Bollie Recept!
- Rick Rijken
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 25-09-2009 12:59
- Locatie: Veenendaal
*
Laatst gewijzigd door Rick Rijken op 08-03-2011 23:54, 1 keer totaal gewijzigd.
- Rene Kerkdijk
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
- Locatie: Almelo
- Contacteer:
Beetje veel zout
3 % is voldoende in deze mix.
olie kan denk ik ook wel iets omhoog ik denk dat je met eieren draait?
Dan wel oppassen want je trouvit is al vet en je hennep.
3 % is voldoende in deze mix.
olie kan denk ik ook wel iets omhoog ik denk dat je met eieren draait?
Dan wel oppassen want je trouvit is al vet en je hennep.
-
- Berichten: 116
- Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
- Locatie: genk
waarom nog extra paprikapoeder en zout?
der zit al voldoende paprika en zout in de robin red , alsook zout in de trouvit.
mischien ook even op de smaak letten ,je gebruikt robin red , kaneel en paprika tesamen ,
tis mischien beter om 1 smaaklabel te geven .
grt gilbert
der zit al voldoende paprika en zout in de robin red , alsook zout in de trouvit.
mischien ook even op de smaak letten ,je gebruikt robin red , kaneel en paprika tesamen ,
tis mischien beter om 1 smaaklabel te geven .
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
zeg da ik et gezeet em
- Rick Rijken
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 25-09-2009 12:59
- Locatie: Veenendaal
Dankjewel voor de reacties!
Hennep (gemalen): 130 gr
Robin Red: 100 gr
Maismeel: 75 gr
Polenta: 75 gr
Tarwebloem: 150 gr
Trouvit 000: 100 gr
Olie: 10
Tarwe griesmeel: 150 gr
beter?
Hennep (gemalen): 130 gr
Robin Red: 100 gr
Maismeel: 75 gr
Polenta: 75 gr
Tarwebloem: 150 gr
Trouvit 000: 100 gr
Olie: 10
Tarwe griesmeel: 150 gr
beter?
-
- Berichten: 276
- Lid geworden op: 30-08-2005 08:40
Gilbert,
Je kan de vraag ook omdraaien.
Waarom niet extra paprika?..ik zie het probleem namelijk niet.
@Rick ik wil altijd wat meer voedingswaarde in een bol, dus je zou je trouvit wat kunnen ophogen of extra vismeel toevoegen.
Of het wat is, ligt er maar net aan wanneer je gaat vissen, wat voor watertje je gaat aanpakken en hoeveel je van plan bent te gaan voeren. Als er weinig concurrentie is (lees weinig hengeldruk), zal je ze zekers wel vangen met deze bol en hoef je niet moeilijk te doen. Waters met een hoop concurrentie vis ik liever met een wat appartere samenstelling en wat oplosbare shit.
Mocht je de bol nu speciaal voor de winter aan het fabriceren zijn, dan vis ik liever als extra met een goede flavour erbij. Heb het idee dat flavours juist in de zomer en winter wel wat meerwaarde hebben. Niet dat ik heel veel ervaring in heb, maar dit is wat je algemeen hoort. Misschien dat de PHwaardes dan anders zijn en de vissen toch door de flavour iets beter overgehaald worden.
Ken gasten die robinred tot 20% in hun bol gebruikten en die vingen als een malle. Vandaar dat ik die extra paprika ook geen probleem zou vinden.
Wat de olie betreft, als je van de winter gaat vissen, raad ik je geen gewone visolie aan, maar zou ik eerder voor hennepolie of zalmolie gaan. Die stollen mijns inziens niet zo snel, als ik het uit mijn hoofd goed heb.
Suc6 met je bol
Je kan de vraag ook omdraaien.
Waarom niet extra paprika?..ik zie het probleem namelijk niet.
@Rick ik wil altijd wat meer voedingswaarde in een bol, dus je zou je trouvit wat kunnen ophogen of extra vismeel toevoegen.
Of het wat is, ligt er maar net aan wanneer je gaat vissen, wat voor watertje je gaat aanpakken en hoeveel je van plan bent te gaan voeren. Als er weinig concurrentie is (lees weinig hengeldruk), zal je ze zekers wel vangen met deze bol en hoef je niet moeilijk te doen. Waters met een hoop concurrentie vis ik liever met een wat appartere samenstelling en wat oplosbare shit.
Mocht je de bol nu speciaal voor de winter aan het fabriceren zijn, dan vis ik liever als extra met een goede flavour erbij. Heb het idee dat flavours juist in de zomer en winter wel wat meerwaarde hebben. Niet dat ik heel veel ervaring in heb, maar dit is wat je algemeen hoort. Misschien dat de PHwaardes dan anders zijn en de vissen toch door de flavour iets beter overgehaald worden.
Ken gasten die robinred tot 20% in hun bol gebruikten en die vingen als een malle. Vandaar dat ik die extra paprika ook geen probleem zou vinden.
Wat de olie betreft, als je van de winter gaat vissen, raad ik je geen gewone visolie aan, maar zou ik eerder voor hennepolie of zalmolie gaan. Die stollen mijns inziens niet zo snel, als ik het uit mijn hoofd goed heb.
Suc6 met je bol
- Rick Rijken
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 25-09-2009 12:59
- Locatie: Veenendaal
Een bol voor het voorjaar, en dan met name in vijvertjes waar aardig wordt gevist. En met flavours heb ik totaal geen ervaring nog nooit gebruikt, zou ook niet weten hoe je ze moet gebruiken.
dankje voor je reactie
gr rick
dankje voor je reactie
gr rick
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
Zou er zelf de helft minder robin red in doen. Scheeld je in de prijs en naar mijn mening heeft robin red boven de 50gram per kilo geen meerwaarde. Mais en polenta is ook vrijwel het zelfde. Zou de polenta vervangen door meer mais. Neem dan de grof gemalen variant die je bij een beetje dieren speciaalzaak kunt kopen. Er kan ook makkelijk wat meer vismeel of trouvit in.
