Hallo
Ik vis sinds eind vorig jaar (dankzij forum) met mijn eigen gedraaide bollen!
Maar voordat ik een grote hoeveelheid ga draaien wil ik even weten wat de experts ervan vinden!
GRIESMEEL 500gr
MAISMEEL 500gr
SOJAMEEL 500gr
BIRDFOOD 250gr
VISMEEL 250gr
HENNEP 200gr
ROBIN RED 100gr
ZOUT 50gr
En dan bedoel ik met name of de verhoudingen kwa binders en harders goed zijn... vorig jaar heb ik het niet goed gedaan dus we beginnen met een nieuw recept! draaibaarheid/hardheid... ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
Aanvullingen Moet uiterraard! daar leer ik alleen maar van!
mvg michel
toch even tjekken
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
ik zou nog wat verse knoflook of knoflook poeder er bij doen.
vr gr peter
vr gr peter
vr gr peter
-
- Berichten: 228
- Lid geworden op: 07-09-2007 17:26
- Locatie: Haelen
Ik zal het persoonlijk zo doen;
300 gram griesmeel
150 gram maismeel
50 gram robin red
250 gram vismeel
100 gram tarwebloem
50 gram knoflookpoeder
100 gram tarwebloem
10 eitjes en nog een flavourtje MISSCHIEN(is persoonlijk)
Dit is wel voor 1.5 kilo inclusief eitjes
300 gram griesmeel
150 gram maismeel
50 gram robin red
250 gram vismeel
100 gram tarwebloem
50 gram knoflookpoeder
100 gram tarwebloem
10 eitjes en nog een flavourtje MISSCHIEN(is persoonlijk)
Dit is wel voor 1.5 kilo inclusief eitjes
I love Carp
- michel de wild
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 12-07-2006 22:50
- Locatie: witmarsum
ja die knoflook is een goeie! Bedankt voor de tip!
hey marijn!
Kun je mij is uitleggen waarom de sojameel eruit is?
ik dacht juist dat die tot de basis behoorde?
bedankt voor de reactie in ieder geval!
mvg michel
hey marijn!
Kun je mij is uitleggen waarom de sojameel eruit is?
ik dacht juist dat die tot de basis behoorde?
bedankt voor de reactie in ieder geval!
mvg michel
-
- Berichten: 228
- Lid geworden op: 07-09-2007 17:26
- Locatie: Haelen
dat is gewoon iets persoonlijks
Je kan ook bijv de maismeel wat minder maken en dan wat soyameel erbij.
Is gewoon iets persoonlijks.
MVG
Marijn
Je kan ook bijv de maismeel wat minder maken en dan wat soyameel erbij.
Is gewoon iets persoonlijks.
MVG
Marijn
I love Carp
-
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 02-07-2007 18:31
- Locatie: Venray
Deze vraag is eigenlijk off-topic, maar waar halen jullie jullie 'melen' vandaan, en met name soya meel...?
-
- Berichten: 250
- Lid geworden op: 18-09-2006 19:58
- Locatie: dronten
toko / viswinkel, beter gebruik je volgende keer ff de search
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Michel , ik zou eerst eens met een beetje mix proefjes draaien . Als je bol nu te grof wordt en hij dreigt uit elkaar te vallen , dan zou je de griesmeel nog kunnen vervangen voor tarwebloem . Voor de soja zou ik getoaste soja volvet pakken en voor de hennep zou ik ook getoaste hennep nemen . En knoflook erdoor .
Zolang mijn baas vind dat ik genoeg verdien , doe ik alsof ik hard werk .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
Marijn van den goor schreef:Ik zal het persoonlijk zo doen;
300 gram griesmeel
150 gram maismeel
50 gram robin red
250 gram vismeel
100 gram tarwebloem
50 gram knoflookpoeder
100 gram tarwebloem
10 eitjes en nog een flavourtje MISSCHIEN(is persoonlijk)
Dit is wel voor 1.5 kilo inclusief eitjes
Marijn, vanwaar 300 gram griesmeel??? Beetje erg veel van het goede! Verpest je je basis grotendeels mee en maakt hem meteen lekker brasemgevoelig!
