DOEN!
Om een brasem aen 't spit te braden
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Neemt een brasem die kuyt heeft. Naerse schoongemaeckt is, snijt den buyk open en de kuyt alleen uytgenomen. Die ghehackt met doren van eyeren, pietercelie, noten, foelie, peper en boter. Dan t'samen weder ingedaen en den brasem weder toegenaeyt. Gebraden zijnde, neemt van de boter uyt de pan, doet daer 2 of 3 ansioven in en wat verjuys. Laet'et opwellen en kooken tot den ansiovis ghesmolten is. Dan, in het opdissen, stroyt wel orego op de rant van u schotel.
DOEN!
DOEN!
-
Ruben vd Worp
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
dislecties mitsz?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Tis een receptje uit 1562 Ruben. Ik dacht, ik laat eens een gerecht uit grootmoeders tijd herleven.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Weet niet hoe 't spit van jou grootmoeder eruit zag, maar (Gebraden zijnde, neemt van de boter uyt de pan,) lijkt het mij meer op wokken Mitsz.
Weet je nu eindelijk zelf dat je 11 pond aan spitrijpe brasem zomaar hebt teruggezet

Weet je nu eindelijk zelf dat je 11 pond aan spitrijpe brasem zomaar hebt teruggezet
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ach Henk, die vang ik van de week nog wel een keer 













