pop up
-
- Berichten: 230
- Lid geworden op: 20-04-2003 02:00
- Locatie: Helmond
wat moet ik toevoegen aan mijn mix.om popups te maken.
men zegt garnalenmeel maar hoeveel%.
men zegt garnalenmeel maar hoeveel%.
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
Ik gebruik een mix zonder garnaalmeel en dat gaat perfect.
Gewoon ff in de magnetron en klaar.
Hebben een drijfvermogen.....perfect.
mvg Evert
Gewoon ff in de magnetron en klaar.
Hebben een drijfvermogen.....perfect.
mvg Evert
- jelle boonen
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 23-02-2008 20:31
- Locatie: belgië
Als je je boilies in de magnetron steekt in plaats van ze te koken gaan ze drijven. Je moet wel uitzoeken hoelang ze in de magnetron moeten zitten. Mijn boilies gaan drijven als ik ze er 50 sec laat inzitten. Zorg ervoor dat je maar 1 boilie per keer in de magnetron steekt, want als je er meer in steekt gaan ze niet drijven.
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
waarom geen pop up mix gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- remon van dusschoten 2
- Berichten: 921
- Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
- Locatie: nijkerk
- Contacteer:
Evert Jan van Schaik schreef:Ik gebruik een mix zonder garnaalmeel en dat gaat perfect.
Gewoon ff in de magnetron en klaar.
Hebben een drijfvermogen.....perfect.
mvg Evert
en wat blijft er dan over van je bestaande bollie.Is dan niet alles kapot gekookt, een graate bollie met veel lucht kamers als je het mij vraagt.Neem het advies van Harald maar aan zit je goed.Of je koop gewoon popup die er het dichts bij komen
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
Door steeds een paar boilies te maken en goed te bekijken van buiten en van binnen kun je tot een goed resultaat komen.
Zonder je bol (ingredienten )kapot te koken.
In het begin ben je gewoon een beetje an het aftasten hoelang je ze in de magnetron moet gooien
En,nee ik koop geen kant en klare mixen.
Ik maak alles zelf dan weet ik dat er ingredienten van goede kwaliteit in gaan.
En ik heb m'n "eigen "ballen met een eigen smaak
mvg Evert
Het kost een hoop tijd maar het is wel voor elkaar te krijgen.
Zonder je bol (ingredienten )kapot te koken.
In het begin ben je gewoon een beetje an het aftasten hoelang je ze in de magnetron moet gooien
En,nee ik koop geen kant en klare mixen.
Ik maak alles zelf dan weet ik dat er ingredienten van goede kwaliteit in gaan.
En ik heb m'n "eigen "ballen met een eigen smaak
mvg Evert
Het kost een hoop tijd maar het is wel voor elkaar te krijgen.
Laatst gewijzigd door Evert Jan van Schaik op 02-03-2008 19:57, 1 keer totaal gewijzigd.
- remon van dusschoten 2
- Berichten: 921
- Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
- Locatie: nijkerk
- Contacteer:
als ik popup maak doe ik dit gewoon met een kurk baletje.Deeg eromheen koken klaar u heeft een popup met gelijke eigenschapen als de bolies die je voer en vis.Of je moet een fluor willen of instant vissen zijn de popup uit de winkel makkelijk.voor de rest is de eerste optie uit deze topic de beste
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
Meningen verschillen he
mvg Evert
mvg Evert
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
oops...nog iets vergeten.
Je raakt wel bijna alle geur van je evt. gebruikte flavour kwijt in de magnetron.
mvg Evert
Je raakt wel bijna alle geur van je evt. gebruikte flavour kwijt in de magnetron.
mvg Evert
- pieter de gouw
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
- Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode
Evert Jan van Schaik schreef:oops...nog iets vergeten.
Je raakt wel bijna alle geur van je evt. gebruikte flavour kwijt in de magnetron.
mvg Evert
Dan zou ik inderdaad ook gaan voor bijvoorbeeld garnalenmeel of gemalen watervlo (evt combi) maakt je bol ook lichter.
Ik zou niet weten wat de hoeveelheden zijn, maar dat is vast wel uit te vinden.
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
-
- Berichten: 2465
- Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
- Locatie: arnhem
beste evert je kan je pop up boilie die je maakt met de pop up mix bijna helemaal het zelfde maken als je grondvoer .met flavour en andre toevoegingen bv .het is maar een foppertje .ik kan je 1 ding verzekeren pop up mix is 10 keer beter als in de magnetrom of kurkenballetje gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
- Taco van der veen
- Berichten: 1024
- Lid geworden op: 19-05-2007 16:01
- Locatie: Z-H
Mitsz van der kamp zijn uitleg :
POPUPS
Popup’s maken kan ook prima, als je je aan een paar eenvoudige regeltjes houdt.
