http://www.chemischefeitelijkheden.nl/U ... toffen.pdf
Leuk he talin, totaal niet bestand tegen hitte...
voor de ware zoetekauw
- Rene Schouten
- Berichten: 1092
- Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
- Locatie: Soest
't Gaat toch 't koude water in....
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
There will be ATTITUDE.
- Rene Schouten
- Berichten: 1092
- Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
- Locatie: Soest
Alleen voor soak te gebruiken dus...
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
There will be ATTITUDE.
- Christian Hummelink
- Berichten: 1857
- Lid geworden op: 02-10-2005 22:56
- Locatie: Zwolle
Ik vind het erg fijn Klaas dat je wetenschappelijke artikelen doorpluist, maar heb je ook de in de referentie gecheckt wat bedoeld wordt met 'hoge temperaturen'?
De plant groeit in Afrika dus tegen een graad of 50 zal hij zeker bestand zijn, maar wat is dan hoog? 80 graden? 120 graden? 400 graden?
En dat de stof extreem gevoelig is voor 'hoge temperaturen', betekent dat automatisch dat de stof eenmaal verhit geen enkele werkzaamheid meer heeft?
Zomaar wat vragen die in mijn wetenschappelijk denkende brein opborrelen. Helaas moet ik nu weer verder met het doorpluizen van wetenschappelijke artikelen over andere onderwerpen, doei!
De plant groeit in Afrika dus tegen een graad of 50 zal hij zeker bestand zijn, maar wat is dan hoog? 80 graden? 120 graden? 400 graden?
En dat de stof extreem gevoelig is voor 'hoge temperaturen', betekent dat automatisch dat de stof eenmaal verhit geen enkele werkzaamheid meer heeft?
Zomaar wat vragen die in mijn wetenschappelijk denkende brein opborrelen. Helaas moet ik nu weer verder met het doorpluizen van wetenschappelijke artikelen over andere onderwerpen, doei!
Penvissen, omdat een wegzakker een mooie opsteker kan zijn!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
Wat jij wil...Ik deel een gevonden document. Doe er mee wat je wil. Op een heel donker plek jezelf een keer schoonmaken of zo. prima
Maar
Meisje zal na 10 jaar afgestudeerd zijn. Misschien een mailen?
Maar
Meisje zal na 10 jaar afgestudeerd zijn. Misschien een mailen?
- Christian Hummelink
- Berichten: 1857
- Lid geworden op: 02-10-2005 22:56
- Locatie: Zwolle
Unilever gebruikt het iig in de natrena gourmet zoetjes. Dit kan 2 dingen betekenen:
1. In koffie en thee van 80-100 graden heeft thaumatine nog steeds zijn werking
2. Het zit in de zoetjes omdat de slogan 'natuurlijke zoetstof' het marketingtechnisch gezien erg goed doet (de zoetjes bestaan namelijk uit verschillende zoetstoffen, niet alleen uit thaumatine)
1. In koffie en thee van 80-100 graden heeft thaumatine nog steeds zijn werking
2. Het zit in de zoetjes omdat de slogan 'natuurlijke zoetstof' het marketingtechnisch gezien erg goed doet (de zoetjes bestaan namelijk uit verschillende zoetstoffen, niet alleen uit thaumatine)
Penvissen, omdat een wegzakker een mooie opsteker kan zijn!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
- Christian Hummelink
- Berichten: 1857
- Lid geworden op: 02-10-2005 22:56
- Locatie: Zwolle
In het volgende artikel wordt bij een ph van 7 een temperatuur van 70 graden vastgesteld waarbij thaumatine zijn zoetende werking verliest:
http://sciencelinks.jp/j-east/article/200012/000020001200A0371050.php
Nog een artikel: Een kwartier op 80 graden bij ph 6 heeft geen effect, bij ph 7 is de zoetende werking echter verdwenen:
http://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb/65/2/409/_pdf
Uit de tabel in het laatste artikel blijkt duidelijk dat de zoetende werking van thaumatine afhankelijk is van:
1. Temperatuur (een hogere temperatuur leidt sneller tot verlies van zoetende werking)
2. PH (onder zure omstandigheden is thaumatine beter bestand tegen verhitting)
3. Tijdsduur van verhitting (hoe langer hoe slechter)
Het jammere is dat 15 minuten de kortste meettijd is in laatstgenoemd onderzoek. Op basis van bovenstaande onderzoeken valt nog niet per definitie vast te stellen dat bijvoorbeeld 3 minuten koken tot een ongezoete knikker leidt...
Misschien een nieuw bedrijfsplan: Boilielab, voor al uw aasvragen. U vraagt wij testen!
Genoeg gesogd...
Groeten Christian
http://sciencelinks.jp/j-east/article/200012/000020001200A0371050.php
Nog een artikel: Een kwartier op 80 graden bij ph 6 heeft geen effect, bij ph 7 is de zoetende werking echter verdwenen:
http://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb/65/2/409/_pdf
Uit de tabel in het laatste artikel blijkt duidelijk dat de zoetende werking van thaumatine afhankelijk is van:
1. Temperatuur (een hogere temperatuur leidt sneller tot verlies van zoetende werking)
2. PH (onder zure omstandigheden is thaumatine beter bestand tegen verhitting)
3. Tijdsduur van verhitting (hoe langer hoe slechter)
Het jammere is dat 15 minuten de kortste meettijd is in laatstgenoemd onderzoek. Op basis van bovenstaande onderzoeken valt nog niet per definitie vast te stellen dat bijvoorbeeld 3 minuten koken tot een ongezoete knikker leidt...
Misschien een nieuw bedrijfsplan: Boilielab, voor al uw aasvragen. U vraagt wij testen!
Genoeg gesogd...
Groeten Christian
Penvissen, omdat een wegzakker een mooie opsteker kan zijn!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!
http://www.karperbeheer.nl, word lid van de BVK!