Hallo medevissers,
Ik heb de volgende mix gemaakt maar merkte na 24 uur drogen dat ik de boilies vrij snel
door de midden kon knijpen. Heb ze laten drogen in de schuur. Zou het vochtige weer
invloed hebben op de hardheid ?
350 gr rijstebloem
200 gr koekjesmeel
100 gr vismeel
125 gr tarwegriesmeel
100 gr robin red
50 gr lijnzaad
25 gr ei-albumine
10 gr zout
10 gr sweetner
6 eieren + 30 gram flavour en ongeveer 100 gram makreelfilet in koolzaadolie (blikje/tinnetje)
Volgens mij voldoende uitharders....
iemand een idee ?
groetjes Taco
Boilies niet echt hard genoeg...
- taco van vuuren
- Berichten: 123
- Lid geworden op: 31-03-2002 01:00
- Locatie: Velsen
Je bent nooit te oud om te leren !!
-
- Berichten: 417
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Eindhoven
Veel olie/vet denk ik.....
- ron crumbach
- Berichten: 453
- Lid geworden op: 05-11-2007 20:39
- Locatie: landgraaf
Laat ze eens wat langer drogen een dag of drie en regelmatig draaien. Lijkt mij op zich een goed mix.
Groetjes ron
Groetjes ron
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 11-08-2010 22:28
Die makreelfilet uit blik is m.i. de boosdoener en het vrij hoge percentage koekjesmeel.
Ik heb zelf nooit echt harde boillies weten te produceren met makreelfilet erin verwerkt. (zelfde voor zacht kattenvoer)
Je kan proberen het percentage ei-albumine omhoog te krikken en wat minder koekjesmeel (en dat weer aan te vullen met wat meer griesmeel indien je niet genoeg ei-albumine in huis hebt)
Ik heb zelf nooit echt harde boillies weten te produceren met makreelfilet erin verwerkt. (zelfde voor zacht kattenvoer)
Je kan proberen het percentage ei-albumine omhoog te krikken en wat minder koekjesmeel (en dat weer aan te vullen met wat meer griesmeel indien je niet genoeg ei-albumine in huis hebt)
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Inderdaad denk dat koekjesmeel en makreel de boosdoeners zijn. Die makreel zou ik er echter graag in houden, voeft toch zeker wel een stuk attractie toe aan de mix. Dus ik zou het koekjesmeel er uit halen en vervangen door maismeel en eventueel een deel griesmeel. Eventueel ei albumine wat opschroeven, dan moet je al een heel eind komen.