Aardappel
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-04-2008 17:35
Nadat ik op diverse karpersites aardappel als aas had gezien. Heb ik besloten hier wat mee te doen. ik heb een aantal aardappels gekookt met veel suiker en een aantal aardappel met nesquick(chocomel). Denken jullie dat je hier wat mee kunt vangen?? En weten jullie nog meer variaties die ik hier op los kan laten?
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
ja daar kun je wat mee vangen. honing schijnt ook goed te werken. Ik gebruik zelf gewoon licht gekookte aardappel met helemaal niets dit vangt net zo goed.
vr gr peter
- Koos Snijders
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 07-01-2005 16:06
Hi There,
Je aardappeltje gewoon koken zoals je hem zelf eet, beetje zout gewoon lekker dus.
Stukje aan de haak .. pennetje ,beetje kruim er omheen... Hangen ! Old School !
Niks geen gelul met suiker en Chocola en andere ongein,gewoon houden.
Groeten van Koos.
Je aardappeltje gewoon koken zoals je hem zelf eet, beetje zout gewoon lekker dus.
Stukje aan de haak .. pennetje ,beetje kruim er omheen... Hangen ! Old School !
Niks geen gelul met suiker en Chocola en andere ongein,gewoon houden.
Groeten van Koos.
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-04-2008 17:35
nou.. ik ben gisteren gaan karperen.. ik heb een gewoon aardappel zoals je ze zelf eet aangeboden en met extra suiker en met chocola.
Op de gewone had ik er 1.
Mijn maat viste met de suiker die had er ook 1.
en met de chocola 3.
Op dit water is het gemiddelde meestal 3 of 4 ,maar er word vooral met boilies gevist.
dus aardappelen lijken beter te werken. Of het aan mijn stek lag ,dat ik met de chocola meer ving zal moeten blijken ,maar ik ga dit in ieder geval wel uitzoeken.
ik vis trouwens gewoon emt vastlood systeem.
Op de gewone had ik er 1.
Mijn maat viste met de suiker die had er ook 1.
en met de chocola 3.
Op dit water is het gemiddelde meestal 3 of 4 ,maar er word vooral met boilies gevist.
dus aardappelen lijken beter te werken. Of het aan mijn stek lag ,dat ik met de chocola meer ving zal moeten blijken ,maar ik ga dit in ieder geval wel uitzoeken.
ik vis trouwens gewoon emt vastlood systeem.
-
- Berichten: 968
- Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
- Locatie: Tielt-Winge ( België)
een aardappel en vastlood? vis je dan vlak onder het kantje, of is je aardappel nog niet echt gaar?
greetzzz
greetzzz
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma
- Roel van Haandel
- Berichten: 1514
- Lid geworden op: 12-01-2007 21:03
- Locatie: Erp
- Contacteer:
aardappelen ben ik al heel lang aan het denken.. ik wil het dit jaar zeker gaan gebruiken.. met vast systeem en ook wel met de pen..
maar dit is het zelfde klaarmaken als wij dat doen voor ons eigen? en dan gewoon even schillen
maar dit is het zelfde klaarmaken als wij dat doen voor ons eigen? en dan gewoon even schillen
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-04-2008 17:35
ik kook ze niet helemaal gaar maar wel zodat ze nog voldoende stoffen kunnen opnemen ook snijd ik ze van te voren in blokjes (voor op de haak). ik kook ze zo'n 7 minuutjes, dit heb ik iets aangepast om de aardappel wat harder te laten.
Ik vis bijna altijd wel onder het kantje ja...
ik voer de gepureerde versie van mijn aas (aardappel met nesquicke)
zo heb ik het afgelopen keer niet slecht gedaan.
Ik vis bijna altijd wel onder het kantje ja...
ik voer de gepureerde versie van mijn aas (aardappel met nesquicke)
zo heb ik het afgelopen keer niet slecht gedaan.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Ik kookte de aardappelen altijd in de schil maar dan wel gaar en later pelde ik de schil er van af, het blijkt dat net onder de schil ook nog wat leuke stoffen zitten die je anders van af schilt.
Niet eerst in blokjes snijden dat kun je beter aan het water doen.
