Ik ben totaal onbekend met het birdfood red additief. Ik weet echt niet of het voedingswaarde heeft en wat de binding is ervan. Daarom wou ik jullie vragen hoe ik deze het beste in de mix kan inzetten?
Het zit namelijk zo, ik wil een mixje maken met zon flesje amandel van dr oetker (cakearoma) en deze wilde ik zo puur mogelijk houden. Dat wil zeggen er mag wel een zoete toevoeging bij, maar dan alleen zoet en niet een bepaalde smaak of geur die het geheel anders laat geuren en smaken dan amandel. Ook wilde ik de boilies een rood kleurtje geven, en aangezien er nergens een kleurstof meer te koop was hier heb ik de volgende rode voertjes meegenomen:
![Afbeelding](http://img142.imageshack.us/img142/2898/roodvoerji5.jpg)
Ik zat te denken als ik nu een zak birdfood red, of een zak dynamite, met een kilo basismix ga mixen, dat het wel snor zat? Ja ook natuurlijk nog op 3 a 4 eitjes 1 flesje amandel aroma (vloeibaar dus), een snufje zout en een paar zakjes vanillesuiker (smaak).
Met voer weet ik dat de binding wel goed zit 1 kilo op 1 kilo, dat heb ik in het verleden al eens gedaan. Maar met die birdfood weet ik het dus niet? Gaat dat birdfood heel goed binden, of verslechterd het bij teveel gebruik ervan? Hard het goed of slecht uit? Zo' n soort dingen.
Owja en die aroma denken jullie dat het genoeg/teveel is? Op de site zelf van hun staat 4/5 theelepels op 500 gram, maarja daar houden ze geen rekening met het koken. Ik weet dat je van zon aroma namelijk een hoop kapot kookt daarom... Heeft er al iemand ervaring mee met deze geurtjes/smaakjes?
Voor de duidelijkheid, je hebt ze in amandel, rum, vanille en citroen.
![Afbeelding](http://www.oetker.nl/webgate/niederlande/OetkerNL_WG5_3.nsf/vwByID/9502E63E37342315C125733F0042B3E5/$FILE/Amandelaroma.gif)
Laat de suggesties en eventuele aanmerkingen maar rollen.....
M.v.g. Rob Rijkers