hallo,
denken jullie dat als ik zelf hennep zaad na weken en koken heel lang door de mixer gooi en vervolgens met eieren mix en koekjesmeel meng dat ik hier geschikte boillies van kan maken?
boillies maken
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
he willem
ik denk dat je iets anders er bij moet doen.
ik ben bang dat dit nie zo gaat houden. (breken/scheuren met rollen) ik denk als je er griesmeel of zo iets bij gooit en misschien nog een beetje spici flavour er door doe je een leuke bolie krijgt.
maar je hebt ook al gemalen hennep hoor.
dan hoef je je keuken machienen nie te slopen.
maar dat kan je uitvinden door het te proberen.
gr pat
ik denk dat je iets anders er bij moet doen.
ik ben bang dat dit nie zo gaat houden. (breken/scheuren met rollen) ik denk als je er griesmeel of zo iets bij gooit en misschien nog een beetje spici flavour er door doe je een leuke bolie krijgt.
maar je hebt ook al gemalen hennep hoor.
dan hoef je je keuken machienen nie te slopen.
maar dat kan je uitvinden door het te proberen.
gr pat
-
- Berichten: 2757
- Lid geworden op: 18-02-2002 01:00
- Locatie: Leidschendam
Willem,
Gaat niet lukken.
Tenzij de hoeveelheid gekookte hennep niet al te groot is en je met "mix" een, al dan niet door jezelf samengestelde "boiliemix" bedoeld die voorzien is van voldoende "bindmiddel".
Ik denk dat het inderdaad beter is om gemalen droge hennep in niet te grote hoeveelheid toe te voegen zoals Patrick al opperde.
Groet,
John
Gaat niet lukken.
Tenzij de hoeveelheid gekookte hennep niet al te groot is en je met "mix" een, al dan niet door jezelf samengestelde "boiliemix" bedoeld die voorzien is van voldoende "bindmiddel".
Ik denk dat het inderdaad beter is om gemalen droge hennep in niet te grote hoeveelheid toe te voegen zoals Patrick al opperde.
Groet,
John
-
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 24-04-2002 02:00
- Locatie: Breda
Hoi Willem,
Je zou een combinatie kunnen proberen van 1,5 deel griesmeel, 1 deel grove polenta, 1 deel vette sojabloem, 1 deel engels wit broodmeel, 1 tot 1,5 deel gemalen hennep. Evt naar smaak wat zout toevoegen. Een beetje experimenteren.....
Suc6
Je zou een combinatie kunnen proberen van 1,5 deel griesmeel, 1 deel grove polenta, 1 deel vette sojabloem, 1 deel engels wit broodmeel, 1 tot 1,5 deel gemalen hennep. Evt naar smaak wat zout toevoegen. Een beetje experimenteren.....
Suc6
Liever één karper op de mat, dan geen mat.....
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Hoi Willem
Zelf gebruik ik nogal wel eens een boiliemix, die bestaat uit 50 % gemalen hennep, en 50 % stroopwafelmeel. Dat lijkt denk ik veel op wat jij wilt. Het rollen wordt wel handwerk, maar vooral voor de instant avondjes is het wat mij betreft echt een perfect en goed aas.
Groeten ChrisN
Zelf gebruik ik nogal wel eens een boiliemix, die bestaat uit 50 % gemalen hennep, en 50 % stroopwafelmeel. Dat lijkt denk ik veel op wat jij wilt. Het rollen wordt wel handwerk, maar vooral voor de instant avondjes is het wat mij betreft echt een perfect en goed aas.
Groeten ChrisN
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Cris,
aangezien ik zelf eigenlijk in verband met werktijden niet een gezette voercampagne kan houden was mijn vraag of je aan deze 50 om 50 mix ook nog ei albumine toevoegd om de boilie harder te laten worden of gewoon langer laat drogen.
Voeg je aan deze mix een flavour sweetener of andere smaakversterkende extracten toe??
B.V.D.
Jordy
aangezien ik zelf eigenlijk in verband met werktijden niet een gezette voercampagne kan houden was mijn vraag of je aan deze 50 om 50 mix ook nog ei albumine toevoegd om de boilie harder te laten worden of gewoon langer laat drogen.
Voeg je aan deze mix een flavour sweetener of andere smaakversterkende extracten toe??
B.V.D.
Jordy
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Hoi Jordy
Nee, ik heb er zelf nog nooit ei-albumine bijgedaan, ik laat ze wel een tijdje drogen, en ze zijn voor mij dan prima. Ik voeg verder niets toe...gewoon "naturel" dus. Echter, ik denk...als je ei-albumine gebruikt, dat je enkele eieren wel achterwege kan laten, en er melasse voor in de plaats kan doen. Een instanter aas bestaat er dan denk ik niet
Goed idee...dat ga ik binnenkort zelf ook eens proberen...
Groeten ChrisN
Nee, ik heb er zelf nog nooit ei-albumine bijgedaan, ik laat ze wel een tijdje drogen, en ze zijn voor mij dan prima. Ik voeg verder niets toe...gewoon "naturel" dus. Echter, ik denk...als je ei-albumine gebruikt, dat je enkele eieren wel achterwege kan laten, en er melasse voor in de plaats kan doen. Een instanter aas bestaat er dan denk ik niet

Groeten ChrisN