Beste medevissers kan je je eigen bollies als ze uitgedroogd en uitgehard zijn ook gewoon in een emmer doen ofzo?? want ik heb wel eens gehad nadat ik mn eigen bollies uit de vriezer haalde dat ze na verloopt vn tijd erg stonken en ook zacht waren.
Met veel vangplezier & tight lines
Corné.
Eigen bollies readymades
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 03-02-2010 00:51
Moeders vond mij te dik , maar na mijn eerste 30er werd ik tot model uitgeroepen.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
Indien ge uw boilies goed laat drogen en ze droog bewaart kunt ge ze maanden houden.
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
Ik denkt dat ge daar ongelijk in heeft de mijne beginnen na 2 dagen al te schimmelen. Dus misschien moet ge ze goed verpakken en dan invriezen.
Conserveren doen we niet he.
Het gaat om eigen gemaakte boilies. Niet de ready's uit de winkel die kun je 20 jaar bewaren in een emmer als je wilt dan meuren ze nog en zien ze er nog het zelfde uit
vr gr peter
Conserveren doen we niet he.
Het gaat om eigen gemaakte boilies. Niet de ready's uit de winkel die kun je 20 jaar bewaren in een emmer als je wilt dan meuren ze nog en zien ze er nog het zelfde uit
vr gr peter
vr gr peter
-
- Berichten: 1049
- Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
- Locatie: Zuid-Holland
Corné,
Je kan je eigen gedraaide variaties/freezerbaits ook vacuum (laten) verpakken. Zo houd je ze buiten de vriezer nog 'ruim' 2 weken goed!
Je kan je eigen gedraaide variaties/freezerbaits ook vacuum (laten) verpakken. Zo houd je ze buiten de vriezer nog 'ruim' 2 weken goed!
-
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
- Locatie: bronxtel
ligt er denk ik meer aan of je eieren gebruikt of eipoeders, ik kon mijn bollen (met eieren en eipoeders) vorig jaar in augustus 4 dagen bewaren, ze waren nog wel een beetje zacht (niet geheel gedroogd) toen ik ze in een afsluitbare bus deed.
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 05-08-2007 00:54
- Locatie: Arnhem
Ja, ligt puur aan wat voor een ingredienten je gebruikt. Als je de boillies bewaart in zout of suiker dan heeft de schimmel geen kans!
Mvg,
PBI Speldenbrink
PBI Speldenbrink
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
Hoi,
Als ik mijn boilies goed laat drogen komt er helemaal geen schimmel op.
Dus niet met verse ei of eipoeder,het 1 en ander heeft te maken met de hoeveelheid vocht wat nog in je bollen zit,of je ze stoomd en of kookt maakt ook verschil.
Je kan ze (na het draaien) eerst effen een tijd laten drogen,dan invriezen,en na een paar dagen uit de vriezer halen en weer laten drogen,de vriezer ontrekt namelijk ook het nodige vocht uit je bollen.
wellicht kan je hier wat mee
gr
viktor
Als ik mijn boilies goed laat drogen komt er helemaal geen schimmel op.
Dus niet met verse ei of eipoeder,het 1 en ander heeft te maken met de hoeveelheid vocht wat nog in je bollen zit,of je ze stoomd en of kookt maakt ook verschil.
Je kan ze (na het draaien) eerst effen een tijd laten drogen,dan invriezen,en na een paar dagen uit de vriezer halen en weer laten drogen,de vriezer ontrekt namelijk ook het nodige vocht uit je bollen.
wellicht kan je hier wat mee
gr
viktor
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
Peter kuipers schreef:Ik denkt dat ge daar ongelijk in heeft de mijne beginnen na 2 dagen al te schimmelen. Dus misschien moet ge ze goed verpakken en dan invriezen.
Conserveren doen we niet he.
Het gaat om eigen gemaakte boilies. Niet de ready's uit de winkel die kun je 20 jaar bewaren in een emmer als je wilt dan meuren ze nog en zien ze er nog het zelfde uit
vr gr peter
Ik heb nog nooit beschimmelde boilies gehad bij het drogen!!!!!!!!!!!Of het nu vis of zoete zijn.Ge moet wel zorgen dat de bollen GOED kunnen drogen,ik leg de mijne op roosters waar de lucht langs onder en langs boven goed kan circuleren en dit in een droge omgeving!!
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
tsja droge omgeving ik weet het niet,de lucht hier in nederland is voor 40/60 % vochtig en ja ook in je woonkamer is dit al snel het geval,ik heb thuis slangen zitten vandaar dat ik dat weet.is er dan nog steeds sprake van een goede ventilatie ? ik denk van niet.ik denk dat dit puur te maken heeft met de ingredienten die je door je boilie heen gooit,en ja een vis boilie bevat zout,zout is een conservering.een zoete boilie bevat suikers.suikers is een ook conservering.gooi je meer of minder erdoorheen zal dit ook schelen.ben in ieder geval wel van mening dat je hierop in kan spelen op de houdbaarheid van je bollen.
Laatst gewijzigd door Rik koster op 03-03-2010 23:51, 1 keer totaal gewijzigd.
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
@ clement
Ik heb het ook niet over tijdens het drogen!!!! maar na het invriezen!!! en dan weer opdrogen!!!!
Ik heb het ook niet over tijdens het drogen!!!! maar na het invriezen!!! en dan weer opdrogen!!!!
vr gr peter