- Neem 100 gram van je favoriete mix (pas op voor te veel vismeel
- Voeg 10 gram ei-albumine toe, als je bolletjes drie dagen moeten drijven
- Voeg 5 gram suiker toe en een zakje bakkersgist
- Dan nog tien ml (sla)olie en een eitje breken in een kommetje. Evt. flavour etc
- Mix erbij en kneden maar
- Rol je bolletjes ca. de helft van de gewenste diameter en laat een half uur rusten
- Bak in de oven of in een pan (bewegen) totdat ze gaar zijn. Een minuutje in de magnetron kan ook.
De boilies zullen keihard worden.
POPUPS
Popup’s maken kan ook prima, als je je aan een paar eenvoudige regeltjes houdt.
- Neem 100 gram van je favoriete mix (pas op voor te veel vismeel
- Voeg 10 gram ei-albumine toe, als je bolletjes drie dagen moeten drijven
- Voeg 5 gram suiker toe en een zakje bakkersgist
- Dan nog tien ml (sla)olie en een eitje breken in een kommetje. Evt. flavour etc
- Mix erbij en kneden maar
- Rol je bolletjes ca. de helft van de gewenste diameter en laat een half uur rusten
- Bak in de oven of in een pan (bewegen) totdat ze gaar zijn. Een minuutje in de magnetron kan ook.
De boilies zullen keihard worden.
- Kerim Demirel
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 11-07-2007 16:18
- Locatie: Deventer
- Contacteer:
als ik mijn bollen in de magnetron doe verbranden ze gewoon ??
- stefan andriessen
- Berichten: 1604
- Lid geworden op: 07-10-2007 18:30
- Locatie: gouderak zuidholland
- Contacteer:
hoe lang doe je ze erin dan???????!!!!!
eerst 10 seconde proberen dan kijkenof tie blijft drijven zo niet andere bol pakken
15 seconden in de magnetron enz enz....
eerst 10 seconde proberen dan kijkenof tie blijft drijven zo niet andere bol pakken
15 seconden in de magnetron enz enz....
zal wel......!
- pim starreveld
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
- Locatie: zaandam
als je ze in de magnetron doet heb je toch ook kans dat ze na een paar minuten weer zinken?
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
pim starreveld schreef:als je ze in de magnetron doet heb je toch ook kans dat ze na een paar minuten weer zinken?
Dat gebeurt bij mij dus ook altijd. verschillende tijden in de magnetron 10 sec 20 sec enz ik gooi ze in een glas water ze drijven 2 minuten om vervolgens keihard naar de bodem te zinken. Werkt in mijn optiek dus gewoon NIET. kurken balletjes heb ik ook geprobeerd dit heeft alleen het nadelige effect dat het zogenaamde korstje er omheen afbrokkelde. Dus gewoon popupmix of gemalen kurk door je mix werkt perfect.
vr gr peter
vr gr peter
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
Kerim Demirel schreef:als ik mijn bollen in de magnetron doe verbranden ze gewoon ??
Eventjes een beetje nat sproeien met een plantenspuit oid.
mvg Evert
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
stefan andriessen schreef:hoe lang doe je ze erin dan???????!!!!!
eerst 10 seconde proberen dan kijkenof tie blijft drijven zo niet andere bol pakken
15 seconden in de magnetron enz enz....
Ik doe ze er ong. 40 sec in.
Dit ligt natuurlijk wel aan je magnetron.
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
pim starreveld schreef:als je ze in de magnetron doet heb je toch ook kans dat ze na een paar minuten weer zinken?
Ik heb het hier getest met mijn mix.
Is overigens een normale mix hoor zonder bijz. toevoegingen.
In een bakje water(is natuurlijk wel anders dan tijdens vissen )heb ik hem na een week weg gegooid.
Niet dat er na die week nog mee te vissen was hoor maar een uur of 20 moet zeker lukken.
Ze dreven prima.
mvg Evert
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
Peter kuipers schreef:pim starreveld schreef:als je ze in de magnetron doet heb je toch ook kans dat ze na een paar minuten weer zinken?
Dat gebeurt bij mij dus ook altijd. verschillende tijden in de magnetron 10 sec 20 sec enz ik gooi ze in een glas water ze drijven 2 minuten om vervolgens keihard naar de bodem te zinken. Werkt in mijn optiek dus gewoon NIET. kurken balletjes heb ik ook geprobeerd dit heeft alleen het nadelige effect dat het zogenaamde korstje er omheen afbrokkelde. Dus gewoon popupmix of gemalen kurk door je mix werkt perfect.
vr gr peter
Misschien dat het aan de mix ligt dat weet ik ook niet.
bij mij werkt het wel goed
- Taco van der veen
- Berichten: 1024
- Lid geworden op: 19-05-2007 16:01
- Locatie: Z-H
Jongens er staat dat je ook nog :
- Neem 100 gram van je favoriete mix (pas op voor te veel vismeel
- Voeg 10 gram ei-albumine toe, als je bolletjes drie dagen moeten drijven
- Voeg 5 gram suiker toe en een zakje bakkersgist
- Dan nog tien ml (sla)olie en een eitje breken in een kommetje. Evt. flavour etc
Misschien zijn dit belangrijke factoren?
