dit betekend dus dat gekookte boilies gevoeliger zijn bederf.
de micro organismes die bederf veroorzaken hebben eigelijk alles nodig wat wij ook nodig hebben warmte,zuurstof,voedsel en vocht.
het zijn geen zoog dieren dus dat wil niet zeggen dat ze snel dood gaan.
door de elementen te verweideren gaan ze alleen langzamer werken.
voedsel hebben ze altijd dat is het product wat je wilt beschermen boilies in dit geval.
de warmte neem je weg simpel weg door ze in te vriezen.
zuurstof kan je ontnemen door je product te vacumeren maar dit is een dure grap alleen goed gereedschap kost nieuw al snel 900 tot 1600 euro (licht er aan wat je eisen zijn).
en dan vocht ja eigelijk heb ik het al gezegd door je product te drogen elimineer je deze factoor daar in tegen bij boilies krijg je ze nooit 100% droog,wand dan zouden ze simpel weg verkorelen.
maar je kan wel een handje helpen door te stomen, wand tijdens het drogen begint het bedervings proces al dus het moet zo snel mogelijk droog zijn.
dus om terug te komen op jou vraag
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
dit is weer per boilie verschillend gebruik je verse producten of convenience producten.
hoe verpak je het vacumeer je het of in losse zakken.
hoe koud is jou vriezer -7 -12 -22 hoe kouder hoe beter.
hoe lang hou je hem op een hoog temperatuur (terug koelen)hoe sneller hoe beter.
hoe droog zijn ze.
etc etc zou kan je nog heel lang door gaan dus eigelijk kan je uit eindelijk zelf het plaatje in vullen.