200gr maismeel
200gr tarwemeel
150gr griesmeel
100gr soja volvet
100gr aardappelmeel
100gr koekjesmeel
100gr vismeel
50gr knoflookpoeder
Heb nog nooit boillies zelf gemaakt, vroeger eens iemand boillies zien maken ..
Deze mix heb ik van internet gehaald, maar vraag mij of welke flavour ik hier goed bij zou kunnen doen? En moet er nog iets anders bij van olie, of smaakstoffen ofzo?
Bedankt.
Welke flavour of smaakstof bij deze mix?
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
geen flavour meer nodig
Het knoflookpoeder zal voor geur en smaak zorgen
Het knoflookpoeder zal voor geur en smaak zorgen
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
leuke mix zou alleen je koekjesmeel eruit halen.... maar dat is mijn mening hoor want het maakt de bol zoeter en het kan dus de knoflook sterkte verminderen...
en een flavour is niet echt nodig mocht je het toch willen dan gewoon na het koken even een bakplaat met knoflook poeder bestrooien.. want je verlies heel veel met het koken en dan zuigen ze nog meer op tijdens het drogen en heb je een echte knoflook bol
succes
en een flavour is niet echt nodig mocht je het toch willen dan gewoon na het koken even een bakplaat met knoflook poeder bestrooien.. want je verlies heel veel met het koken en dan zuigen ze nog meer op tijdens het drogen en heb je een echte knoflook bol
succes
Oja joh!!!
-
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 12-08-2010 15:22
- Locatie: Herentals
R de Winter schreef:leuke mix zou alleen je koekjesmeel eruit halen.... maar dat is mijn mening hoor want het maakt de bol zoeter en het kan dus de knoflook sterkte verminderen...
en een flavour is niet echt nodig mocht je het toch willen dan gewoon na het koken even een bakplaat met knoflook poeder bestrooien.. want je verlies heel veel met het koken en dan zuigen ze nog meer op tijdens het drogen en heb je een echte knoflook bol
succes
Was net men ingredienten gaan kopen, alles gevonden behalve het soja volvet, heb dan maar sojabloem meegenomen. Is dit ook goed of niet?
- jari bonouvrie
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 22-09-2009 16:39
idd een leuke mix
ik zou in deze mix geen flavours etc toevoegen omdat er al knoflookpoeder in zit zoals al wordt aangegeven hierboven
maar even op je vraag:
als het goed is maakt het niet heel erg veel uit welk soort sojabloem je hebt.
het zou wel kunnen dat de sojabloem verschillende voedingswaardes heeft.
volgens mij zou je het gewoon kunnen gebruiken. verbeter me als het niet zo is
ik zou in deze mix geen flavours etc toevoegen omdat er al knoflookpoeder in zit zoals al wordt aangegeven hierboven
maar even op je vraag:
als het goed is maakt het niet heel erg veel uit welk soort sojabloem je hebt.
het zou wel kunnen dat de sojabloem verschillende voedingswaardes heeft.
volgens mij zou je het gewoon kunnen gebruiken. verbeter me als het niet zo is
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Waarom geen flavour toevoegen? knoflookpoeder is een vaste stof en heeft moeite op te lossne in water. Flavours (maar ook andere vloeibare toevoegingen) kunne zeer zeker hun meerwaarde hebben in je aas. Zeker als je er ook mee gaat voorvoeren. De flavour lekt gewoon makkelijker uit en geeft een signaal af aan de eventueel aanwezige karper. Deze asocieert het met de vorige vreet partij en gaat eens een blokje om zwemmen...... Daarnaast zijn er flavours die de karper ook gewoon "lekker"vind
mvg martijn
mvg martijn
-
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 12-08-2010 15:22
- Locatie: Herentals
net men eerste keer boillies gerold, ging vrij oké.. alleen het deeg ging op de roltafel uitelkaar soms. Denk dat er nog wel een eitje of twee bij mag volgende keer.
- ron crumbach
- Berichten: 453
- Lid geworden op: 05-11-2007 20:39
- Locatie: landgraaf
Soya-volvet rolt ie wat makkelijker van. Knoflookpoeder even een nachtje van te voren al met de eieren mengen, beetje zout en suiker erbij. Als je deeg gekneed is even een beetje olijfolie erbij en hij zal super rollen.
Succes voor de volgende keer.
Groetjes Ron
Succes voor de volgende keer.
Groetjes Ron
-
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 12-08-2010 15:22
- Locatie: Herentals
ron crumbach schreef:Soya-volvet rolt ie wat makkelijker van. Knoflookpoeder even een nachtje van te voren al met de eieren mengen, beetje zout en suiker erbij. Als je deeg gekneed is even een beetje olijfolie erbij en hij zal super rollen.
Succes voor de volgende keer.
Groetjes Ron
Bedankt!