- Neem 100 gram van je favoriete mix (pas op voor te veel vismeel
- Voeg 10 gram ei-albumine toe, als je bolletjes drie dagen moeten drijven
- Voeg 5 gram suiker toe en een zakje bakkersgist
- Dan nog tien ml (sla)olie en een eitje breken in een kommetje. Evt. flavour etc
Misschien zijn dit belangrijke factoren?
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
Taco van der veen schreef:Jongens er staat dat je ook nog :
- Neem 100 gram van je favoriete mix (pas op voor te veel vismeel
- Voeg 10 gram ei-albumine toe, als je bolletjes drie dagen moeten drijven
- Voeg 5 gram suiker toe en een zakje bakkersgist
- Dan nog tien ml (sla)olie en een eitje breken in een kommetje. Evt. flavour etc
Misschien zijn dit belangrijke factoren?
Misschien dan toch de bakkersgist?
vr gr peter
-
- Berichten: 159
- Lid geworden op: 25-01-2007 22:38
Dat kan...ik heb echtwaar geen idee.
Ik gebruik alleen de mix een paar eitje en iets flavour.
En het werkt
mvg Evert
Ik gebruik alleen de mix een paar eitje en iets flavour.
En het werkt
mvg Evert
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Heren,
de beste methode is nog altijd die met het kurken balletje. Er is dan geen verschil in signaal tussen popup en bodemvoer. Het enige nadeel van deze methode is dat er slechts een dunne deeglaag om het balletje is gekneed en deze snel zacht wordt. 2,5-5% toegevoegde ei-albumine zouden hier oplossing kunnen bieden.
De magnetron methode werkt niet bij elke mix en kan de boilies doen scheuren. Bespuiten met wat vocht kan goed werken. De toevoeging van caseine (10%) en/of weiproteine(5-10%) doet het dan ook goed. Dit maakt de boilie taai en geeft dus een sterke buitenmantel. Dit verhoogt het zgn soufflerende effect en maakt prachtige pop-ups. Houd er echter rekening mee dat ze écht een stuk groter worden dan normaal. Het grote voordeel van deze balletjes is, dat als ze goed gebakken zijn (en dus gortdroog), ze houdbaar zijn buiten de vriezer.
Een andere is inderdaad de toevoeging van garnalenmeel/gammarus. Goed garnalenmeel voor deze toepassing is roze van kleur en heeft een hoog schalengehalte. Indien je 2,5 % toevoegt drijven ze al. Aan 5-10% drijven ze voor eeuwig (voor gammarus 10% toevoegen) Het nadeel van garnalenmeel is dat het de bolletjes bros en breekbaar maakt, dus ook hier is weer de toevoeging van ei-albumine gewenst.
Happy baitmaking en goede vangsten
de beste methode is nog altijd die met het kurken balletje. Er is dan geen verschil in signaal tussen popup en bodemvoer. Het enige nadeel van deze methode is dat er slechts een dunne deeglaag om het balletje is gekneed en deze snel zacht wordt. 2,5-5% toegevoegde ei-albumine zouden hier oplossing kunnen bieden.
De magnetron methode werkt niet bij elke mix en kan de boilies doen scheuren. Bespuiten met wat vocht kan goed werken. De toevoeging van caseine (10%) en/of weiproteine(5-10%) doet het dan ook goed. Dit maakt de boilie taai en geeft dus een sterke buitenmantel. Dit verhoogt het zgn soufflerende effect en maakt prachtige pop-ups. Houd er echter rekening mee dat ze écht een stuk groter worden dan normaal. Het grote voordeel van deze balletjes is, dat als ze goed gebakken zijn (en dus gortdroog), ze houdbaar zijn buiten de vriezer.
Een andere is inderdaad de toevoeging van garnalenmeel/gammarus. Goed garnalenmeel voor deze toepassing is roze van kleur en heeft een hoog schalengehalte. Indien je 2,5 % toevoegt drijven ze al. Aan 5-10% drijven ze voor eeuwig (voor gammarus 10% toevoegen) Het nadeel van garnalenmeel is dat het de bolletjes bros en breekbaar maakt, dus ook hier is weer de toevoeging van ei-albumine gewenst.
Happy baitmaking en goede vangsten