Ik ben pas geregistreerd , maar heb gedurende een weekje het forum zo wat mee gevolgd , maar nu heb ik zelf een vraagje :
Ik heb al zo'n anderhalf jaar geen boilies met eigen mix meer gerold , en heb geen notitie genomen van wat ik er vroeger zoal indraaide en wat het resultaat was. Toen steunde ik op mijn geheugen , maar nu na anderhalf jaar is het allemaal nogal vaag.
Nu heb ik zo'n ideetje voor een simpel vismeelmix'je , maar nu zouden jullie eens moeten kijken of dit enigzins rolbaar is , want ik meen me te herinneren dat mijn boilies vroeger nooit echt lekker rolden
![:smile:](./images/smilies/icon_smile.gif)
eerst zal ik even het receptje geven :
200 gram Wit Vismeel
100 gram Makreelmeel
100 gram gemalen forelkorrels ( Trouvit )
300 gram griesmeel
200 gram volvette getoaste sojabloem
100 gram tarwegluten
Nu is men vereiste dat dit enigzins een tamelijk harde boilie wordt , daarom had ik gedacht aan redelijk wat griesmeel. Ook moest de prijs beetje laag blijven.
![:smile:](./images/smilies/icon_smile.gif)
En dan uiteindelijk wat vooral belangrijk is voor mij : is dit zo een beetje rolbaar ?
Ik dacht dat tarwegluten de rolbaarheid wel zou verbeteren , maar dit weet ik niet zeker.
Wat ik ook nog wel weet is dat mijn boilies vroeger tamelijk zacht waren , en ik denk dat dat vooral te wijten is aan het feit dat ik mijn eieren met een mixer op full-speed mengde , met een hoop lucht erin tot gevolg.
Misschien fantaseer ik dit maar , ik weet het niet
![:smile:](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ik heb gezien in andere recepten hier op het internet , dat velen in hun vismeelmix een beetje Calcium Casseinnaat bijdoen.
Wat heeft dit voor effect ? Het geeft alleszins wel een vallend effect voor de inhoud van men portemonnee
![:smile:](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dus ,als jullie,ervaren boilierollers, mij even willen meedelen wat ik misschien beter vervang of vermeerder of verminder , kom ik al een stukje verder. Ook wist ik niet of ik dit direct in de afdeling "Aas" moest posten , om dit toch een (her)beginners vraag is.Ik hoop dat jullie mij een stukje verder kunnen helpen , ik heb hier alleszins al allemaal uitstekende posts gelezen. Hopelijk krijg ik er zo ook 1 !
[edit]Misschien even wat meer duidelijkheid : ik zoek niet bepaald mensen die exact deze mix uitgeprobeerd hebben , maar ik wil gewoon weten of ik niets vergeten ben ( binder , uitharder )en of die combinatie van volvette soyabloem - tarwegluten misschien wat overdreven is , aangezien die sojabloem ook bindt dacht ik.[edit]
Met vriendelijke groeten,
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Wouter Vennekens op 2002-02-25 19:55 ]</font>
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Wouter Vennekens op 2002-02-25 21:16 ]</font>