Michel,
Als basis ga ik altijd uit van Maismeel, Tarwemeel volkoren en Soya volvet getoast!
3 ingredienten die altijd binden en je kan er evt. nog wat polenta door doen om het iets groffer te maken.
Ik hou zelf vaak, ligt aan de boillie die ik uiteindelijk wil hebben, uit van:
300 maismeel (200 mais en 100 polenta bijvoorbeeld)
150 tarwemeel
100 soyameel volvet getoast
Deze basis draait, bindt en hard altijd goed bij mij!
Hierop verder, als ik jou ingredienten neem, zou ik het persoonlijk zo doen:
300 gram Lt-vismeel
70 gram lijnzaad gemalen (zorgt voor een extra uitharding en mag bij mij niet missen in een mix)
50 gram robin red
30 gram knoflookpoeder
evt nog 25 gram ei-albumine mocht die nog iets te zacht zijn
- michel de wild
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 12-07-2006 22:50
- Locatie: witmarsum
Oke dus de basis is "altijd" mais, tarwe, soya
Hoeveel % moet dit zijn ten opzichte van bij een kilo meel?
Want vorig jaar waren mijn bollen goed hard aan de buitenkant maar heeel zacht van binnen! net of het koken niet tot in de bol was doorgedrongen!
Dus een test in een glas water liet mij zien dat de bol na 6/8 uur zo zacht als snot was!
Maar iedereen bedankt voor de reacties! als iemand nog meer kan vertellen kwa opbouw van de boilie hoor ik het graag!
Het zelf draaien geeft mij meer voldoening (al vang ik er nog niets mee)
mvg michel
Hoeveel % moet dit zijn ten opzichte van bij een kilo meel?
Want vorig jaar waren mijn bollen goed hard aan de buitenkant maar heeel zacht van binnen! net of het koken niet tot in de bol was doorgedrongen!
Dus een test in een glas water liet mij zien dat de bol na 6/8 uur zo zacht als snot was!
Maar iedereen bedankt voor de reacties! als iemand nog meer kan vertellen kwa opbouw van de boilie hoor ik het graag!
Het zelf draaien geeft mij meer voldoening (al vang ik er nog niets mee)
mvg michel
Michel,
Als je net begint ga dan uit van minimaal 55% (550 gram op een kilo) als basis. Nog makkelijker en tevens meer zekerheid is als je gaat voor 60% (600 gram). Hiermee kan je namelijk vrijwel alles doen, zonder dat het schade aan je bal zal geven.
Als je standaard met (bijv.)
300 maismeel
200 tarwemeel
100 soya volvet
zit je altijd goed. Ik heb er in elk geval nooit problemen mee gehad. Hier kan je dan verder op toevoegen wat je wil..
Zoals nu bijvoorbeeld..
300 lt vismeel
50 knoflookpoeder
50 robin red
Een simpele mix, die hard, rolt etc. Altijd kan je nog, als die niet hard genoeg is, wat ei-albumine toevoegen.
Als je net begint ga dan uit van minimaal 55% (550 gram op een kilo) als basis. Nog makkelijker en tevens meer zekerheid is als je gaat voor 60% (600 gram). Hiermee kan je namelijk vrijwel alles doen, zonder dat het schade aan je bal zal geven.
Als je standaard met (bijv.)
300 maismeel
200 tarwemeel
100 soya volvet
zit je altijd goed. Ik heb er in elk geval nooit problemen mee gehad. Hier kan je dan verder op toevoegen wat je wil..
Zoals nu bijvoorbeeld..
300 lt vismeel
50 knoflookpoeder
50 robin red
Een simpele mix, die hard, rolt etc. Altijd kan je nog, als die niet hard genoeg is, wat ei-albumine toevoegen.