Ik maak sinds een paar jaar zelf mijn boilies. Ik heb een leuk recept gevonden maar hier staat in dat er 10 ml emulgrator doormoet. Is dit echt nodig en zo ja wat voor emulgrator kan ik dan het beste gebruiken. Ik gebruik het liefst natuurlijke producten.
bvb dank Daaf
emulgrator
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Emulgator,dus het r'tje kan weg,is een stof die olie wateroplosbaar maakt en is bedoeld om te verwerken in een boilie om de olie ook te laten uitlekken in koud(er) water.
Je kunt hem het beste altijd UIT je aas laten.
Het is rommel en totaal onnodig.
Leccitine (weet niet zeker of het correct geschreven is)is zo'n emulgator,en is verkrijgbaar in reform zaken.
Ooit is er een Amerikaans onderzoek geweest op de reactie van karper op olie,de olie werdt water oplosbaar gemaakt met behulp van emulgator,de reactie van de karper hierop was nul(ik weet 100% zeker als de emulgator NIET was gebruikt het rapport een andere uitslag had laten zien)
Dus Daaf weglaten want het is beter voor je beurs en voor de vangsten als je het niet gebruikt.
Tight lines,
Wil.
Je kunt hem het beste altijd UIT je aas laten.
Het is rommel en totaal onnodig.
Leccitine (weet niet zeker of het correct geschreven is)is zo'n emulgator,en is verkrijgbaar in reform zaken.
Ooit is er een Amerikaans onderzoek geweest op de reactie van karper op olie,de olie werdt water oplosbaar gemaakt met behulp van emulgator,de reactie van de karper hierop was nul(ik weet 100% zeker als de emulgator NIET was gebruikt het rapport een andere uitslag had laten zien)
Dus Daaf weglaten want het is beter voor je beurs en voor de vangsten als je het niet gebruikt.
Tight lines,
Wil.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
daaf,
een eidooier is ook een emulgator, dus ik zie niet in waarom je 10 ml emulgator aan je mix to zou moeten voegen, dus dit kan je volgens mij ook weglate.
dit heb ik ff van internet geplukt, hierin word de functie van de emulgator een beetje beschreven
"Een emulgator is een stof die er voor zorgt dat vet en water kunnen mengen. Of die er voor zorgt dat stoffen die normaal alleen in vet oplossen, in water oplossen en vice versa. Een voorbeeld is lecithine uit ei, dat nodig is bij de bereiding van mayonaise om de olie en water fasen te laten mengen."
mvgr Richard van der vliet
een eidooier is ook een emulgator, dus ik zie niet in waarom je 10 ml emulgator aan je mix to zou moeten voegen, dus dit kan je volgens mij ook weglate.
dit heb ik ff van internet geplukt, hierin word de functie van de emulgator een beetje beschreven
"Een emulgator is een stof die er voor zorgt dat vet en water kunnen mengen. Of die er voor zorgt dat stoffen die normaal alleen in vet oplossen, in water oplossen en vice versa. Een voorbeeld is lecithine uit ei, dat nodig is bij de bereiding van mayonaise om de olie en water fasen te laten mengen."
mvgr Richard van der vliet
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Bekende emulgators uit in de horeca zijn
Eidooiers + Mosterd.
Met een mayonaise gemaakte groet <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end --> < DAMN een kutkarwei als je dat met de hand moet doen!>
Eidooiers + Mosterd.
Met een mayonaise gemaakte groet <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end --> < DAMN een kutkarwei als je dat met de hand moet doen!>
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Dus, het moraal van het verhaal = :
Emulgatoren zijn in boilies overbodig als je er ook eieren in verwerkt.
Het is eigenlijk met alle dingen die je in de boilies stopt, wat is de toegevoegde waarde ervan?? Maak het niet te moeilijk.
succes met het draaien.
mvrgr, W.J.S.
Emulgatoren zijn in boilies overbodig als je er ook eieren in verwerkt.
