hoe berijt je het beste tijgernoten?
-
- Berichten: 29
- Lid geworden op: 04-09-2006 21:39
hallo iedereen,
ik ik liet me tijgernoten altijd weken en koken in bruin bier bruinen suiker en wat water, de noten lied ik altijd in het sap ook na het gekookt te hebben.
nou ving ik hier altijd wel veel mee maar wil ik weten hoe ik tijgernoten maak dat ik er een goede slijm laag bij kriijg.
kan iemand mij helpen
ik ik liet me tijgernoten altijd weken en koken in bruin bier bruinen suiker en wat water, de noten lied ik altijd in het sap ook na het gekookt te hebben.
nou ving ik hier altijd wel veel mee maar wil ik weten hoe ik tijgernoten maak dat ik er een goede slijm laag bij kriijg.
kan iemand mij helpen
- Yuri Monster
- Berichten: 840
- Lid geworden op: 22-05-2006 19:52
- Locatie: papendrecht
ik bereid ze altijd zo.
eerst 1 uur koken met een kilo suiker op een grote pan tijgers zeg 7 kilo tijgers.
dan zet ik ze weg in een afgesloten emmer liefst in de zon.
tevens doe ik hier tigerflavour van martin sb bij en een half flesje oud bruin. ik heb na een dag staan al een pudding van slijm.
eerst 1 uur koken met een kilo suiker op een grote pan tijgers zeg 7 kilo tijgers.
dan zet ik ze weg in een afgesloten emmer liefst in de zon.
tevens doe ik hier tigerflavour van martin sb bij en een half flesje oud bruin. ik heb na een dag staan al een pudding van slijm.
-
- Berichten: 29
- Lid geworden op: 04-09-2006 21:39
hey bedankt voor je antwoord maar hoelang en in wat week je dan.
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
ik week ze 24 - 48 uur, kook ze ong 1 tot 1 1/2 uur, zonder suiker of bier of weet ik wat, gewoon in het weekvocht, en zet ze weg in afgesloten emmer in het kookvocht, meestal heb ik na 2 a 3 dagen wel een aardige slijmlaag, hangt beetje van de temperatuur af, midden in de zomer op een wamre dag had ik in dag een hele dikke slijmlaag, kon er bijna ballen van draaien
- pieter jan vd berg
- Berichten: 449
- Lid geworden op: 03-07-2006 11:50
- Locatie: Barneveld
- Contacteer:
Charles, als je hier http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?t=36644 kijkt, kun je zien hoe je tijgernoten moet bereiden.... ook voor andere aassoorten staan er verschillende bereidingswijzen
Beter 1 karper in de hand, dan 10 in het water....
- mark schipper
- Berichten: 132
- Lid geworden op: 12-08-2007 16:01
- Locatie: woudenberg
charles je doet alles veder goed maar laat ze dan in het gekookte vocht met oud bruintje 2a3 dagen staan en je zult zien dan het slijm er zo op staat.
gr,mark
gr,mark
een karper in de morgen is een dag zonder zorgen
-
- Berichten: 484
- Lid geworden op: 14-08-2007 14:53
- Locatie: Assen
Wat ik weleens doe met mijn tijgernoten is +/- 2 uur laten koken en dan gedurende 1 maand (of langer) laten weken, wel moet je regelmatig het water vervangen om schimmel tegen te gaan, je tijgernoot wordt hierdoor van binnen harstikke zacht en is naar mijn mening nog aantrekkelijker..
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-11-2006 12:14
ik laat de noten eerst 2 dagen weken, ik gooi gelijk 1 kilo bruine basterd suiker erbij, dan kook ik ze 8 uur!. dan laat ik ze 2-3 dagen staan, tegen die tijd zit de hele emmer vol slijm (wel optijd invriezen, die schimmel stinkt!! )
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-11-2006 12:14
inderdaad, soms nog langer,
kmga niet klagen, kvang als een jekko
alleen bij het koken moet ik wel blijven opletten, na een tijdje begint het een beetje droog te koken, ff bijvulle met water
kmga niet klagen, kvang als een jekko
alleen bij het koken moet ik wel blijven opletten, na een tijdje begint het een beetje droog te koken, ff bijvulle met water
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
simon bregman schreef:ik laat de noten eerst 2 dagen weken, ik gooi gelijk 1 kilo bruine basterd suiker erbij, dan kook ik ze 8 uur!. dan laat ik ze 2-3 dagen staan, tegen die tijd zit de hele emmer vol slijm (wel optijd invriezen, die schimmel stinkt!! )
Volgens mij heb je dan dry roasted peanuts. is dat niet wat extreem 8uur?
vr gr peter
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-11-2006 12:14
wie weet, zolang ik er goed op vang, ga ik het niet veranderen (kooktijd is trouwens 6-8 uur )
-
- Berichten: 111
- Lid geworden op: 11-02-2007 15:18
- Locatie: dieren
- Contacteer:
Simon heb jij toevallig aandelen bij de nuon????
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-11-2006 12:14
op laag vuur
kost nog wel veel, maar dat moet dan maar, en het is 1 keer per maand ofzo, dus het valt wel mee
- raymond renirie
- Berichten: 266
- Lid geworden op: 03-11-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Kan weinig toevoegen aan wat al is gezegd , enigste wat ik mis in het verhaal is ..... zorg dat je pan en emmer die je kan afsluiten brandschoon is ! .
Niemand "lees ... ik " (hoewel vangkracht niet afneemt ) zit te wachten op zure handen die je later weer onder je hoofd legt tijdens slapen .
Ik zelf vind niks zo erg als witte schimmel op me tijgers en de zure lucht .
Niemand "lees ... ik " (hoewel vangkracht niet afneemt ) zit te wachten op zure handen die je later weer onder je hoofd legt tijdens slapen .
Ik zelf vind niks zo erg als witte schimmel op me tijgers en de zure lucht .
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 15-03-2007 10:11
Michiel de Vries schreef: midden in de zomer op een wamre dag had ik in dag een hele dikke slijmlaag, kon er bijna ballen van draaien
Ik had hetzelfde, en toen pakte ik mijn werppijp en zat ik na een kwartier helemaal onder
Alles staat er hierboven wel genoemt denk ik. Alleen met de hoeveelheid suiker en bier kan je nog wel wat spelen.
En een kooktijd 8u
Ik week ze 3 dagen. En dan 30 min koken.
Greetz
Laatst gewijzigd door Dominic Berendsen op 28-01-2008 00:46, 1 keer totaal gewijzigd.
- Aaron Fresco
- Berichten: 954
- Lid geworden op: 23-02-2004 22:31
- Locatie: Den Haag
charles krol schreef:hallo iedereen,
ik ik liet me tijgernoten altijd weken en koken in bruin bier bruinen suiker en wat water, de noten lied ik altijd in het sap ook na het gekookt te hebben.
nou ving ik hier altijd wel veel mee maar wil ik weten hoe ik tijgernoten maak dat ik er een goede slijm laag bij kriijg.
kan iemand mij helpen
Door er op te gaan zitten
Mvgr.Aaron
Niet groot en zwaar,maar wel eerlijk!!
- Tom Hodinius
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
- Locatie: Simpelveld (LIMBURG)
iemand welleens met zout geprobeerd?
schijnt in engeland heel goed te gaan?
maar ik weet het niet......
schijnt in engeland heel goed te gaan?
maar ik weet het niet......
knollenvanger 1ste klas