beste,
ik vraag me af hoe jullie de pinda's klaar maken
ik week ze 48 uur en kook ze een half uur.
hebben jullie misschien suggesties om er een extraatje aan mee te geven ( flavour of ik heb ook iest gehoord over ketjap? )
mvg
michel
pinda's??
- michel lubberts
- Berichten: 91
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Contacteer:
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
waarom wil je het flavouren? het stinkt naar mijn mening al genoeg.. ik flavour nooit mijn particales ongeacht welk... maar dit is puur mijn mening, ik denk dat dat heel persoonlijk is...
-
- Berichten: 1178
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zaandam
- Contacteer:
"Waarom wil je het flavouren?" zou ik je dan ook als eerste vraag, willen vragen. Als er iets heerlijk (en tevens ook sterk genoeg) ruikt, dan zijn het pinda's wel. Het enige wat je wel kan doen, om het nóg sterker te laten ruiken, is er een schep pindakaas bij gooien. Helaas zullen je mede bewoners van je huis hier niet zo heel erg blij mee wezen.
Om terug te komen op de bereiding, tevens 24 tot 48uur laten weken, en daarna (na dat de kook is op komen zetten) nog een halfuurtje laten staan.
Om terug te komen op de bereiding, tevens 24 tot 48uur laten weken, en daarna (na dat de kook is op komen zetten) nog een halfuurtje laten staan.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
ja, mag ik hier even inpikken?
Ik vind het koken van pindas echt een smeerboel...komt zo een dikke laag vuil, bruinrood schuim op te staan en de kookpot blijft ooknog wel een tijdje rood zien...
is dat omdat er rond mijn 'bulkpindas' nog een rood velletje zit?
ik weet niet...
en kan ik er iets aan doen?
alvast bedankt
mvg
Jelle
Ik vind het koken van pindas echt een smeerboel...komt zo een dikke laag vuil, bruinrood schuim op te staan en de kookpot blijft ooknog wel een tijdje rood zien...
is dat omdat er rond mijn 'bulkpindas' nog een rood velletje zit?
ik weet niet...
en kan ik er iets aan doen?
alvast bedankt
mvg
Jelle
-
- Berichten: 1178
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zaandam
- Contacteer:
Je zou ze natuurlijk allemaal afzonderlijk kunnen gaan pellen ?
Dat bruine schuim bovenin de pan, zal je altijd blijven houden. Dat komt enkel en alleen gewoon omdat je het geheel aan het koken bent.
En wat betreft die pan, even boenen, en het komt wel schoon. Wat ook wel helpt, is gewoon een pan uitkiezen (wel even overleggen met je moeder) of je een 'eigen' pan mag, om al je particals in te koken.
Dat bruine schuim bovenin de pan, zal je altijd blijven houden. Dat komt enkel en alleen gewoon omdat je het geheel aan het koken bent.
En wat betreft die pan, even boenen, en het komt wel schoon. Wat ook wel helpt, is gewoon een pan uitkiezen (wel even overleggen met je moeder) of je een 'eigen' pan mag, om al je particals in te koken.
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 14-05-2003 02:00
- Locatie: Leuth
- Contacteer:
FF over het extra iets meegeven van je pinda's je kan er een hoeveelheid bruine bastertsuiker aan toevoegen ze worden dan wel ff net iets anders als je mede vissers...!!!
CARP-CATCHER
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Week ze in water vermengd met kerry poeder.
Kook ze in dit zelfde water en voila echt superieur
Kook ze in dit zelfde water en voila echt superieur
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
-
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Oldenzaal
Yordy,
Over hoeveel gram, kerry praat je dan per kilo pinda's?? Ik neem aan dat je niet over 10 of 15 gram de kilo spreekt??
groet Ramon
Over hoeveel gram, kerry praat je dan per kilo pinda's?? Ik neem aan dat je niet over 10 of 15 gram de kilo spreekt??
groet Ramon
- Tim Sanders 3
- Berichten: 116
- Lid geworden op: 29-01-2003 01:00
- Locatie: Didam
een vraagje waar halen jullie die pinda's dan en hoe duur zijn ze en werken ze goed op een dressuur water.