Ideeetje voor boilie's voeren .
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 03-03-2003 01:00
- Locatie: spijkenisse
Aan Iedereen,
Ik zat te denken , nu ik zelf boilies ga maken ( of proberen in iedergeval ) Is het dan een idee om de helft bijvoorbeeld te maken met de helft aan flavour enz en de andere helft met de volle mik.
En dan een voerstek aanleggen met die "halve" boilies en erop gaan zitten met die " volle " .
Zou de karper dan eerder de sterkst ruikende boilies eten ?
Of is dit de verkeerde kant op gedacht ?
Mvg
Sander
Ik zat te denken , nu ik zelf boilies ga maken ( of proberen in iedergeval ) Is het dan een idee om de helft bijvoorbeeld te maken met de helft aan flavour enz en de andere helft met de volle mik.
En dan een voerstek aanleggen met die "halve" boilies en erop gaan zitten met die " volle " .
Zou de karper dan eerder de sterkst ruikende boilies eten ?
Of is dit de verkeerde kant op gedacht ?
Mvg
Sander
-
- Berichten: 216
- Lid geworden op: 24-03-2002 01:00
Tsja is maar wat je denkt dat het effect van flavours kan zijn. Ik zelf weet een water waar je met scopex geflavoured aas vist velen malen beter vangt. Maar overdaad schaad, bereikt weer het tegenovergestelde. Persoonlijk denk ik dat het niet zal uitmaken wat je zegt.
-
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: leidschendam
is dat mogelijk dan om je bolie voor de helft te flavouren. Je kan beter de bolie breken en dan de twee helften omgekeerd aan de hair hangen. Dan heeft dezelfde bolie meer opppervlakte en dus vind er meer uitwasseming van de flavours plaats.
ik hoop dat je het begrijpt wat ik ben het aardig kwijt.
maar je kan ook speciale aas bolies maken en daarin veel meer flavour stoppen. dan bereikje hetzelfde met minder gekloot.
mzzl patje
ik hoop dat je het begrijpt wat ik ben het aardig kwijt.
maar je kan ook speciale aas bolies maken en daarin veel meer flavour stoppen. dan bereikje hetzelfde met minder gekloot.
mzzl patje
-
- Berichten: 1178
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zaandam
- Contacteer:
Patrick,
Ik denk dat Sander bedoeld om de helft van de dosering van Flavour, voor de gehele dosering van de mix, te gebruiken.
Correct me if I'm wrong.
Ik denk dat Sander bedoeld om de helft van de dosering van Flavour, voor de gehele dosering van de mix, te gebruiken.
Correct me if I'm wrong.
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 03-03-2003 01:00
- Locatie: spijkenisse
ja zoiets,
Ik bedoelde je maakt bijvoorbeeld 50 boilies met 20ml flavour , en 10 boilies met 40 ml flavour .
50 voor de voerplek en 10 voor aan de hair.
Groeten
Sander
Ik bedoelde je maakt bijvoorbeeld 50 boilies met 20ml flavour , en 10 boilies met 40 ml flavour .
50 voor de voerplek en 10 voor aan de hair.
Groeten
Sander
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 11-03-2003 01:00
- Locatie: Rijssen
Is volgens mij afhankelijk van het water. Als het een dressuurwater betreft, zullen de vissen misschien eerder wat "flauwer" geflavourde boilies nemen, die verondersteld worden al wat langer in het water te liggen en dus "veilig" zijn. Ik zou zelf dan ook met een lichtere kleur gaan werken, en enkele van deze boilies door je voerboilies doen.
Is dus afhankelijk van het water en het effect dat je wilt bereiken.
Met vriendelijke groet,
Mark
Is dus afhankelijk van het water en het effect dat je wilt bereiken.
Met vriendelijke groet,
Mark
- Kevin van Etten
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
- Locatie: Eindhoven
Weet je wat je eens moet proberen je gaat een bakje met water halen (wel het water van het water wat je gaat bevissen en je legt er een bollie in te weken 24u) moet je daar maar eens mee gaan vissen ik zweer het je vangt vissen die op het water voorzichter azen
dit komt omdat de karpers de nieuwe bollie die heel erg stinken niet meer pakken (dressuur) als je het langer laat liggen gaan ze het wel pakken dus als je gaat vissen met een voorgeweekte bollie heb je op dressuur putjes echt meer kans
groeten
kevin
dit komt omdat de karpers de nieuwe bollie die heel erg stinken niet meer pakken (dressuur) als je het langer laat liggen gaan ze het wel pakken dus als je gaat vissen met een voorgeweekte bollie heb je op dressuur putjes echt meer kans
groeten
kevin
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 11-03-2003 01:00
- Locatie: Rijssen
Hetzelfde effect dus, maar dan iets makkelijker verkregen.
-
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: leidschendam
okee het leek mij al erg moeilijk om de helf te flavouren.