Het is eigenlijk met alle dingen die je in de boilies stopt, wat is de toegevoegde waarde ervan?? Maak het niet te moeilijk.
succes met het draaien.
mvrgr, W.J.S.
-
- Berichten: 74
- Lid geworden op: 23-09-2002 02:00
- Locatie: Steenwijk
emulgator, dacht men, was bedoelt om flavour (of andere lokstof) op olie basis op te laten lossen in water zodat de karper het waar kan nemen. Wat doet een emulgator? die sluit een olie molecuul in zodat totaal alle aantrekkelijke werking teniet wordt gedaan.
- Ruud Laros
- Berichten: 797
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: delft
olie kan je niet oplossen.
gr. ruud
gr. ruud
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Heren,
Bedankt voor de reacties, ik laat het er maar gewoon uit. Ik voeg al eieren toe, als dat hetzelfde effect heeft weet ik niet hoe die persoon erbij kwam dat er nog een emulgator doormoest. De rest van het recept heb ik nagerekend en heeft de juiste verhoudingen, ik probeer het dus gewoon eens. Bedankt voor alle reacties, dat scheelt weer in mijn portomonee.
groeten Daaf
Bedankt voor de reacties, ik laat het er maar gewoon uit. Ik voeg al eieren toe, als dat hetzelfde effect heeft weet ik niet hoe die persoon erbij kwam dat er nog een emulgator doormoest. De rest van het recept heb ik nagerekend en heeft de juiste verhoudingen, ik probeer het dus gewoon eens. Bedankt voor alle reacties, dat scheelt weer in mijn portomonee.
groeten Daaf
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Daaf,
Hetgeen je wilt emulgeren is mij niet helemaal duidelijk, maar als je dat spul maar flink door de eieren klopt zal het wel goed gaan. Wellicht werkte je raadgever zonder eieren?
Groeten, Kees
Hetgeen je wilt emulgeren is mij niet helemaal duidelijk, maar als je dat spul maar flink door de eieren klopt zal het wel goed gaan. Wellicht werkte je raadgever zonder eieren?
Groeten, Kees
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Daaf,
Wil je echter geen eieren en toch emulgeren, dan kun je altijd nog een scheut koffiemelk toevoegen.
Barst van de emulgators, kijk maar eens hoe de vette koffiemelk "oplost" in je koffie of thee water.
Sportieve groeten Henk
Wil je echter geen eieren en toch emulgeren, dan kun je altijd nog een scheut koffiemelk toevoegen.
Barst van de emulgators, kijk maar eens hoe de vette koffiemelk "oplost" in je koffie of thee water.
Sportieve groeten Henk
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Kees,
Mijn raadgever gebruikte ongeveer 10 eieren per kilo mix. Het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom hij het nodig vond om een emulgator te gebruiken. Ik was eigenlijk niet van plan om mijn mix hier op het board te zetten, maar deze persoon voegde op een kilo mix 10 eieren, 10ml emulgator, 10ml olijfolie, 4ml sweetner en 8ml flavour toe. Ik heb de mix geanaliseerd en ik zie het belang van de olijfolie en de emulgator niet in, die laat ik dus weg.
groeten Daaf
Mijn raadgever gebruikte ongeveer 10 eieren per kilo mix. Het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom hij het nodig vond om een emulgator te gebruiken. Ik was eigenlijk niet van plan om mijn mix hier op het board te zetten, maar deze persoon voegde op een kilo mix 10 eieren, 10ml emulgator, 10ml olijfolie, 4ml sweetner en 8ml flavour toe. Ik heb de mix geanaliseerd en ik zie het belang van de olijfolie en de emulgator niet in, die laat ik dus weg.
groeten Daaf
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
daaf,
de olijfolie zou ik maar wel in je mix laten, want hierdoor kan je mix stukken makkelijker rollen.
mvgr Richard
de olijfolie zou ik maar wel in je mix laten, want hierdoor kan je mix stukken makkelijker rollen.
mvgr Richard