Beste boarders,
Ik heb zaterdag hennep in het water gezet om te weken en wil dit morgen gaan koken, nu had ik vandaag het gevoel dat er een beetje een raar geurtje aan de hennep zat, dus heb ik het water ververst.
We gaan we het dus morgen koken, want we gaan zaterdag naar Frankrijk.
Hoe kunnen we tegen gaan dat in die tijd na het koken en het pas daadwerkelijk gebruiken de hennep niet zuur wordt?
Bedankt alvast:)
Groetjes,
Robin Straver
Hennep Vraag
- shiffrin lugten
- Berichten: 650
- Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
- Locatie: Ultimate cheyenne
als ik hennep heb gekookt vries ik het altijd in en als ik ga vissen bewaar ik het altijd in een koelbox als het in de zon licht droogt het bij uit en gaat het schimmelen dat wil je nie hebben dus gewoon koel bewaren
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
-
- Berichten: 507
- Lid geworden op: 11-07-2006 12:26
- Locatie: Berkel&Rodenrijs
mmm maar invriezen wordt hem niet omdat we vrijdag noacht al weg gaan en er geen ruimte voor hebben (20kg)
Als we het morgen gekookt hebben moeten we dan het in water laten, wordt het dan zuur of niet? Of moeten we het juist droog laten zonder water?
Of zijn er andere opties?
Als we het morgen gekookt hebben moeten we dan het in water laten, wordt het dan zuur of niet? Of moeten we het juist droog laten zonder water?
Of zijn er andere opties?
- theo kievits
- Berichten: 142
- Lid geworden op: 25-08-2008 19:03
hallo robin
ik zou het gewoon koken en om de 2 dagen
het water verversen dan blijven ze zeker 2 weken goed
hoop dat je er wat aan hebt
gr theo
ik zou het gewoon koken en om de 2 dagen
het water verversen dan blijven ze zeker 2 weken goed
hoop dat je er wat aan hebt
gr theo
-
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
- Locatie: Hellevoetsluis
Als het gaat aan de waterkant koken anders zo laat mogelijk.
-
- Berichten: 507
- Lid geworden op: 11-07-2006 12:26
- Locatie: Berkel&Rodenrijs
Oké dan gaan we het vanavond koken, en dan dagelijks het water verversen en uit de zon houden.
Aan het water koken is geen optie, daar hebben we de spullen niet voor.
Aan het water koken is geen optie, daar hebben we de spullen niet voor.
-
- Berichten: 1884
- Lid geworden op: 22-09-2009 11:16
ron cuyten schreef:Als het gaat aan de waterkant koken anders zo laat mogelijk.
Exact!
Niet een paar dagen in een gesloten emmer laten staan zoals bij bijv tijdernoten oid. Heb dat eens gedaan, maar de lucht die er dan vanaf komt is echt te ranzig voor woorden. Echt vreselijk gewoon!
- remon van dusschoten 2
- Berichten: 921
- Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
- Locatie: nijkerk
- Contacteer:
liever iets zuur dan maar blijven spoelen dag olieen dag atractie hennep hoef je echt niet dagen te wellen een dag wellen dan koken en klaar ben je.Heb ik haast week ik geen eens en dan nog kiemt mijn hennep super best
-
- Berichten: 507
- Lid geworden op: 11-07-2006 12:26
- Locatie: Berkel&Rodenrijs
Me vismaat zijn vader heeft een kaas winkel dus een grote koelcel, is het een idee om het daar in te zetten? of gewoon in de schuur?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Gewoon één nacht weken en dan koken tot ze openspringen Robin. Dan gooi je ze zo snel mogelijk in het water, want hennep rot nu eenmaal snel. Anders in porties invriezen. Simpel.