Hallo iedereen, Zelf heb ik nog NOOIT zelf boilies gemaakt. Maar dat wil ik nu wel eens proberen. Ik heb wat zitten rondneuzen op internet en carpboard, maar snap daar weinig tot niets van(flavors...) Nu zoek ik een simpel recept waarvoor er geen extra producten moeten aangekocht worden (voornaamste keukeningrediënten aanwezig...bloem, eiers...) als zo'n recept bestaat. Kan er mij dan aub iemand helpen door een link of eventueel zelf wat uitleg door te sturen?
kilo vette sjojabloem kilo griesmeel kilo tarwemeel
dit door elkaar mengen heb je 3 kilo basis mix.
pak hier van 500 gram, gooi bij die 500 gram 50 gram vismeel,elke 100 gram een ei.dus zeggen we nu 5 eireren.de flavour die je koopt die je door de gemixte eieren,(apart kommetje) dit gooi je vervolgens bij je deeg i,n 1 keer overheen gieten,goed kneden.hupsakee,kind kan de was doen.
Heb het eens bekeken en gelezen en dat ziet er al stukken makkelijker uit...maar wat doe ik als ik de mix heb(en bolletje zijn) moet ik ze dan koken, in de oven...?
Het is véél BETER om de droge mix bij de eieren te doen !!!! Nu moet ge niks afmeten van de droge mix,gewoon mix bij de eieren doen (eieren wel eerst opkloppen met een vork) tot ge een mooi,NIET plakkend deeg krijgt.Sommige mixen stijven nog op na het is bewerkt tot deeg (deeg wordt dan te droog om bollen te draaien).Na het rollen van de bollen deze in een pan met kokend water doen en laten koken tot ze boven komen drijven.Naargelang ge harde bollen wilt kunt ge ze wat langer laten koken,VB 30 sec ,nadat ze boven komen drijven pas uithalen.
Hier een heel simpele mix die goed vangt. 1 deel karpershit, 9 delen tarwebloem en hier op eieren of 6% eialbumine.Tot een bal kneden en hier uit steeds wat deeg pakken en boilies draaien. Als het water kookt, boilies in de pan, weer wachten tot het water kookt en kijken of de boilies gaan drijven. drie á vier minuten doorkoken en daarna 24 uur laten drogen. Voordeel: vangt goed. nadeel: stink heel behoorlijk. (Tip, buiten koken in een oude frituurpan). Vang ze. gr Gert