Zelf vind ik het ook altijd makkelijker om per kilo te werken als ik een nieuwe mix maak. Jou mix bestaat nu uit 790gram. Olie kan ook makkelijk omhoog en zout mag er gerust in. In Robin Red zit naar mijn weten geen zout trouwens.
Voorbeeld:
200gr Tarwemeel
200gr Maismeel grof
100gr Tarwe griesmeel
150gr Trouvit
150gr Vismeel
100gr Hennep
50gr Robin Red
30gr Ei-Albumine
20gr Zout
tot max 50ml Olie
Zelf vind ik het ook altijd makkelijker om per kilo te werken als ik een nieuwe mix maak. Jou mix bestaat nu uit 790gram. Olie kan ook makkelijk omhoog en zout mag er gerust in. In Robin Red zit naar mijn weten geen zout trouwens.
Voorbeeld:
200gr Tarwemeel
200gr Maismeel grof
100gr Tarwe griesmeel
150gr Trouvit
150gr Vismeel
100gr Hennep
50gr Robin Red
30gr Ei-Albumine
20gr Zout
tot max 50ml Olie
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
- Rick Rijken
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 25-09-2009 12:59
- Locatie: Veenendaal
Dankje voor de reactie.
Voegt de robin red nu nog wel iets toe of kan ik het beter vervangen door birdfood of iets anders?
en als ik u mix gebruik zou ik dan nog een flavour toevoegen of heeft dat dan geen meerwaarde?
gr rick.
Voegt de robin red nu nog wel iets toe of kan ik het beter vervangen door birdfood of iets anders?
en als ik u mix gebruik zou ik dan nog een flavour toevoegen of heeft dat dan geen meerwaarde?
gr rick.
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
Jahoor de robin red voegt nog steeds wat toe aan je mix. Heb het een beetje zitten testen vorig jaar omdat sommig wel hele hoge aantallen gebruikten. De vangsten waren bij mij het best tussen de 2,5% tot 5% in de mix. Ging niet meer of beter vangen als ik er meer dan 5% in deed.
Je kan altijd nog iets van de vismelen eruit halen en dan wat birdfood erin doen. Maar kijk wel uit. De mix moet wel rolbaar blijven en bij meer dan 10% birdfood in deze mix denk ik dat ie slecht rolbaar word, maar 5% tot 7,5% mag geen probleem zijn in deze mix.
Het is uiteindelijk wel jouw mix. Ik heb je alleen maar een voorbeeld gegeven van een mix die goed rolt en vangt in de trend van jou ingredienten. Een Flavour erin kan altijd. Je kan hier een mooie visflavour bij doen of er een lekkere fruitflavour in doen. De keuze is aan u.
Je kan altijd nog iets van de vismelen eruit halen en dan wat birdfood erin doen. Maar kijk wel uit. De mix moet wel rolbaar blijven en bij meer dan 10% birdfood in deze mix denk ik dat ie slecht rolbaar word, maar 5% tot 7,5% mag geen probleem zijn in deze mix.
Het is uiteindelijk wel jouw mix. Ik heb je alleen maar een voorbeeld gegeven van een mix die goed rolt en vangt in de trend van jou ingredienten. Een Flavour erin kan altijd. Je kan hier een mooie visflavour bij doen of er een lekkere fruitflavour in doen. De keuze is aan u.
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
- Rick Rijken
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 25-09-2009 12:59
- Locatie: Veenendaal
Dankjewel ik ga binnenkort maar is wat draaien dan.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Het is wel van belang voor welk seizoen dit balletje is en of er ook mee gevoerd gaat worden?
- Rick Rijken
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 25-09-2009 12:59
- Locatie: Veenendaal
voorjaar, en ja waarschijnlijk wel, moet ik ergens rekening mee houden dan?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ja Rick, want als je er mee wil voeren in de koudere periode, dan ben je beter af met een niet ál te rijk aas. Niet te veel vet en eiwit dus. Voorts is het raadzaam een deel vezel in de vorm van zemelen o.i.d. toe te voegen. Doe je dit echter niet, dan is er niets aan de hand.
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
Ja als je hem voor de winter wilt gebruiken inderdaad iets van vezels, zemelen of zaden erin en de vismelen verlagen. Wat ook altijd goed is is kelp. Ook kun je de olie weglaten. De mix bevat dan nog genoeg vet door de hennep en vismelen voor de winter.
Ga je de boilie dus gebruiken in het voorjaar dan is er in princiepe niks mis met de mix. Zeker niet als het 1 van je eerste zelfdraai word. Dan moet je het zoiezo niet te moeilijk zoeken.
Ga je de boilie dus gebruiken in het voorjaar dan is er in princiepe niks mis met de mix. Zeker niet als het 1 van je eerste zelfdraai word. Dan moet je het zoiezo niet te moeilijk zoeken.
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
- Rick Rijken
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 25-09-2009 12:59
- Locatie: Veenendaal
Ja het wordt me 4de keer ongeveer, en dit is er 1tje voor in het voorjaar, Voor de winter moet ik nog even kijken of ik wat ga draaien of toch nog een zakje ga kopen aangezien ik niet egt een winter recept weet.
gr rick.
gr rick.