Mits het je lukt om de boillies te drogen in een verwarmde omgeving uiteraard
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Schat zo in dat het meerendeel deze omstandigheden niet heeft en zijn boillies gewoon buiten in een onverwarmde garage, schuur etc etc moet drogen.
Kom ik op de vraag (De luchtvochtigheid laat ik nu maar ff buiten beschouwing, want niet iedereen heeft de middelen om deze te meten)
Tot welke buitentemperatuur is het nog te doen om je boillies te drogen te leggen al of niet mbv een ventilator??
Zelf schat ik zo in dat 15 graden celcius al de minimum temperatuur moet zijn. 20 tot 22 graden is mischien ideaal?
Hogere temperaturen kunnen de boillies doen barsten in de buitenwand
Hoe denken jullie hierover?
Mij is gebleken dat boillies drogen met temperaturen van rond de 10 graden al problemen gaat opleveren, deze temperaturen komen dan met name voor in het natte voorjaar en najaars periode. (hoge vochtigheidsgehalte bij regenperiodes)
Het duurt simpelweg te lang voordat je boillies drogen, waardoor er te lang natte ingredienten opgesloten zitten in je boillie, waardoor er al zeer snel schimmelwerking optreed. Soms al na 2 tot 4 dagen afhankelijk van gebruikte ingredienten.
In dergelijke gevallen doe je er w.s goed aan om je mix al enigzins aan te passen en de boillies een dag na het koken al in de vriezer te gooien.
Bovenstaande was voor mij de reden om bij Jacco Noordermeer 100 kilo freezers te bestellen doordat ik wel erg snel onverwachts door mijn eigen home-made boillies voorraad heen was dit najaar .
Het is simpelweg geen doen om nu nog grote hoeveelheid boillies te gaan maken...toch?