Succes ermee
mzzl patje
Succes ermee
mzzl patje
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
LDB Kevin goed gelezen mijn jong
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Wil Jeurninck op 2003-03-19 19:04 ]</font>
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Wil Jeurninck op 2003-03-19 19:04 ]</font>
- Kees Vaags
- Berichten: 934
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Aalten
sander, is dat niet erg veel flavour?? verder vind ik boilies in het water weken om de flavour werking te verminderen een beetje omslachtig...gebruik dan toch geen flavour??
heb hier verder geen ervaring mee, met het inweken, dus ik gooi maar een balletje op, of moet ik zeggen een proefbalonnetje
heb hier verder geen ervaring mee, met het inweken, dus ik gooi maar een balletje op, of moet ik zeggen een proefbalonnetje
groetjes Da Fox
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 03-03-2003 01:00
- Locatie: spijkenisse
Beste Kees,
Natuurlijk gebruik ik niet zo veel flavour , was maar een voorbeeld , heb zelf nog geen boilies met flavour zooi gemaakt .
ben nu bezig met een espresso/aarbei mixje , en als de karper het even lekker vind ruiken als ik , zit ik goed
Mvg
Sander
Natuurlijk gebruik ik niet zo veel flavour , was maar een voorbeeld , heb zelf nog geen boilies met flavour zooi gemaakt .
ben nu bezig met een espresso/aarbei mixje , en als de karper het even lekker vind ruiken als ik , zit ik goed
Mvg
Sander
- Kees Vaags
- Berichten: 934
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Aalten
heb zelf in het verleden goed gevangen op volledig flavourloze bollen. de meeste flavours zijn denk ik wel uitgelekt na 24 uur, dus waarom voorweken. hoe zijn de ervaringen van mensen die hier al of niet succesvol mee geweest zijn? wat voor type wateren bijvoorbeeld, en welke wijze van voeren??
groetjes Da Fox
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Te sterke flavours verjagen de vis alleen maar. Flavours dienen alleen om de vis te lokken, als je al vis op de stek hebt is het in pricipe niet nodig om flavour te gebruiken.
groeten Daaf
groeten Daaf
- Kevin van Etten
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
- Locatie: Eindhoven
Wil, nee die heb ik nie gelezen heb ik ooit eens gehoord maar en geprobeerd en het werkte fantastisch maar ik ken nog wel een paar van die dingen maar die hou ik voor mijn eigen want daar ving ik einde van vorig jaar zwaar lekkah mee!!!
groeten
kevin
groeten
kevin
Daaf,
Heb je het weleens geprobeerd joh, die extravagante doseringen flavour? Kan soms weleens een karpertje op gevangen worden hoor... Enkele voorbeelden:
500 gram boilies, nageflavoured met 8 ml. Sweet Tangerine van Solar.....
500 gram boilies nageflavoured met 5 ml. Ultraspice van Hutchinson......
500 gram boilies nageflavoured met 10 ml. Malay Spice oil van Ctachum......
10 eieren met 15 ml. flavour en dan plotseling TOCH nog een 16,5-ponder vangen.... (och, die telt niet, da's waar ook!).
Nee, effe zonder dollen, soms kan het overflavouren van aas (in dit geval boilies) best werken, zeker als je niet zoveel aas inzet. Da's tenminste mijn ervaring. Ik zou het eigenlijk alleen puur voor de instantvisserij gebruiken, of met een keer voeren, want als je echt voor gaat voeren, dan geeft die extra 'pulling-power' volgens mij geen meerwaarde aan je aas. Gewoon eens gek doen joh, al is het maar onder het motto: 'anders dan anderen'.
Of het echt iets is voor op de langere termijn op een water wet ik niet, heb ik eigenlijk nooit echt geprobeerd eerlijk gezegd.
Suc7,
WB
Heb je het weleens geprobeerd joh, die extravagante doseringen flavour? Kan soms weleens een karpertje op gevangen worden hoor... Enkele voorbeelden:
500 gram boilies, nageflavoured met 8 ml. Sweet Tangerine van Solar.....
500 gram boilies nageflavoured met 5 ml. Ultraspice van Hutchinson......
500 gram boilies nageflavoured met 10 ml. Malay Spice oil van Ctachum......
10 eieren met 15 ml. flavour en dan plotseling TOCH nog een 16,5-ponder vangen.... (och, die telt niet, da's waar ook!).
Nee, effe zonder dollen, soms kan het overflavouren van aas (in dit geval boilies) best werken, zeker als je niet zoveel aas inzet. Da's tenminste mijn ervaring. Ik zou het eigenlijk alleen puur voor de instantvisserij gebruiken, of met een keer voeren, want als je echt voor gaat voeren, dan geeft die extra 'pulling-power' volgens mij geen meerwaarde aan je aas. Gewoon eens gek doen joh, al is het maar onder het motto: 'anders dan anderen'.
