Beste mensen,
Pasgeleden las ik ergens dat iemand aan de vis-/vleesmeel boilie zout toevoegde, weten jullie hoeveel dit ongeveer moet zijn per kg.?
_______________
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Hofkens op 2003-05-01 17:36 ]</font>
zout aan de vismeel/vleesmeel boilie toevoegen en hoeveel pe
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
- frank van thiel
- Berichten: 112
- Lid geworden op: 12-04-2002 02:00
- Locatie: schaijk
Bas
Ik doe er ook altijd zout bij, maar ik doe het bij de eieren omdat het dan beter verspreid. Als je het bij je droge mix doet is het moeilijk goed te verdelen omdat het in verhouding tot je andere bestanddelen een heel kleine hoeveelheid is. Mijn advies is een flinke theelepel op 4 eieren. Zout is ook niet alleen een eetlustopwekker het werkt ook als een verantwoord conserveringmiddel.
Succes en groeten Frank
Ik doe er ook altijd zout bij, maar ik doe het bij de eieren omdat het dan beter verspreid. Als je het bij je droge mix doet is het moeilijk goed te verdelen omdat het in verhouding tot je andere bestanddelen een heel kleine hoeveelheid is. Mijn advies is een flinke theelepel op 4 eieren. Zout is ook niet alleen een eetlustopwekker het werkt ook als een verantwoord conserveringmiddel.
Succes en groeten Frank
-
- Berichten: 417
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Eindhoven
Volgens mij mag het nog wel iets meer. Op een vismeelbasis toch wel zo'n 20 tot 30 gram per kilo droge mix.
- Pascal Rijzinga
- Berichten: 661
- Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
- Locatie: Groningen
- Contacteer:
Wij voegen ongeveer 10 gram zout toe aan een kilo (vismeel)mix. Het ligt ook een beetje aan de mix die je hebt.
Pascal
Pascal
"everyone has the right to be stupid, but some people abuse the privilege" (Joseph Stalin)
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Toevoegingen van zout tussen de 10 en 50 gram per kg droge mix zijn safe.
Voeg je 50 gram per kg droge mix toe dan komt dit neer op 33 gram per kg boilie's(nog niet eens meegetelt dat door het koken ook wat zout verloren gaat).
Suikers verzwakken de smaak van zout,dus niet de hoeveelheid.
Gemiddeld genomen worden in menselijke consumtie produkten die warm gegeten worden tussen de 15 en de 18 gr zout toegevoegt,koude produkten tussen de 16 en de 20 gr.per kg.,droogworst heeft zelfs een zout gehalte van 30gr tot 35gr per kg.
Voeg eens wat zout toe aan je kookwater dit verminderd het zout verlies van je boilie met koken en geeft een iets betere houdbaarheid na produktie van je knikkers(de laatste heeft geen nut als je produktie en gebruikte materialen niet tip top in orde zijn).
Leef je dus eens uit en probeer eens wat,kwaad kan het niet
Wil
Voeg je 50 gram per kg droge mix toe dan komt dit neer op 33 gram per kg boilie's(nog niet eens meegetelt dat door het koken ook wat zout verloren gaat).
Suikers verzwakken de smaak van zout,dus niet de hoeveelheid.
Gemiddeld genomen worden in menselijke consumtie produkten die warm gegeten worden tussen de 15 en de 18 gr zout toegevoegt,koude produkten tussen de 16 en de 20 gr.per kg.,droogworst heeft zelfs een zout gehalte van 30gr tot 35gr per kg.
Voeg eens wat zout toe aan je kookwater dit verminderd het zout verlies van je boilie met koken en geeft een iets betere houdbaarheid na produktie van je knikkers(de laatste heeft geen nut als je produktie en gebruikte materialen niet tip top in orde zijn).
Leef je dus eens uit en probeer eens wat,kwaad kan het niet
Wil
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Niemand andere ideeën die hij (zij) wil delen?
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
- hans de haan
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 07-04-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer/nunspeet
volgens mij geefd zout niet alleen een lekker smaakje maar ontrekt het ook vocht
ik denk dat je knikkers dan harder worden.
groeten hans
ik denk dat je knikkers dan harder worden.
groeten hans
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Hans die vogel gaat alleen op als het zout aan de buitenkant van je boilie's wordt aangebracht,om ze te conserveren bv.
Wil.
Wil.
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Van die smaak klopt trouwens wel.