hallo
ik heb zelf een recept samengesteld en wou even weten
wat jullie er van vonden.
250 tarwemeel
125 maismeel zoet
100 soja-ontvet
100 aardappelenmeel
75 griesmeel
50 speculaas
50 melkpoeder
25 maizena
ik zou graag jullie mening hierover willen horen
alvast bedankt.
wat vinden jullie van dit recept
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
denk dat het een (lichte) plakboilie zal worden = tarwemeel,maizena???(waarom) melkpoeder.
-
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 23-01-2008 18:54
- Locatie: wieringerwerf
ik heb de boillies al gemaakt en het zijn donkere boillies.
-
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 12-11-2006 21:37
- Locatie: Amersfoort
Hoi Patrick,
Zoals Clement al zei is die maizena nergens voor nodig, je hebt al ruimvoldoende binding.
Persoonlijk zou ik de tarwemeel verlagen tot 150 gr. en er dan 100 tot 150 gram CLO (cede-eivoer) aan toevoegen.
Succes met het draaien van je bollen.
Zoals Clement al zei is die maizena nergens voor nodig, je hebt al ruimvoldoende binding.
Persoonlijk zou ik de tarwemeel verlagen tot 150 gr. en er dan 100 tot 150 gram CLO (cede-eivoer) aan toevoegen.
Succes met het draaien van je bollen.
-
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 23-01-2008 18:54
- Locatie: wieringerwerf
okee bedankt voor je tip
- jurgen heintjes
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
- Locatie: JRC twin skin
Ik gebruik ook liever geen maizena.
De boilies worden wel snel hard maar aan de binnenkant blijven ze zacht.
De boilies worden wel snel hard maar aan de binnenkant blijven ze zacht.
-
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 12-11-2006 21:37
- Locatie: Amersfoort
Als dat komt door het gebruik van maizena dan zou dat voor mij juist een reden zijn om het wel te gebruiken. Niks mis met een zachte vulling toch?
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Ligt eraan op welke wateren je vist.
Met veel witvis vind ik een harde boilie beter dan een zachte.
Met veel witvis vind ik een harde boilie beter dan een zachte.
- Rinus Schuurman
- Berichten: 695
- Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
- Locatie: Lelijkstad
- Contacteer:
Enige reden waarom ik maizena niet zou gebruiken is om het 'afsluiten' van de boilie te voorkomen.
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.
http://www.icarp.nl
http://www.icarp.nl
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Bart, maizena weglaten.
Voeg er een notenflavour aan toe en succes kan je bijna niet ontgaan.
Ik heb jaren geleden ook zo gevist en meer dan behoorlijk gevangen!
gr Harnold
Voeg er een notenflavour aan toe en succes kan je bijna niet ontgaan.
Ik heb jaren geleden ook zo gevist en meer dan behoorlijk gevangen!
gr Harnold
welke aardappelmeel gebruik je? Gewoon de zetmeel of protamyl?
De gewone zeg maar heeft ongeveer dezelfde eigenschappen dan maizena. Tja en je aas een beetje afsluiten zodat die wat minder aantrekkelijk wordt? Ach andere vissen een heel schraal aasje om zo min mogelijk witvis aan te trekken. en misschien is het daarom een voordeel om wel wat met die maizena te doen.
Zelf jaren groot verbruiker geweest van custard. Goed spul.
MVG
Klaas
De gewone zeg maar heeft ongeveer dezelfde eigenschappen dan maizena. Tja en je aas een beetje afsluiten zodat die wat minder aantrekkelijk wordt? Ach andere vissen een heel schraal aasje om zo min mogelijk witvis aan te trekken. en misschien is het daarom een voordeel om wel wat met die maizena te doen.
Zelf jaren groot verbruiker geweest van custard. Goed spul.
MVG
Klaas
- Eddy Norder
- Berichten: 1317
- Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
- Locatie: Sappemeer
- Contacteer:
Voor de liefhebbers.
Protamyl is het onttrekken van aardappeleiwitten uit aardappelzetmeel.
GR.
E.
Protamyl is het onttrekken van aardappeleiwitten uit aardappelzetmeel.
Aardappeleiwit
Harold Tiekstra van Avebe gaf een heldere uiteenzetting over ontstaan en productie van de eiwitproducten en hun 'evolutie' bij Avebe. Allereerst werd Protamyl ontwikkeld, met een hoog eiwitgehalte met goede aminozuursamenstelling voor gebruik bij biggen. Het geeft echter enige beperking door de licht bittere smaak vanwege aanwezige glyco-alkaloiden. Vandaar dat Avebe een tweede generatie heeft ontwikkeld, Protastar. Na een zure behandeling worden de bitterstoffen verwijderd en zijn hoge doseringen in voer mogelijk. ,,Ook in petfood is het te gebruiken en bij kweek van zalm is zelfs al tot 20 procent toegevoegd’’, aldus Tiekstra. Proeven bevestigen de gunstige resultaten die met Protastar kunnen worden behaald, zowel bij varkens, vissen als pluimvee. Een eind 2005 uitgevoerde proef op De Schothorst bij vleeskuikens geeft aan dat met aardappeleiwit een betere voederconversie wordt behaald dan met soja-eiwit. ,,De meerkosten werden daardoor goed terugverdiend’’, aldus Tiekstra.
GR.
E.
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
-
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 23-01-2008 18:54
- Locatie: wieringerwerf
gewoon de zetmeel