasche bol niet groen met die gemalen noten, dit bereik je alleen door een kleurstof toe te voegen. Niet zo fixeren op de kleur maar meer op de smaak
- michel Tja
- Berichten: 3561
- Lid geworden op: 17-12-2004 08:24
- Contacteer:
die siroop om milkshakes te maken misschien ?
is groen, is zeer zoet , is pistache smaak.
is groen, is zeer zoet , is pistache smaak.
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
Dries Jacke schreef:Een vraagje, waarom groen? het gaat toch om de smaak?
zeker, maar een kleine spelerij van mezelf, de bol hoeft niet groen te zijn, maar de stukjes noot die ik er in wil had ik graag groen gezien
50/50 mix mengen met groene nootjes zou me denk ik een gelige bol met groene stukjes opleveren
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
en wat smaak betreft, flavour geeft geen smaak, weet er iemand waar ik pistache smaakstoffen kan krijgen?
Heb ik een andere mening, waarschijnlijk ook een betere flavour
http://en.wikipedia.org/wiki/Flavor
http://en.wikipedia.org/wiki/Flavor
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
inderdaad, je hebt gelijk.
Nu over het algemeen kan je aannemen dat een flavour een meer bittere smaak geeft, ipv een zoete smaak. Het kan dat pistacheflavour een zoetere smaak geeft, ik heb hem nog niet gevonden waar ik woon. Deze zou ik verzorgen door er gemalen pistachenoten aan toe te voegen of evt. een sweetener of maplesiroop in te doen.
Nu over het algemeen kan je aannemen dat een flavour een meer bittere smaak geeft, ipv een zoete smaak. Het kan dat pistacheflavour een zoetere smaak geeft, ik heb hem nog niet gevonden waar ik woon. Deze zou ik verzorgen door er gemalen pistachenoten aan toe te voegen of evt. een sweetener of maplesiroop in te doen.
Pistache ijs smaakt ook niet naar pistache, smaakt naar pistache zoals ze ons dat geleerd hebben. Zoek de groothandel..
http://www.chocolate-dreams.nl/a-109862 ... n-pistache
Misschien dat Jacco je de flavour los verkoopt. Per liter dan.
http://www.ttbbaits.com
http://www.chocolate-dreams.nl/a-109862 ... n-pistache
Misschien dat Jacco je de flavour los verkoopt. Per liter dan.
http://www.ttbbaits.com
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
Hey bedankt allen.
Ik ben net naar Aveve geweest, heb daar 2 potjes flavour pistache gevonden, 2 potjes met wat een soort pistacheslijm iets is??? maar lekker smaakt en ruikt.
Alsook kleurstof. De flavour is kleur en geur in 1. Alles samen net geen 13€. Het is het proberen waard denk ik dan.
Ik laat wel weten of ik er op gevangen heb.
Thnx en goede vangst allen.
Ik ben net naar Aveve geweest, heb daar 2 potjes flavour pistache gevonden, 2 potjes met wat een soort pistacheslijm iets is??? maar lekker smaakt en ruikt.
Alsook kleurstof. De flavour is kleur en geur in 1. Alles samen net geen 13€. Het is het proberen waard denk ik dan.
Ik laat wel weten of ik er op gevangen heb.
Thnx en goede vangst allen.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
De groene kleur in pistache ijs komt van voedings kleurstof. Je kunt dit toevoegen, maar het ook weglaten. Voor de smaak maakt het in ieder geval niet uit. De toevoeging van de kardemom geeft dit ijs een Aziatisch tintje.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
Ze zijn net gemaakt. Slaan mooi groen uit, veel nootjes erin, de flavour was blijkbaar al van zichzelf gekleurd.
De geur zat goed na het koken, maar toch enkele in een opgeblazen plastiekzak met flavour eens laten rondgaan.
Nu nog hopen dat ze vangen
De geur zat goed na het koken, maar toch enkele in een opgeblazen plastiekzak met flavour eens laten rondgaan.
Nu nog hopen dat ze vangen
- Andre Jacobs
- Berichten: 1974
- Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
- Locatie: Finsterwolde
In het kader van mosterd na de maaltijd: Misschien waren de saroma toetjes ook nog een optie geweest. Volgens mij hebben ze die ook in pistachesmaak en kleurt misschien nog wel lichtelijk groen ook.
-
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 12-08-2010 15:22
- Locatie: Herentals
Vroeger heb ik ook pistache boillies gemaakt.
Als smaakstof gebruikte ik de pistacheolie van bij "ijssalon baeten".
Dat met een beetje pistacheflavour. Waren zeer goede bollen.
Als smaakstof gebruikte ik de pistacheolie van bij "ijssalon baeten".
Dat met een beetje pistacheflavour. Waren zeer goede bollen.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 31-08-2010 20:15
- Locatie: W-Vlaanderen België
Helaas zijn die saroma toetjes hier niet meer te verkrijgen in pistache. Zelfs niet op de site van Dr; Oetker.
-
- Berichten: 88
- Lid geworden op: 26-10-2009 11:44
Hallo Dieter,
Kijk ff op deze site mischiem kan je er wat mee.
pregel.nl
Gr. Frans
Kijk ff op deze site mischiem kan je er wat mee.
pregel.nl
Gr. Frans
Het is niet Fans maar Frans.
-
- Berichten: 104
- Lid geworden op: 29-05-2006 13:26
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Ik zou eens contact opnemen met Jacco van TTB Baits.
Hij kan je wel meer vertellen en/of helpen!
Hij kan je wel meer vertellen en/of helpen!