De aardappel is aantrekkelijker als aas als je ze gewoon wat afboent en dan in de schil kookt.
De aardappel prakken met wat bloem en ei kneden dat heb je ook een leuk aasje, ballen(tjes) draaien eventjes de kook er over en de huid is dan taai terwijl de binnenkant zacht blijft eventjes door paneermeel o.i.d bv. gekiemde vogelzaad en je hebt een mooi aasje om uit te proberen.
Niet eerst in blokjes snijden dat kun je beter aan het water doen.
De aardappel is aantrekkelijker als aas als je ze gewoon wat afboent en dan in de schil kookt.
De aardappel prakken met wat bloem en ei kneden dat heb je ook een leuk aasje, ballen(tjes) draaien eventjes de kook er over en de huid is dan taai terwijl de binnenkant zacht blijft eventjes door paneermeel o.i.d bv. gekiemde vogelzaad en je hebt een mooi aasje om uit te proberen.
Vissen is een hobby, geen religie!
- schipper kees
- Berichten: 284
- Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
- Locatie: putten
verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 30-11-2009 13:47, 1 keer totaal gewijzigd.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
OOOHHHHHH Vandaar dat rijsteters vrolijker zijn.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-04-2008 17:35
en wat versta jij onder snel verzuren??
rijst is ook stukken lekkerder he
rijst is ook stukken lekkerder he
- Stephan van Went
- Berichten: 430
- Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
- Locatie: Noord Holland
Douwe Bijlsma schreef:OOOHHHHHH Vandaar dat rijsteters vrolijker zijn.
Mvg,
Stephan van Went
Stephan van Went
- schipper kees
- Berichten: 284
- Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
- Locatie: putten
verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 30-11-2009 13:46, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-04-2008 17:35
heeft iemand anders nog andere manieren om een aardappel "karperklaar" te maken??
de nesquicke aardappel werkt
en de aardapel met chil koken en dan pellen
wie o wie heeft er meer methoden??
de nesquicke aardappel werkt
en de aardapel met chil koken en dan pellen
wie o wie heeft er meer methoden??
- robin de ronde
- Berichten: 736
- Lid geworden op: 26-01-2002 01:00
- Locatie: Rozenburg
- Contacteer:
Kruimige aardappel pakken, kilootje of 2 schillen. Dan koken tot ze gaar zijn, zoals je ze zelf ook op je bord zou willen hebben. Het water afgieten. De Aardappels in een ruime emmer kieperen samen met een kilo havermout, dan een paar keer een flink mes er doorheen jagen tot je mooie stukjes van een cm of 4 heb. En dan voeren maar! En vangen uiteraard
gr. Robin
gr. Robin
- Stephan van Went
- Berichten: 430
- Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
- Locatie: Noord Holland
koken met een beetje zout voor de smaak
Mvg,
Stephan van Went
Stephan van Went
Gewoon een zak kant en klare voorgekookte krieltjes van de supermarkt. Evt dippen in stroop o.i.d.. Kan makkelijk aan de hair als je een beetje voorzichtig inwerpt. Ook makkelijk te voeren.
Back to basic!
Back to basic!
Neem je zooi zelf mee!!
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-04-2008 17:35
okee.. dankjewel voor jullie reacties ik ga ze zeker allemaal uitproberen.
Nog meer mensen iets??
Nog meer mensen iets??
- Stephan van Went
- Berichten: 430
- Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
- Locatie: Noord Holland
Ben Maas schreef:Gewoon een zak kant en klare voorgekookte krieltjes van de supermarkt. Evt dippen in stroop o.i.d.. Kan makkelijk aan de hair als je een beetje voorzichtig inwerpt. Ook makkelijk te voeren.
Back to basic!
Knap, dan moet je wel erg voorzichtig doen
Mvg,
Stephan van Went
Stephan van Went
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-04-2008 17:35
Nou ben ik al een tijdje aan het proberen en nu merk als ik de aardappels zelf kook met mijn chocoladepoeder en suiker dat dat het beste lijkt te werken, de voorgepakte krieltjes werken ook wel oke, maar mijn eigenaardappeltjes zijn het beste. ik doe ze rechtstreeks op de haak en om het uur ververs ik mijn aas gooi ik vers geplette ardappels met mais erbij.