Of het echt iets is voor op de langere termijn op een water wet ik niet, heb ik eigenlijk nooit echt geprobeerd eerlijk gezegd.
Suc7,
WB
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
hoi karpervissers
een colega karpervisser zij eens dat vissen nie kunnen ruiken.
is dit zo?
want jullie gebruiken allemaal flavours.
maar ruiken karpers wel?
misschien kunnen jullie me helpen
gr pat
een colega karpervisser zij eens dat vissen nie kunnen ruiken.
is dit zo?
want jullie gebruiken allemaal flavours.
maar ruiken karpers wel?
misschien kunnen jullie me helpen
gr pat
- Wouter Vennekens
- Berichten: 804
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: As (B)
daar is een hele uitleg over patrick , en de meningen zijn er over verdeeld, maar volgens mij ( en vele anderen ) ruiken karpers niet , maar proeven ze op afstand. De smaak van het aas lekt uit in het water , en de karper proeft de smaak van het aas en gaat dan op zoek. De geur heeft er dus eigenlijk niks mee te maken. Volgens mij is het de smaak die het belangrijkste is ! Lees anders het boek van Luc De Baets maar eens , daar staat hier wel een en ander over in.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
patrick,
mijn theorie is ongeveer gelijk daan die van wouter namelijk;
karpers kunnen niet echt ruiken, ik vind het meer meer proeven, want in het water weken sommige deeltjes van je boilies los en als de karper dan inademt, komen die deeltjes langs zijn kieuwen, waardoor de karper op een spoor komt naar jouw boilie.
als de karper dan bij jouw boilie komt, spuugt hij je boilie verschillende keren uit om je boilie te proeven en te kijken of er niks verdachts mee is.
meestal blijft de haak dan hangen in de karper zijn bek bij het uitspugen van de boilie en probeert de karper de haak te lossen, lukt dit niet dan neemt hij meestal een bloedrun.
maar als we de volgende keer gaan vissen zal ik mijn theorie nog wel wat uitgebreider vertellen en dan leen ik ook dat boek van rini groothuis nog wel ff in de bieb, want daar staat ook veel in over het aasgedrag van de karper en zijn hele smaaksysteem.
mvgr Richard
mijn theorie is ongeveer gelijk daan die van wouter namelijk;
karpers kunnen niet echt ruiken, ik vind het meer meer proeven, want in het water weken sommige deeltjes van je boilies los en als de karper dan inademt, komen die deeltjes langs zijn kieuwen, waardoor de karper op een spoor komt naar jouw boilie.
als de karper dan bij jouw boilie komt, spuugt hij je boilie verschillende keren uit om je boilie te proeven en te kijken of er niks verdachts mee is.
meestal blijft de haak dan hangen in de karper zijn bek bij het uitspugen van de boilie en probeert de karper de haak te lossen, lukt dit niet dan neemt hij meestal een bloedrun.
maar als we de volgende keer gaan vissen zal ik mijn theorie nog wel wat uitgebreider vertellen en dan leen ik ook dat boek van rini groothuis nog wel ff in de bieb, want daar staat ook veel in over het aasgedrag van de karper en zijn hele smaaksysteem.
mvgr Richard
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
goed ries dat is best
-
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel
Sander, hier een eenvoudig recept voor de zomer. haal de ingredienten bij een winkelier of veevoerhandel. Dit voer gebruiken bij wat hogere water temperaturen (vanaf 17/18 graden).
200 gram tarwevolkorenmeel
200 gram maismeel (evt gezoet)
70 gram aardappelmeel
2 eieren maat L
20 gram ei-albumine
water (zelf een beetje uitzoeken hoeveel).
Mijn advies: geen flavour!
Vis hier eens een zomerseizoen mee en ga 2 tot 3 dagen van tevoren voeren. (1 - 1,5 kg per keer). Laat je ervaringen eens horen.
Arend
200 gram tarwevolkorenmeel
200 gram maismeel (evt gezoet)
70 gram aardappelmeel
2 eieren maat L
20 gram ei-albumine
water (zelf een beetje uitzoeken hoeveel).
Mijn advies: geen flavour!
Vis hier eens een zomerseizoen mee en ga 2 tot 3 dagen van tevoren voeren. (1 - 1,5 kg per keer). Laat je ervaringen eens horen.
Arend
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 03-03-2003 01:00
- Locatie: spijkenisse
beste Arend,
gaat ik doen , heb gelezen in het grote karperboek dat de vis geconditioneerd kan raken op flavours en dat ze alleen boilies eten die uit-geflavoured zijn ( is dit wel nederlands ). Komt door een chemische verbinding die oplost in het water .
Je hoort van me
MVG
Sander
gaat ik doen , heb gelezen in het grote karperboek dat de vis geconditioneerd kan raken op flavours en dat ze alleen boilies eten die uit-geflavoured zijn ( is dit wel nederlands ). Komt door een chemische verbinding die oplost in het water .
Je hoort van me
MVG
Sander